[]

Turk.net hız düşüşü

Yaklaşık üç hafta önce bağlattım ve 35 mbps alıyordum. 3 Ekim'de altyapı çalışması oldu sanırım ve son iki gündür 2 mbps download alıyorum. Herkeste mi durum bu?

Yer: Kartal


 
Yaz Twitter'dan. Ben de sorun yok


  • westblack  (05.10.19 11:59:46) 
Uygulama üzerinden kayıt oluşturun güncelleme yapsınlar hat degerlerinde


  • protrek  (05.10.19 12:08:01) 
ankara'dayim, bende de ayni. gerci ben zaten sehrin merkezinde canavar gibi altyapiyla bile vadettikleri 35mbps'i alamiyordum ama 25'e de raziydim. son gunlerde ozellikle aksamlari cok dalgali. ayni hiz testi icerisinde 1-20mbps arasinda gidip gelebiliyor.

destek talebi olusturdum ama hic umudum yok, sacmasapan onu kontrol ettiniz mi sunu yaptiniz mi deyip isi yokusa surecekler. hiz testi yapip ss'ini gostersen "siz torrent acmissinizdir kesin" diyecekler, her turlu uste cikacaklar.

bu adreste tam bir sene boyunca turk telekom'dan hizmet aldim ve neredeyse kusursuzdu. turknet daha iki hafta dolmadan basladi boyle sacmalamaya.
  • der meister  (05.10.19 12:10:50) 
Çözdüm. Modem arayüz ayarlarından channel b/g seçeneğinin altındaki kanalı 11'e getirdim şu anda 35 mbps geldi.


  • dizicolleague  (05.10.19 13:02:30) 
Genel bilgi olarak hız testini mutlaka kablo ile de yapın. Herkesin wifi kullanması ve genelde aynı modemler olması nedeniyle bant genişliklerinde sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Bu apartman vs ortamda yaşayanlar için geçerli.


  • ozdek  (05.10.19 13:28:31) 
hocam sizinki çözüldüyse ne güzel ama bende kanal değişikliği de kar etmiyor; iki dakika arayla aynı kanalda bir ölçüm 33mbps verirken diğeri 14mbps verebiliyor. akşamları zaten hepten saçmalıyor.

türknet tahmin ettiğim gibi saçmalamış yine, sorun yaşadığım süreçte 15 dakika içinde üç kez hız testi yapacakmışım... ulan problem zaten rastgele gidip gelmesi, hız testi dediğin şey beş saniye sürüyor, onu yaparken 30mbps oluyor üç saniye sonra 1mbps'e düşüyor, nasıl göstereyim ben sana onu hız testiyle. resmen dalga geçiyorlar.
  • der meister  (05.10.19 13:32:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.