[]

Kenelerden kurtulamıyorum, çok çaresizim, çıldırmak üzereyim.

Büyük bahçeli bir evde oturuyorum. Uzatmadan sorayım, dileyen okusun; nasıl kurtulurum, bana gelirler mi? Saçıma yerleşme ihtimalleri var mı? "Kıyamıyorum" falan demeyip saçlarımı kazıtmayı düşünüyorum.

Bahçe bir defa evle birlikte 3 ay önce profesyonel ilaçlandı fakat çevredeki arazilerin başıboş. Bir Golden'ım, iki de kedim var. Golden bütün gün dışarıda, canı isterse içeride takılıyor. Bebekliğinden beri benimle uyumaya alışık. Üçünün de parazitlerini düzenli olarak yaptırıyorum. Veteriner hekim geldiğinde, "sizin bu pire, kene olayından kurtulmanızın tek şartı bu bahçede tavuk beslemek" dedi.

Buraya kadar tamam.

Üçüyle birlikte uyuduğum, oturduğum yerlerde sürekli bebek keneler bulmaya başladım. Köpeğimin üzerinden döküldüklerini gözlemledim. Düzenli tarıyorum, büyük kene yok.

Bu bebek keneler her yerde. Çıldırmak üzereyim.

 
half life 1 senaryosu gibi hayatın var.

i2.wp.com

bu işin de elbet formülü vardır, kene türü şeyler kireçten nefret eder mesela, sen bahçeyi ilaçlatıp çepe çevre kireç serpsen kene falan gelmez girmez içeri.

kene bahçene 2 şekilde gelebilir, kedi köpek üstünde ve yürüyerek, kenenin kanatları yok, zıpladığını da görmedim hiç ama belki zıplıyodur.

dışardan içeri girişi engelledin, içerdekileri de sen ilaçla, ilaçlatmak 100 200 tutacaksa, 1 sefer ilaç alsan, sulandır sulandır belki aynı paraya 20 defa ilaçlama yaparsın. tabi güvenlik önlemlerini alarak.

kedi köpek için dış parazit damlası haricinde pudra gibi toz haşere kovucular var veterinerde satılan, kedinin köpeğin yatağının altına serpiyorsun, kedi köpek üzerinde bit pire kene varsa kaçıp gidiyor.
  • hem şişko hem deli  (05.10.19 09:43:46 ~ 09:46:35) 
Kükürt belki çözüm olur. Biz köyde falan genelde akrep vs için evin çevresine kükürt dökeriz. Ama büyük bahçeli evin varsa zaten kesin tavuk besle. İnanılmaz keyif verir, yumurta verir ve akrepmis, yılanmis, ciyanmis dusunmezsin.

Bütün yörükler dağda tavuk besler, hem temizler hem protein.
  • westblack  (05.10.19 09:54:37) 
Bulabilirseniz bahçede sülün ya da keklik besleyin.

Edit: Kedi olduğunu unuttum. Başka çaresi yok.
  • komando kani var bende  (05.10.19 10:24:50 ~ 10:25:17) 
@hem şişko hem deli, büyük bir olasılıkla bahçeye atlayan kedi, köpek bırakıyor. Kene zıplamıyor ama yürüyerek girmesi çok muhtemel. Rüzgâr da savurabilir. Köpeğime üzülüyorum, yatak odama alamadığım için sürekli ağlayıp, hmpff'layıp uyuyakalıyor. Şu toz kovucuyu da hemen araştırıyorum. Teşekkür ederim.

@westblack, keçi kılından urgan bile düşündüm. Güney ve Doğu Anadolu'da çok görmüştüm. Tavuklardan nefret ediyorum, bana çok pis geliyorlar ama sanırım en pratik ve kesin çözüm de o. Bir de bahçeye cane corso gelecek o tavuklara ne yapar bilemiyorum, artık ona da bir çözümler düşüneceğim. Teşekkür ederim.
  • the she ronin  (05.10.19 10:25:01) 
@komando kani var bende, evet keklik edinebilirim tabii. Artık onları kedilerden ve köpeklerden ayrı tutup, korumanın bir yöntemini de geliştireceğim, mecburen. Teşekkür ederim.


  • the she ronin  (05.10.19 10:27:31) 
10-15 tavuk alin. koy tavugu. bahceye salin. onlar halleder.


  • Leonardo~Da~Vinci  (05.10.19 10:42:49 ~ 10:43:22) 
bu toz kovucuyu tüy diplerine uygulayıp masaj yapınca da çok işe yarıyor. şimdi bi sürü markası modeli vardır, bizimki hem yattığı yere serpiliyordu hem tüy aralarına, hoş da bir kokusu vardı bebek pudrası gibi.

bu sefer köpeğe kediye de haşere gelmez, gelen de atlar gider.
  • hem şişko hem deli  (05.10.19 10:51:47 ~ 10:52:21) 
Başlığı görür görmez tavuk yazmak için açtım, ama zaten yeteri kadar tavuk denilmiş.

Çözümü çok uzaklarda aramaya gerek yok, bahçe varsa tavuk olmalı, hele kedi köpek varsa tavuk kesin olmalı.

Akrep, çekirge, hamam böceği, kene vs ne kadar zararlı varsa karın tokluğuna çalışıyor kızlar daha ne yapsınlar.

Üstüne bir de yumurta yersin organik, öyle çok olmasına gerek yok, 3-4 tane alsan yeter sanırım. Gerçi bahçenin büyüklüğünü bilmiyoruz.
  • John Bloor  (05.10.19 11:17:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.