[]

patent ve marka vekilliği sınavına hazırlık hk.

merhabalar,

ayıptır söylemesi ben tamamen kendi eşekliğimden bu sınavı unuttum. kitabını falan alacaktım çalışacaktım. az evvel tesadüfen twitter'da görmesem kaçıracaktım hatta. sınav 16 kasımda, çalışmak için kitap temin edip 16 kasıma kadar yardırsam olur mu? sınavın zorluğunu vs bilen girmiş olan, bu işi yapan var mı aramızda? sınav iki yılda bir yapılıyor, bir dahaki 2021'de olacak yani. tereddütteyim, bu zamana kadar savsaklamanın da pişmanlığıyla yapar mıyım yapamaz mıyım bilemedim.


 
Bu alanda çalışıp çalışmadığınıza bağlı. Çalışıyorsanız daha kolay olacaktır ancak hiç deneyiminiz yoksa baya çaba harcamanız gerekecek. Alanınız hukusa daha kolay olabilir ama sayısalcıysanız kafa karışıklığı yaratabiliyor (kendimden biliyorum)

Bir PEM'in eğitimleri var İstanbul ve Ankara'da. Bu şehirlerdeyseniz arayıp yer var mı diye sorabilirsiniz. Sitede eğitim yapıldı tamamlandı falan diyor olabilir ama çok çabuk doldukları için yenilerini açmışlardı onlarda yer kalmış olabilir. Hiç olmadı kitabı da alabilirsiniz, detaylı sunumlar, mevzuat ve örnek sorular var. Ayrıca eğitimcilerden olan Dr. Senem Kayahan'ın bir youtube kanalı var 2017 sınavının sorularının çözümleri var orada. Baya iyi anlatır kendisi.

PEM'in sitesi: pem.org.tr
Dr Senem Kayahan'ın youtube kanalı: www.youtube.com

Kaynak: 3 buçuk senedir bu sektörde çalışıyorum (patent kısmında), ancak 2017'deki sınavda ikinci aşamada kaldım, bu sene tekrar gireceğim.
  • peki madem  (05.10.19 21:12:28) 
PEM'in eğitimiden haberim var, istanbul için boş yer de var yeni açılan gruplarda. ptesi günü kendilerini arayacağım yayınladıkları form belki güncel değildir vs netleştirmek amacıyla.


  • solitude ov the lonliest star  (05.10.19 21:17:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.