[]

iş görüşmesi - Mail ve bekleme stresi

Herkese merhaba;

istediğim bir firmaya yazılım geliştirici pozisyonunda iş başvurusunda bulundum. başvuru yaptıgım şirketten aşağıda belirttiğim cümlelerinde içinde bulunduğu bir mail aldım.

".......
Özgeçmişiniz ilk değerlendirmede olumlu olarak değerlendirilmiştir. Bundan sonraki adım olarak ilk görüşme için lütfen bizden haber bekleyiniz. İş görüşmesinin planlanması için en kısa zamanda sizinle iletişime geçeceğiz.
........"

fakat aradan bir hafta geçmesine rağmen hala aramadılar.

-sizce bu maili almış olmama rağmen aranmama şansım var mıdır?
-aramayacak olsalar neden böyle bir mail atarlar?
-bir hafta umutsuzluğa düşmek için çok mu erken bir süre

 
2-3 hafta bekle. tabii eğer başka yerden iş teklifi aldıysan bunlara mail atabilirsin "elinizi çabuk tutun" tarzı, ama bir hafta gayet kısa.


  • rusd  (02.10.19 20:04:48) 
ya baska bir suru isi oluyor insanlarin ve o mesguliyet icinde ise alim genelde yapilacaklar listesinde asagiya itiliyor. buyuk ihtimalle o sebeptendir.

ikinci ihtimal olarak da esas istedikleri adayla ilgileniyor olabilirler, o olmazsa sana donmeyi planliyorlardir vs.
  • hot potato  (02.10.19 20:16:41) 
sanırım "bir süre bekleyip" olabildiğince adayla ardı ardına görüşmek istiyorlar. beni mesela başvurduğumu bile unuttuğum bi yer aradı. 20 küsür gün önce başvurmuşum. uygun görülenlerle yüzyüze görüşmek istiyolarmış vs. 1 aya kadar umudunu kaybetme yani


  • HasanK  (02.10.19 20:20:31) 
peki sizce bu maile rağmen aramamazlık yaparlar mı?


  • sinjin  (02.10.19 20:38:33) 
100 tane mülakat tecrübem oldu belki daha fazla. Yarın Ik yı ara , arayarak ulaşamıyorsan mail at. Mutlaka cevap verirler.


  • ashleybon  (02.10.19 22:40:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.