[]

Esad'in catir catir sivil vurduğunda inaniyor musunuz?

Bu adamin ulkesinde bir teror sorunu var. Ve bu teror sorunu bir savasa donusmus durumda. Bu sirada kendisini de - ana akim medyanin iddaasina gore - habire sivil vurmakla mesgul. Surekli insan öldürüyor, kendi ulkesinim vatandaslarini yokediyor. Ote yandan batili ulkeler de bu ulkedeki isid sorununu cozmekle mesgul yine ana akım medyadan duyduğuma gore.
Bununla birlikte medyada donen bu laflara karsilik hicbir Esad savunmasi duymuyoruz. Yani politikacilar genelde aciklama yaoarlar, hakkinda dunyadanin dirt bir tarafinda ileri geri konuşulduğunda bunlara karsilik verirler. Bunu da gormuyoruz. Ben sivil vuruyorum ben terorle savaşıyorum, ya da vuruyorum ama hele bi sor niye vuruyorum falan diye bir aciklama ya da savunma yok

Tum bunlar buradan bakinca nasil gözüküyor, komik bir sahne gibi degil mi? Esad gercekten sivil vuran bir savas suclusu ve yokeldimesi mi gerek? Katil esed mi?
Korfez savasi oncesi de Saddam sozum ona kuveytli bebek oldurtup duruyordu cani sikildikca...

 
Bunu bilebilmemiz için Suriye'de olmamız gerekiyor. Herkes birşeyler diyor lakin şuan Suriyeyi parçalara bölüp çatır çatır domaltip bolecekken birden ruslar geliyor hayaller bitiyor. Lakin bir gerçek var samdakiler Arap alevileri ondan deliriyorlar. Lakin Rusların doğalgaz ve sıcak Deniz hayali sayesinde ve İran'ın sıranın ona geleceği düşüncesi şia desteğini almasını sağlıyor Lübnan'dan gelen Hizbullah Irak'tan gelen Şii desteği bugün Suriye'nin ayakta kalmasını sağlıyor.


  • protrek  (07.10.19 00:20:11) 
batı medyasıyla yaptığı bazı ropörtajları izledim. adam sivil katliamı ve kimyasal silah haberlerinin tam da kendi ordusunun kazandığı sırada servis edildiğini, böyle yöntemler kullanılsa bile zamanlamasının ne kadar mantıksız olacağını düzgün bir dille ifade etti.


  • sinek kral  (07.10.19 00:39:11) 
Ben bu konuda hiçbir tarafın sivillerin öldürülmesiyle bir derdinin olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca AKP medyası 2+2=4 dese "lan acaba neden böyle dediler, acaba 5 olabilir mi" diye düşünürüm. Bunlar bir şeye kötü diyorsa o şeyin iyi olma ihtimali kötü olma ihtimalinden çok daha fazladır.


  • bruce mclaren  (07.10.19 00:50:25) 
havuz medyasini takip etme, zehirlenirsin. :)
esad ve suriye konusunda konusmayi riskli buluyorum, Turkiye'de gerceklerden bahsetmek gozalti ve hapisle sonuclaniyor bu aralar..

  • ebabil curnatasi  (07.10.19 05:33:37) 
inanmıyorum.

sivillerin çıkmasına izin verilen çatışma bölgesinde kalanların sivil olduğuna genel olarak inanmıyorum. siviller çatışmadan kaçıyor ve Esad kaçanları vurmuyor. Türkiye'ye gelen yüzlerce suriyeli ile detaylı mülakatlar var, bir tane sivil konvoy vurma hikayesi yok.

çatışma sahasında kalırsa vurur, vurabilir, vurmalıdır da. hakkıdır. iç savaş çıkmış, adam sivil mi düşünecek?
  • babilbaligi  (07.10.19 11:04:17) 
Hendek olaylarında bizi de "turkiye cumhuriyeti sivil kürtleri katlediyor" diye lanse etmeye çalıştılar ama yemedi.

Dünya, ozellikle avrupa bu konuda ikiyüzlü. Insan hakları inanin o ozendigimiz ülkelerin zerre umrunda değil. Bu gerçeği idrak etmek lazım.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (07.10.19 12:18:08) 
bütün savaşlarda siviller ölür. 2. dünya savaşında dresdende ölen almanlar, londra da ölen ingilizler, hiroşima ve nagazaki de ölen siviller gibi.

önemli olan saldırıyı yapanın mümkün olduğunda siviller ile düşmanlarını ayrıştırmaya özen göstermesi. ama bazen at izi it izine karışıyor.

suriyede de her aktör sivil öldürmüştür. ama tabiki işidin katliamları gibi değil. kimi zaman bölgeyi boşaltmayan siviller savaş bölgesinde olduğu için ölmüştür, kimi zaman yanlış istihbarat sonucu vs.

ben esadın toplu katliam yaptığını bilerek öldürdüğünü tam anlamıyla düşünmüyorum. ayaklanan sivilleri, bölgeyi terketmeyen sivilleri kurtarmak için fazlaca kafa yormadan bombalamış olabilir oraları ama esad onları kendine düşman olarak görüyor olabilir.

böyle iç savaş durumları çok karışık ve çok katmanlı, detaylı olaylar. biz siviller yeteri kadar bilgiye ulaşamayabiliriz bile. bu devirde haber kanallarına da güven yok pek maalesef.
  • NightBringer  (07.10.19 12:49:28) 
Kendim de cevap vereyim.

Esad hakkinda soylenenlere kesinlikle inanmiyorum.
Bati pr'i cok guzel calisoliyor, ırak savaşında oldugu gibi.

Sivil öldürülen yer ariyorsan bir tsne kameranin, mikrofonun girmedigi 3. Dunya ulkelerine gideceksin. Bol bol kan dökülür ve dunyanin gozu görmez. Neden, cunku kimse gostermez. Neden gostermez, cunku kimsenin isine yaramaz.

Esad'in sivil oldurme muhabbetinim hicbir mantigi yok. Nereden tutarsan elinde kaliyor bu iddaa. Dunya genelinden bahsediyirum tr ozelinde degil. Dunya genelinde mainstream medya bu kampanyayı yurutuyor.

Insanlar bu hikayeye inanıyor mu diye merak ettigim icin sormak istedim.
  • stavro  (07.10.19 22:30:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.