[]

Sayısalcı olmayan biri iyi coder olabilir mi

Matematigim iyi olmadı ama ezberim iyidir. Bu işlere merak salsam mı macro falan yazsam iş yerinde faydası olabilir sanki




 
Ezber mevzusu değil, mantığın çok iyi olması lazim. Temel ihtiyaç bu ve analitik bir düşünce tarzı.


  • kisa  (04.10.19 16:22:49) 
İzah etmesi uzun ama özetle:

Zamanında matematiği sevemediyseniz (baskı, kötü/yetersiz öğretmen, ciddiye almama vs.) ama şimdi matematik öğrenmeye açıksanız, iyi bir yazılımcı olabilmenize engel değil.

Kodlama için matematiksel ve analitik düşünce şart gibi zira programlama zaten matematik biliminin alt dalı.

Mesela benim üniversite 4. Sınıfa kadar (bilgisayar mühendisliği) matematikle aram kötüydü. O dakikadan sonra sevmeye başladım matematiği.

Ezberi iyi olmanın kodlamada ekstra bir faydası yok. Analitik düşünebilmeniz önemli.
  • dilemma of subscribtionability  (04.10.19 16:26:06) 
Ortalama bir zeka ile iyi bir yazılımcı olabilirsiniz, belirsiz olan bu sürecin 1 yıl mı 10 yıl mı süreceği?


  • shape of shapelessness  (04.10.19 23:23:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.