[]

hukuk kitabı ama ders kitabı değil

müzikal filmler olur. bohemian rhapsody mesela.


müzik ile ilgili birini, bir şeyi anlatır. ( izlemedim ya neyse)

ben de hukukla ilgili birini, bir şeyi anlatmasını istiyorum.

burada çakal karlos, slobodan miloseviç'i savunan bir avukat olan jacques verges'in savunma saldırıyor isimli kitabını gördüm. adam tam bir şeytanın avukatıymış. çok merak etmiştim ama okuduğum yorumlar neticesinde çok ağır olduğu, ancak hukukçuların anlayacağı bir dille yazıldığı( tercümesinin de kötü olduğu) söyleniyordu.

hukuk bilmeyen birine böyle zevk kazandıracak kitap önerilerinizi alırım.

google'a hukuk ile ilgili okunması gereken kitap yazmasını emin olun biliyorum.

 
  • microfiction  (03.10.19 00:26:05) 
Microfiction'ın yolladığı listedeki kitaplar hakkında bir iki söz söyleyeyim:

- Ernst Hirsch'in anılarını pek severim. Nazilerden kaçıp Türkiye'ye gelen bir hukuk profesörünün hem mesleğine, hem de dönem Türkiye'sine bakışını çok güzel anlatan bir hatırat. Nasıl hoca olunacağını, ülkemizde uzun yıllar uygulanan temel kanunların ortaya çıkışını ve o dönemin hukuk fakültelerindeki atmosferi birinci ağızdan anlatıyor. Bence aradığınız şey bu olabilir.

- Osmanlı-Türk Anayasal Gelişmeleri: Tarih derslerinde defalarca okuduğumuz 19. ve 20. yüzyıl tarihimizi, anayasa hukuku perspektifinden değerlendiriyor. Bu bakış açısı benim ufkumu bayağı genişletmişti. Hatta Tanör Hocamın Türkiye'de Kongre İktidarları ve Anayasal Gelişme Tezleri kitapları da muhteşemdir. Şiddetle tavsiye ederim.

- Vergès'in kitabı da aslında aradığınız şey. Kitap o kadar da ağır değil. Mesela listedeki Hart ve Dworkin kitapları hukuk felsefesi kitapları olduğu için çok daha ağır kitaplar. Vergès bence çerez niteliğinde, kısa da bir kitap.

- von Schirach'ın kitapları (Suç I ve II) tam dizi bölümü kıvamında, kısa kısa ceza davalarını anlatan bir kitaptır. Hikaye kısmı hukuk kısmından çok daha öndedir. Hatta kitaplardan hukuki hiçbir şey hatırlamıyorum.

- Cemal Bâli Hoca'nın kitapları (İktidarın Üç Yüzü, Varolma Direnci ve Özerklik) birinci sınıfta okurken bana aşırı ağır gelmişti. Felsefe temelimin zayıf olmasının da bunda katkısı olmuş olabilir. Listede olmayan Modern Düşüncenin Doğuşu-İspanyol Altın Çağı kitabı tarih soslu, bugün kullandığımız temel hukuki kavramları oluşturan düşünürleri ele alan çok hoş bir kitaptır, onu tavsiye edebilirim.

- Bonus: Birkaç yıl evvel Özkan Agtaş'ın Ceza ve Adalet kitabını okuyup beğenmiştim. Devletin cezalandırma yetkisinin kökenini tartışıyordu, daha önce hiç üzerine düşünmediğim bir konuyu okumak hoşuma gitti.

- Bonus 2: Sevtap Metin-Altan Heper'in Ceza Hukuku Felsefesine Katkı-Radbruch Formülü kitabı da biraz felsefi olmakla birlikte tartıştığı konular (hukuk ve doğru olan ikiliği) bakımından keyifle okunabilir.
  • wish i could find a way to disappear  (03.10.19 02:00:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.