[]

Balık Pişirme Yöntemleri

Merhaba masterchefler


Hayatımda hiç cüret etmediğim bir şey olan balık pişirmeyi denemek istiyorum. Mutfağa, yemek yapmaya pek hakim bir insan değilim. Yeni yeni kendim yemek yapmaya çalışıyorum. Balık kültürüm de hiç yok maalesef. Özetle bu konuda gerçek bir cahil, tam bir sığırım.
Şimdi bu bilgiler ışığında beni bir bilal olarak kabul edip, balık pişirmenin püf noktalarını paylaşabilir misiniz? Yanına şunu koy, bunu koyma. Ne bileyim içine 2 yaprak bilmemne ağaçı yaprağını bir iki değdir, çek falan. Ne geliyorsa aklınıza.

Ortalık hal gibi kokmasın diye fırında pişirmeyi planlıyorum. Bir tane arkadaşım da şu tencerelerin üzerine konan buharda pişirme aparatlarıyla pişirdiğini, süper olduğunu falan söylüyordu. O da bir seçenek.

 
fırında pişireceksen büyük balık pişir. levrek ve çipura fırında iyi olur. balığa çentikler at, içlerine sarımsak koy. zeytinyağı, limon, kekik, tuz, karabiberle bir sos yapıp üzerine gezdir. üstüne birkaç defne yaprağı at. limon dilimi de serpiştirebilirsin. üstü gevrek olsun istiyorsan hiçbir şeyle kapatma, direkt yağlı kağıdın üstüne koy. 200 derecede 20 dakika pişirsen yeter.

gerçi benimkisi tarif oldu, neyse.
  • sir gawain  (02.10.19 15:40:00 ~ 15:41:28) 
fırın mantıklı hem koku problemi olmaz hem de daha kolay olur. yağlı fırın tepsisine halka kesilmiş soğan ve patates dizip üzerine balığı yerleştirip fırınlarsanız, 180 derecede 25-30 dkda balığın büyüklüğüne göre güzel bir sonuç alırsınız.


  • yonge and bloor  (02.10.19 15:40:40) 
-Yağsız balık tavada ya da derin yağda kızartılır.
-Yağlı balık ızgarada ya da fırında pişirilir.

Fırında pişirecekseniz somon gibi yağlı balık seçin. Onun dışında her türlü balığı patates ya da pirinç pilavı ile eşleyebilirsiniz.
  • heritage  (02.10.19 15:40:45 ~ 15:41:08) 
balığı güzelce yıkıyorum örneğin çipura. fırını 180 derece önceden ısıtıyorum. balığın içine ne seviyorsam limon, defne yaprağı, tane karabiber vs koyuyorum. bir tepsi genişliğinden daha az büyüklükte yağlı kağıdı kesip bir balığı ortasına koyup sarıyorum. ucu açık kalan kısımları katlıyorum. buharı kaçmayacak şekilde. ya da kürdanlarla dikiyorum. çok sinir olduysam uçlarını zımbalıyorum hahadjs. bu şekilde paketlediğim balıkları tepsiye diziyorum. 20-25 dk kapağı açmadan pişiriyorum. büyük balıklar için kokmadan güzel oluyor. evet.


  • oksijensiznefes  (02.10.19 16:04:53) 
İngilizceniz varsa bazi app’ler cok iyi is gorur. Epicurious, kitchen stories ve ozellikle tasty’yi tavsiye ederim. Tasty’de pek guzel somon tarifleri var.


  • gibicibicis  (02.10.19 18:48:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.