[]

Öğretmen çocuğunuzun yanağını sıksa

lanet olsun ki pis bir dünya haline geldik. 20 sene önce belki sorulması bile saçmaydı.

öğretmen her cinsiyetten özellikle 1-2 tombiş öğrencinin yanağını sık sık sıksa ebeveyn olarak rahatsız olur musunuz?

5-6. sınıf öğrenci.

 
ilkokulda okulun mudurunun, kamisa su yurudu mu lan diyip malum organimdan makas almisligi var aga

adam bizi ailecek severdi sayardi. saka maksatli yaptigini da biliyorum yani. baska bi amaci yoktu.

kendi basima gelmese baskasinda bu olayi yadirgarim ama senin anlattigin seyde rahatsiz olcak hicbir durum goremedim
  • onkiloversemtamamım  (05.10.19 22:43:27) 
öğrencilerimi çok seviyorum, kardeşim çocuğum gibi sarılasım falan geliyor.koca koca adamlar kızlar bir de bunlar, liseli. ancak öğretmenlik formasyonu sırasında öğretilen bir şey var ''öğrencilerin baş üzeri ve omzu hariç vücudunun başka hiçbir yerine dokunmayın.''. bunu bildiğim ve hem kendimi korumak hem de kimsenin kafasında soru işareti bırakmamak adına her türlü temastan kaçınıyorum. buradaki öğretmenin de en ufak bir kötü niyeti olduğunu düşünmüyorum ama yine de yapmaması kendi adına daha iyi olur.


  • tantunizade murat efendi  (05.10.19 23:00:01) 
ana okulundan lise bitimine kadar öğretmenlerim hep yanağımı sıktılar. hiçbirinde taciz edilmedim ya da hissetmedim. ama dediğiniz gibi dünya pisleşti. dikkatli olmak gerek.


  • 9kuyruklukedi  (05.10.19 23:09:23) 
Bir öğretmen olarak (eğitim fakültesi çıkışlı, üstteki anekdota ithafen) bana göre gayet normal. ama rahatsız olduysanız öğretmenle özel olarak konuşabilirsiniz


  • elebego  (06.10.19 01:52:45) 
şimdi nasıl sıkıyor?
cinsel taciz değil de nasıl desem.
ohoh yanaklara bak yanaklara yediğin bütün poğaçalar oraya gitmiş gibi şeyler falan söylüyorsa sıkıntı. çocuğun psikolojisi için sıkıntı.
yok düz yanak sıkmasından huylanmak da ne bileyim.
yani temas olmasa daha güzel olur malum kişisel alan diye bir kavramın olmadığı bir coğrafya burası.
  • denek hayatım  (06.10.19 03:51:25 ~ 03:52:20) 
Çocuğunuzun bedensel sınırları ve hakları var sizin gibi. Ne olursa olsun istemeden kimse bunları ihlal edemez. Akraba vb ya da iyi niyetli bile olsa yetişkinler buna saygı göstermeli, çocuk da bu sınırların bilincine daha iyi varacaktır.
Şu videoyu mutlaka izleyinyoutu.be

Bu konuda dernekler eğitim veriyor ama Meb'in zorunlu yapması lazım öğretmenlere
  • kaset  (06.10.19 06:17:23) 
Cinsel taciz olarak değerlendirmem. Ama çocuğun kişisel alanını ihlal ettiği açık. O yüzden rahatsız olurum. Ayrıca @kaset +1 insanlar öyle her istediklerinde çocuğa dokunmamalılar. Öğretmeni kibarca uyarmalısınız. Belki sayenizde bilinçlenir biraz.


  • siyah noktali film  (06.10.19 07:34:34) 
Size garip gelen bisey varsa gariptir. Bazisi kucaklar oper, hosunuza gider cunku iyi niyetini hissedersiniz. Az da olsa hosunuza gitmiyosa kesin dille durmasini soyleyin.


  • beriberi  (06.10.19 10:54:10) 
ben kotu dusunmem.

cocuguma sorarim rahatsiz oluyor musun bu durumdan diye. hayir derse israrla emin olana kadar sorarim.

rahatsiz oldugunu soylerse eger cocugumun da ozguveninin gelismesi acisindan bu konuyu ogretmeniyle konusmasini soylerdim. eger konusamayacak gibiyse ben konusurdum.
  • batlegolas  (06.10.19 11:37:50) 
sorarim dedim ya oyle pat diyebde sormam cocuk urkmesin. evde otururken onun yanagindan makas alirim severim. ve derim mertcim bundan rahatsiz oldun mu yanagindan makas almamdan? o da cevap verir. sonra eklerim hani gecen gun ogretmenin de makas almisti ondan rahatsiz oldun mu? derim. konuyu boyle acarim ki cocukta bir korku yaratmayayim.


  • batlegolas  (06.10.19 11:39:53) 
Bizde de öğrencilerimizle herhangi bir acil durumda ilk yardım müdahalesi ve örneğin kavga eden iki öğrenciyi ayırmak gibi şiddeti sonlandırmak amacıyla müdahale etmek dışında temas etmemiz yasak. Ayrıca öğrencilerin fiziksel görünüşleri ve kıyafetleriyle ilgili yorumda bulunmamamız gerekiyor.

Çocuğun yanağını sıkmakta bir alt mesaj var bence, "tatlısın, tombiksin, çocuksusun" vs gibi. Bunlar çocuğun zaten bildiği şeyler olsa da, başkasından duymasına gerek olmayan şeyler. Ben de çok zayıf olduğumun farkındayım ama biri bana "ne kadar zayıfsın" dediğinde "sorduk mu?" demek istiyorum. Bir insana sevgi göstermek için fiziksel olmayan bir sürü yorum kullanılabilir. "bu neşeli halini çok takdir ediyorum," "çok yaratıcı düşünüyorsun," "enerjine hayranım," "arkadaşlarınla çok iyi bir ilişkin var" gibi şeyler mesela.

Ayrıca birine (çocuk da olsa, büyük de olsa) dokunmadan önce "benim konumum, ünvanım veya başka bir özelliğim bu kişinin fikrini tamamen ve korkmadan söylemesine engel olur mu?" diye düşünmemiz gerekir. Öğretmen-öğrenci ilişkisinde yaşça büyüklük, konum farklılığı, öğretmenin not veren kişi olması vs bir çocuğun kendisine "bunu yapmayın" demesinin önünde engel olabilir. O sebeple yanlıştır. Aynı şekilde patron-çalışan teması, ünlü kişi- hayranı teması, fiziksel olarak diğerinden üstün iki kişinin teması vs bu sebeple taciz boyutunu da içerebilir. Dikkat etmek gerekir.

Yanak sıkmak bu bağlamda taciz olmasa da hadsizliktir. Ben olsam çocuğumun öğretmenine de iş arkadaşıma da "fiziksel temas kurmayalım lütfen" derdim.
  • sopiro  (06.10.19 12:04:51 ~ 12:05:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.