[]

Yüksek lisans kılık kıyafet

2 hafta oldu başlayalı, erkeğim. Hocalardan biri şaka yollu bir daha şortla görmeyeyim seni dedi. Lisansta 5 sene şort eşofmanla gittim sorun olmadı.

Ne yapardınız? Hocalarla birebir daha çok muhattabız tamam da buna karışabilirler mi? Hak verip uzatmadan ketenle gideyim mi?


 
Ya bircok akademisyen asiri hiyar oluyor, inek gecmislerinden dolayi sosyal becerileri algilari gelismemis oluyor diye dusunuyorum - o yuzden takma. Universitede sort giyilmeyecek de ne giyilecek? Nerede giyilecek? Asiri sacma bir muhabbet acmis.


  • hot potato  (03.10.19 20:57:47 ~ 20:58:00) 
karışamazlar. o üniversitede yazın arş. görlerden kisme şort giymiyormuymuş acaba.


  • fezagezgini  (03.10.19 21:01:29) 
sacmalamis. hoca diye ciddiye almaniza gerek yok bence.


  • aydonno  (03.10.19 21:05:36) 
onlardan her yerde var demek ki. bizde de bir tip tişört şortla gelmeyin falan diyordu. daha saçma olanı bir sonraki gün ben hariç herkesin grand tuvalet gelmiş olmasıydı.


  • denek hayatım  (03.10.19 21:08:35) 
Bıraksın bu işleri. Geçen sene de benim hocam bu tarz bir şeyler demişti ama herkes iş çıkışı geldiği için şıktı, benim çalıştığım yerde serbest kıyafet olduğu için çok salaştım. Kafana göre giyin sen de.


  • jazzabel  (03.10.19 21:50:41) 
aklıma ilk gelen şortunuz çok mu kısa, belki otururken bazı görüntüler veriyor olabilirsiniz.

eğer bu değilse, onlara neymiş ya, boş verin.
  • mor.inek  (03.10.19 22:37:12) 
sanırım saygısızlık olarak algılamış olmalı. yaşlı ise x kuşağı sevmez bu tarz işleri. çünkü onlar farklı ekollerden/gelenekten geliyorlar ve bizim de aynı yoldan geçmemiz gerektiğine inanıyor olabilirler.
zaten bu tarih itibariyle isteseniz de giyemezsiniz malum havalar soğuyor.

  • lookatme  (03.10.19 23:08:09) 
Hemen kesmeyin giymeyi otorite kabul ettirdim diye de triplenebiliyor hocalar. Bir iki daha giyin sonra bi tık daha smart casual'a kayarsınız. İmaj nihayetinde zaman zaman size avantaj da sağlayacaktır alımdır, hoca seçimidir, kongreye gönderilme, araştırmaya davet vs. Durumlarında.
Ha yok ben diplomayı alsam yeter gibiyse donla gidin hoca egosundan odasında kudursun.

  • kullanıcıadımbuolsun  (04.10.19 00:05:59) 
öğrencisine dememeli bence ama eski kuşak takabiliyor evet.

Fakat araştırma görevlisi okulun çalışanı, bir arkadaş ar.gör'ler giymiyor mu demiş de evet baya giymiyorlar benim çalıştığım ve gördüğüm yerlerde :D İletişim fakülteleri çok daha rahattır ona rağmen giyen görmedim.
  • nhk ni youkosu  (04.10.19 00:36:40) 
herkes tersini düşünmüş ama, şortla gitmek rahatlık alameti gibi görünür. elbette istediğiniz kıyafetle gidersiniz, ama ben üniversiteden herhangi bir hocamı ziyarete gideceğimde bile özenli giyinirim. şort ahlak açıdan sıkıntı olduğundan değil, fazla rahat bir kıyafet olduğundan yadırganır.

kimsenin kıyafetine karışmam ama yüksek lisansta şortla derse giren arkadaş olsaydı ben de dönüp hocaya bakardım, acaba ne diyecek diye. daha ciddi, daha kurallı bir yer orası. akademik anlayışta şort... bana da garip geldi.

bence giymeyin. zaten havalar da soğudu. elbette keten pantolon ve ütülü kumaş gömlek giymenize gerek yok. ama yüksek lisans doktora hazırlığı olarak geçer. eşofmanla, şortla gidince işi basite aldığınız düşünülebilir. kaç tane makale yazmış, senelerini akademiye vermiş insanlar, ders vereceği kişinin de duruşunu kendilerince özenli görmek istiyorlar. derste -patlatmak ya da cakkıdı cakkıdı ses çıkarmak harici tabi- sakız çiğnemenin de bence saygıyla alakası yok. ama çiğnenmez. bunun gibi.
  • lovemyself  (04.10.19 00:41:58) 
Yüksek Lisans yaparken aynı zamanda okulda asistan/araştırma görevlisi gibi bir göreviniz varsa giymeyin. Ama düz yüksek lisans öğrencisi adı üzerinde öğrencidir ve öğrenciler ne giyiyorsa onu giyer.
Sadece biraz dikkat edin, böyle önemsiz şeylere takıp egosunu sizin üzerinizdetatmin etmesin...

  • SiyamkedisiZorro  (04.10.19 10:28:04) 
çocuk ya da yazlık bölgeler hariç şort giymenin anlamı yok hoca haklı


  • bir soru sorcam  (04.10.19 11:08:51) 
hocam, çok uzun sakalın vs olduğunda da kestir olum şunu diyen hocalar da olabiliyor.Ama araştırma görevlisi olma fikrin yoksa çok önemli değil kılık kıyafet.


  • bbb_1  (04.10.19 20:32:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.