[]

Nasıl aklınızda tutuyorsunuz?

Selamlar,

Direkt başlayayım, dün kahve ile ilgili bir video izledim, biraz bilgilendirici biraz eğlenceli. Ama bugün bunla ilgili aklımda hiçbirşey kalmadığını farkederek biraz kendime kızdım. Dikkati dağınık biriyim, yıllardır aynı anda birkaç işi yapmaya çalıştığımdan dolayı konsantrasyon falan kalmadı. Tabi bunun farkında vardığımdan beri de üzerinde çalışmıyorum değil.

Her neyse hobiler, öğrenmek istedikleriniz vs ile ilgili izledikleriniz veya okuduklarınızı nasıl aklınızda tutmayı başarıyorsunuz?

İzlerken ya da okurken not almak, tutmak geldi aklıma. Sizin başka/beznzer yöntemlerniz var mıdır?

 
ilgi vermek ve ilgi durumunu güçlendirmek gerek. yani dikkat ve hafızayla ilgili "kaslarınızın" güçsüzleştiğini düşünün, hatırlamazsınız tabi.

ayrıca hayatta ilginizi çekmeyen ya da edinip nerede kullanacağınızı bilmediğiniz bir bilgiyi unutmanız çok normal. traktörlerle ilgili bir belgesel seyretsem ben de onu hatırlamam belki ertesi gün.

düzenli kitap okuyorum.
stresten kaçmaya çalışıyorum.
  • jimjim  (05.10.19 12:44:50) 
öğrendiklerini kullanırsan aklında kalır bence. kullanırsan derken mesela en basitinden birine anlatırsan "abi geçen bir videoda gördüm kahvenin şöyle şöyle bir olayı varmış biliyor musun" gibi, yine aklında kalır. tabi ertesi gün anlatacak kadar bir şey hatırlamıyorsan bilemedim. üniversitedeyken oda arkadaşımın ders çalışma yöntemi böyleydi. not kağıtlaırnı verir bana anlatırdı konuları.

ben de her şeyi hatırlarım ama gördüklerimi (yüzleri, yolları vs) hatırlamıyorum, ona bir çözüm henüz bulamadım. onun dışında özel bir şey yapmıyorum, aklımda kalıyor.
  • pati  (05.10.19 13:09:38) 
Kitap ve filmleri ben de unutuyorum ama pratik gerektirecek hobi vs işleri öğrenir öğrenmez deneyerek pekiştiriyorum. Mesela makrome yapsam mı diye birkaç video izlemiştim, tabii ki unuttum ertesi gün. Boş bir günümde çıkıp ip aldım, izleyerek ördüm. Şimdi tekrar izlememe gerek kalmadan yapabiliyorum.


  • somethinginthewayshemoves  (05.10.19 13:47:57) 
küçük bir hafıza defterim var. işime yarayacak her şeyi ona yazıyorum. tek koşulum var o da şu: deftere bi şey yazacaksam, deftere en baştan bir göz atıyorum. böylece hem her şeyi tekrar etmiş oluyorum, hem de defter boğmasın diye gerçekten önemli şeyleri yazıyorum. özellikle rakamlar, tarihler ve isimleri konusunda iş görüyor benim için.


  • violetsky  (05.10.19 14:51:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.