[]

Özel sektör çalışanı için sağlık raporu

Arkadaşlar eşim özel sektörde çalışan bir işçi. Ayağının üzerine basamamasından ötürü 5 gün rapor almıştı.

Bu ay maaş düzenlemeleri yapılırken maaşından kesinti olacağını söylemişler. 3 günden sonraki günlerde kesinti yapılıyormuş. Eşim 4 gün istirahat kullanıp 5. gün iş başı yaptı.

Yövmiyesi zaten 70 tl bile değil ama kesilen tutar 368 küsur lira.

Bu nasıl oluyor, biz mi bir şeyleri yanlış anladık, mevzuatla alakalı pek bir şey bulamadım. Bilenler ilgilenebilir mi ?

 
yanlış bilmiyorsam o tutar ziraat bankasına yatıyor tc'niz ile gidip çekiyorsunuz.

sgk.hesaplama.in

burdan da hesaplayabilirsiniz
  • kablelvuku  (02.10.19 13:19:33) 
Bir de şu var, asgari ücret olan tutarı banka hesabına yatırıyorlar. Diğer kalan kısmı ise elden teslim ediyorlar.

Yani 2020 tl banka hesabına yatırılan paradan kesinti yapıp 1680 tl yatırılmış, elden teslim edilen paradan yani 780 tl den 37 lira kesilmiş.
  • tekil3.şahıs  (02.10.19 13:26:16 ~ 13:31:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.