[]

Kitap okurken beğendiğiniz bölümleri ne yapıyorsunuz?

O kısmın altını çizip, sayfanın köşesini kıvırıyorum ama çok mantıklı gelmiyor. Bu renkli işaretleme yapıştırgaçlarını kullanmayı düşümdüm ama bilemedim. Siz ne yapıyorsunuz? Yoksa hiç kitabı ellemeden tertemiz mi bırakıyorsunuz?




 
Ben post-it yapıştırıyorum. Kitaplarımın altını çizmem, sadece ders kitabıysa çiziyorum (o da kurşun kalemle). Bir tane de ufak defterim var, kısa alıntıları da oraya not ediyorum bazen.


  • wish i could find a way to disappear  (07.10.19 00:55:08) 
kitabın başına ya da sonuna birkaç sayfa post it yapıştırıp oraya not alıyordun

örneğin

sayfa 79 yukarı ok
sayfa 223 nokta
sayfa 390 aşağı ok

bu işaretler de şu yüzden, sayfayı göz kararı 3e bölüyorum, bakmak istediğim yerin sayfada nereye denk geldiğini belirtiyor

sonra bundan sıkıldım ve çizmeye sayfanın üstüne notlar işaretler almaya başladım :)
  • freebird5406_2  (07.10.19 00:57:51) 
Altını çiziyorum ve yanına kendi düşüncelerimi içeren notlar alıyorum. Kitaplarımı asla paylaşmadığım için dönüp tekrar okuyacağım güne kadar rafına kaldırıyorum.

Bu renkli işaretleme mevzunu mesleki dergilerime yapıyordum, hatta renkli post-it'lere notlar alıyordum dışarıdan da görebilmek için... Şimdi dijitalden takip ettiğim için beğendiğim kısımların ekran görüntülerini alıp kategorize ediyorum klasörlerle...

Bugün o 500'ün üzerinde dergiden 14 sene önce etiketlediğim bir bölüme ya da konuya baktığımda o dönemki bakış açımla bugünü çok daha net görebiliyorum.

Gerekli mi? Bilmem, belki değildir ama benim hoşuma gidiyor.
  • the she ronin  (07.10.19 01:03:52) 
Ben fotoğrafını çekiyorum


  • p4c  (07.10.19 01:23:54) 
Kitaplar benim çocuğum gibidir. Olabildiğince tertemiz kalmasına özen gösteriyorum.


  • simderun  (07.10.19 05:54:12) 
hiçbir şey yapmıyorum.
yetrince beğendiysem zaten aklımda kalıyor.

ancak referans olarak kullanabileceğim bilgiler olduğunda şu ufak renkli ayraçlardan yapıştrıyorum.
  • teritori  (07.10.19 08:21:41) 
Kindle'dan okuyorum. Beğendiğim kısımları highlight edince kitabın adı, yazarı, sayfa numarası ve kaydettiğim gün ile birlikte kendisi bir dosya hazırlayarak "my highlights" adı altında kaydediyor. Dünyanın en mükemmel buluşu.


  • sopiro  (07.10.19 09:15:07) 
tekrar okuyup geçiyorum. bazen yeniden okumak istediğimde bulamıyorum ama.


  • naksidil  (07.10.19 10:06:17) 
Kitabın arasına bir not kağıdı ve kalem koyuyorum. Okurken beğendiğim bölümlerin sayfasını ve bölümün başlangıç cümlesini not alıyorum. Kitap bitince beğendiğim kısımları google drive'a dosyalıyorum. Kitapları temiz kullanmayı severim.


  • anthemis nobilis  (07.10.19 10:15:02) 
ben ekşiye yazıyorum o kısımları. arada da okuyorum hatta her kitap bittiğinde uzun uzun kitap eleştirisi yazıyorum sırf bu yüzden.


  • ayseee  (07.10.19 20:02:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.