[]

Eskişehir'de yaşamak

Herkese merhaba:)

Bir süreliğine Eskişehir'de olacağım. Sonbahar havası nasıl olur, nerden ne alınır, nerde ne yenir, nereleri gezem...

Kalacağım yer doğalgazlı. Sıcağı hiç sevmiyorum, soğuğa dayanıklıyım. Çok kalın şeyler almayı düşünmüyorum ama çevremdekiler "İzmir gibi değil, oralar soğuk oluyor" deyince valizimi hazırlamadan size bi sorayım dedim. Hakiki yün bir battaniyem var onu alsam yeter mi?

Mutfağım var vaktime göre kendim pişirebilirim dışardan isteyebilirim veya çıkıp yerim.
Güvenilir, temiz ve lezzetlidir dediğiniz mekanlar, şarküteri alışverişim için önerileriniz, ulaşım, sanat etkinliklerini takip edebileceğim yerler gibi aklıma gelen gelmeyen bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

 
Aha bu ben. Takip +1


  • westblack  (02.10.19 20:08:39) 
Kalın şeyler al, ayazı fena keser Eskişehir'in


  • Mossy  (02.10.19 20:11:39) 
Eskişehirin havasına alışmanız zor olacak. Kalın kıyafetler alın yanınıza.

Yemekte alternatif çok ve ucuz bu açıdan şanslısınız.
  • kablelvuku  (02.10.19 21:33:15) 
gündüzleyin hala sıcak olabilir. güneş olduğunda yaz, akşama doğru kış oluyor.


  • biseysorcaktim  (02.10.19 21:44:57) 
sabah 7'de hava 8 derece falan oluyor şuan. gün içinde 26-28 arasını görüyor. sen düşün işte. kat kat giyinmen lazım ki çıkarıp tekrar giyebilesin.

şuanda doğalgaz yakma zamanı henüz yok. ama yatarken battaniyeye geçildi. bazıları yorgana da geçmiş olabilir çünkü sabaha karşı soğuk oluyor.

gezecek çok fazla yer yok aslında:
kentpark
doktorlar caddesi
espark (avm)
barlar sokağı
odunpazarı evleri
sazova park
şelale park (tepede bir yer, manzaralı)
yediler
hamamyolu
porsuk çevresi

yemek yenecek ve takılacak cafe çok:
memphis
varuna gezgin
hangover (farklı konseptlerde farklı mekanlar var)
meyhaneler var (bazıları barlar sokağında)
traverllers cafe
porsuk çevresindeki cafeler
hepsini tek tek yazmadım ama bilinenler bunlar. zaten kafanı nereye çevirsen bir mekan göreceksin ve bunlar dolu olacak :)
  • mr.goodcat  (02.10.19 23:20:56 ~ 23:22:16) 
Hosgeldin.
Yun battaniyeni getir. Ayrica burada katkat giyin/soyun sezonunu actik. Boynuna mutlaka şal al. Kisin da alnini/basini kapat. Ruzgar gercekten hasta ediyor. Kentte soba yakimi ve komur kullanimi fazla. O yuzden hava kirliligi var. Agzini burnunu kapamak isteyebilirsin. Ayaz da fazlalasacak ilerleyen gunlerde. Ellerine krem surmen gerekecek.
Yeni bi avm acildi. Orada eli yuzu duzgun mekanlar var. Kentin geneli ogrenciye indirgenmis yeme icme mekanlariyla dolu. Tantunici/durumcu/donerci/tostcu/kahvaltici yerler var. Uygun fiyatli esnaf lokantalari var.
Gittigin yerlerde "ogrenci misin?" Sorusuyla surekli karsilasacaksin.
Eskart al otobus tramvay vs icin.
Sokakta cop gormeye alis. Yerdeki kopek kakalarina dikkat et. Kalabak su ic. Sebzeni meyveni pazardan al. Ciborek yiyeceksen odunpazarindaki kirim tatar evine git. OMM acildi. Oraya da git mutlaka. Simdilik bu kadar.
  • nax  (03.10.19 01:55:35) 
Arkadaşlar pek güzel anlatmış. Oradan taşınmamış olsaydım sizinle tanışmak isterdim. Epeydir yoktunuz, merak da ediyordum doğrusu...


Bu kara ilaveten film festivallerini kaçırmayın. Her Perşembe Anadolu üni senfoni ırk konserleri olur. Cumaları da büyükşehir senfoninin konserleri vardır. İkisini de tavsiye ederim severseniz. İki ayrı tiyatro da var bu kurumlar bünyesinde. Oyunları iyidir.
Eskişehir mutlu olunabilecek güzel bir şehir.
  • balik kraker  (03.10.19 10:41:52) 
Havanın olması gerekene göre sonbahar, ama yaşanan olarak kış olacağı zamanda burada olacaksınız. Eskişehir'in soğuğu sert oluyor, kış aylarında sinirden ağlayarak işe gittiğim zamanları hatırlıyorum. Kalın şeyler getirmek en mantıklısı, zaten çok da tişört havaları kalmadı. Mutfağınız varsa ve evde yapacaksanız yemek işini, alışverişinizi gidip metrodan yapabilirsiniz. Çok çeşit var ve taze. Dışarıdan sipariş verecekseniz genel olarak fazlalıkla burgercılar var diyebilirim ve çoğu da baya başarılı. Takılacak mekanlar çokça var. Cafe tarzı bir yer isterseniz ayrık otu ve cennet isimli yerler iyi olabilir. Alkollü yerler tercih ediliy orsa da eğer Varunaların hepsi, oralar 2'de kapandıktan sonra da replik düşünülebilir. Çok fazla öğrenci olduğu için çok çeşitlilik var. Garip insanlar olduğu kadar düzgün bireyler de karşınıza çıkar. Tadını çıkarın bu küçük dallasın :)


  • everythingship  (03.10.19 10:55:52) 
ayy özendim birden. üniversite günlerimi hatırladım:(

öncelikle herkesin de dediği gibi soğuğu seviyorum diyip ince şeyler götürme sadece. sonbahar aylarında gündüzleri sıcak olsa da gece buz kesiyor ortalık. dışarıda uzun süre kalacaksanız yanında hep ceket, polar vs. olsun. yün battaniye iyi fikir.

yemek açısından iyidir eskişehir. uygun fiyata güzel şeyler yiyebilirsin. ben lokal yerleri ve en çok sevdiklerimi yazacağım.
- doyuran'da mutlaka kahvaltı et.
- valiliğin orda ciğerci ahmet var. bol ikramlı, lezzetli bir kebapçı.
- haller gençlik merkezi'nde mazlumlar muhallebicisi var. göçmen bir aile nesilden nesile işletiyor, sütlü tatlıları çogzel. özellikle trileçesini severdim ben karamelini de kendileri yapıyolar.
- barlar sokağının orada big city var burgerci. orayı da çok severdik. hamburger seviyorsan buraya uğrayabilirsin.
- barlar sokağının girişinde kocaman sarı bir bina göreceksin. burası varuna gezgin, bira içmek istediğinde burayı ya da porsuk kenarındaki travelerssı tercih etmeni öneririm.
- kanatlı avm'nin karşı caddesinde passage restorant var. oranın da yemekleri iyidir. ama ben daha çok dilim pastalarını seviyordum. kocaman ve taze getiriyolar.
- şarküteri ve market alışverişini ben hep özbesinden yapardım. taze peynir çeşitlerinden süzme yoğurda kadar her şeyi oradan alıyordum. üniversite caddesi ve aytaç caddesinde şubeleri var. (yenileri açıldıysa bilemem)
- çiböreği çarşı içindeki papağandan yeme. şehirde kime sorsan onu gösterirler ama bence çok yağlı ve tuzlu. onun yerine odunpazarı ya da kent park yanında bulunan tatar evinde yiyebilirsin.
- üniversite caddesindeki incir waffle'da bebeğimdi bu arada.
- adalar bölgesi'nde (porsuk kenarına öyle deniyor) ben mezun olurken tatlış 3.dalga kahveciler açılıyordu. şimdi daha da artmıştır. onları de keşfedebilirsin. ben özellikle ayrık otu'na giderdim. zibilyon tane güzel bitki çayı vardı.

ulaşım için:
kesinlikle eskart çıkar. birçok yere yürüyerek gidebileceksin zaten ama tramvay kullanman gereken zamanlar da olur illa ki.

sanat:

- klasik müzik konserleri ve tiyatro için anadolu üniversitesinin programını takip edebilirsin.
- şehre birçok konser, sergi vs. geliyor.
- barlar sokağındaki peyote'de güzel dj performansları oluyor.

umarım güzel geçer eskişehir'deki günlerin:)
  • muslugubozukhayrat  (03.10.19 11:06:49 ~ 11:17:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.