[]

hangi araba?

bu araçlardan hangisi alınır? deneyen bilen var mıdır? sıfır ve uygun araç almak istiyorum bunları alabiliyorum. bunlar en baz modeller. yakıt/konfor/satış sonrası güven gibi yaşamsal açıdan fayda zarar açısından yorumlarınız nelerdir?

oktavia 1.0 TSI 115 PS Ambition 147 000
focus Trend X 4 Kapı 1.5L Ti-VCT 123PS 6 İleri Manuel:155 000
civic 1.6L Dream Benzin : 141 000
elentra 1.6 Style FL Düz Vites Benzin 115 000
megane Joy 1.6 16V 115 bg :120 000

 
O kadar çok soru var ki yazdıklarının üzerine yorum yapmayı imkansız kılıyor. Model yılları yok mesela.
Sadece hepsi aynı segment ve anladığım kadarıyla hepsi manuel vites benzinli.
Tek yorumum yakıt tüketimi hakkında olur. TSI motor az yakar ama sakin kullanırsan. Octavia aracın ağırlığı da göz önüne katılırsa, eğer hız meraklısı değilsen, yine de en az yakıt tüketen bu olur. Tekrar ediyorum; arabayı sakin kullanmalı, sıkıştırmamalısın. Ve tabiki 1.0 motor hacmiyle en az MTV’yi buna ödersin.
  • cliquot  (02.10.19 21:52:39 ~ 03.10.19 10:02:36) 
ilerisi icin elinden cikartmak istediginde en rahat gidecek olani civic>octavia=focus>digerleri seklinde olacak bunu goz onune al.

dream civic almani tavsiye etmem cok bos. ayrica dolu modelleriyle bos modelleri arasinda cok fiyat farki olmuyor civicte. 155k forda verene kadar biraz daha dolu civic alabilirsin.

focusun yeni kasasini begenemedim. hic fiyatinin arabasi gibi durmuyor.

octavia guzel araba. ses yalitimi guzel. icine binince civice gore daha konforlu bir arabaya bindigini hissediyosun. ama masraf cikartinca cebini epey yakar. bunun da farkinda ol.

2016 yilindan beri 2013 model civic kullaniyoruz. su ana kadar bakimlari disinda hic masraf cikartmadi. atikligi ortalama ustu bir arac icin tatmin edici. gaza basinca ucurmaz ama sollamaya cikinca da yigilip kalmaz. sizi tatmin eder. biz arabayi lpgli kullaniyoruz. zaten lpgsiz civic kullanan da cok azdir diye tahmin ediyorum. cunku aracin yakit tuketim ortalamasi sehir icinde 9lt bulabiliyor. kis lastikleriyle 10 litreyi kesinlikle geciyor. sehir disinda da zorlarsak 5.9 litreyi goruyoruz. o da cruise control 100e sabitken ve econ modu acikken. ama yine de lpgyle iyi yakiyor diyebilirim, lpg buyuk avantaj bu araba icin.

bu klasmanda sana civici tavsiye ederim. sonra octavia sonra da digerleri.
  • onkiloversemtamamım  (02.10.19 22:27:40) 
telefondan yazdigim icin duzeltemiyorum, megane'i da 2. elde elinden rahat cikartabilirsin. buna ilave olarak yeni kasasini bilemem ama bir donem fluence'a bindim. arabaya binince gercekten konforsuz oldugunu hissediyorsun. ayrica 0-100 kalkislarinda fluence civicin baya gerisinde kaliyordu. pek konforlu araba degildi ama 1.5 dci'i cok guzel yakar. fiyatini bilmiyorum ama megane icin bence 1.5 dci modeline de bak derim. bugunun araclari icin adeta öncü bir motor


  • onkiloversemtamamım  (02.10.19 22:31:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.