[]

Motor yagi bittigi nasil anlasilir

Aracin motor yagi uyarisi bozuk calismiyor.

Cubuktan bakinca yag da eksilme var.

Tehlikeli bir durum olacagi nasil anlasilir motora zarar vermeden.

Yani motorda ses titreme hararet gibi bir seylerden de belirti verir mi ?

 
çubuktaki yağ seviyesinden aşağıda olmamalı. tehlikeli durum olabilir, olursa da zort diye olur yavaş yavaş olan bir şey değil. 1 litre yağ alıp ekleyebilirsin.


  • The_Lollok  (06.10.19 07:08:06 ~ 07:08:42) 
1000-1500km de bir bakacaksin, eksilmisse ekleyeceksin baska yolu yok. motor yag eksikliginden dolayi ses yapmaya baslayinca genelde zaten moturu bitirmis oluyorsun, sesi beklersen motoru bitirirsin


  • cooperr  (06.10.19 07:21:57) 
Yağ çubuğunu düzenli kontrol et. Eksik olursa tamamla. Yağ değişim km ni istisna tut. 10bin veya 15bin genelde değişim


  • Topalordek  (06.10.19 10:18:31) 
Yağ çubuğuyla kontrol edip biraz yağ ekleyebilirsin ama bence şüpheye düştüysen direkt servise/ustaya götür, eğer yağ biterse (ki birden olabilir) motoru eline alırsın.


  • sys coyg  (06.10.19 10:21:10) 
şimdi öncelikle her hafta 1 defa motorun yağına bakmalısın.

motor yağına şöyle bakılır. akşam atıyorum saat 18:00 da eve geldin, arabayı park ettin. bunun üzerinden en az 12 saat geçmeli doğru ölçüm yapbilmen için.

motordaki tüm yağ tekrar kartere süzülecek. ikincisi zemin düz olcak, yokuş aşağı ya da aracın bi tekeri kaldırımda bi tekeri yolda o şekilde de ölçemezsin. yanlış çıkar.

motor sıcakken ya da 5 dakika bile çalışmışken ölçersen yağ tam bile olsa eksik gösterir.

ikincisi yağ eksiltme dışında her aracın yağ değiştirme zamanı aşağı yukarı bellidir. atıyorum 10 bin de değişir, kiminde 8 binde değişir.

tabi sen istanbul trafiğinde 10 bin km yi 3 senede yapıyorsan trafik yoğunluğu aşırıysa, 5 km yeri trafik yüzünden 20 30 dakikada gidiyorsan yağın özelliğini de kaybetmesi olası.

yani araçlarda km hesabı yapılırken, iş makinası gibi şeylerde saat hesabıyla yapılır. dediğim gibi çok düşük km fakat çok uzun motor çalışma süresi varsa yağ özelliğini de kaybedebilir.

başımıza geldi, dizel h100 aracın yağı tam, hiç eksiltme yok, fakat yağ özelliğini kaybetmiş, değiştirmeyi unutmuşlar bir kaç defa. çat dedi kol çıkardı. ne ses duyduk ne bişey. tık dedi gitti. aa baktık motordan dışarı bişeyler çıkmış. heheheh
  • hem şişko hem deli  (06.10.19 10:30:19 ~ 10:31:50) 
bu araba motorundaki hareret ile birlikte en önemli iki unsur bunlara bakarsan seni uzunca yıllar götürür.
bu arada bu yağ işi zamana ve km'ye göre değişir hangisi daha erken bittiyse onu uygularsın örnek veriyorum yağ değişimin 1 yılda 1 ve 10000 km mi 1 ayda 10.000 km mi yaptım o yağı değiştir. üstüne de ekleme yapmanı da tavsiye etmem. bazı opellerde yağ sorunu oluyor yağ ister ama sorunsuz motor yağ eksiltmez.

yağın özelliğini çubuğa bakarak son tahlile bağlamayın. lpg'li arabalarda lpg kullanımından dolayı yağ bozulma göstermiyor anlaşılmaz ama yağ aslında özelliğini kaybeder. özellikle uyarıyorum lpgli aracı olanlar yağ çubuğuna bakıp da aaa bozulmamış daha gider demeyin km dolduysa değiştirin. aracına göre de km değişir honda ya da opel benzinli 1.6 mesela atmosferiklerde 150000 km'de bir yağ bakımı gelir.

yağ çok ciddi konudur. bilginiz yoksa bulaşmayın. motora öyle her yağ da konulmuyor çeşitleri var. 5w30 ne bilem 10 40 gibi gibi. şiz o arabanın bi ara şanzıman ve direksiyon hidroliği yağına da baktırın. suser tavsiyesi.
  • turbo sadık  (06.10.19 11:16:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.