[]

Internet kablolar elektrikçi ttnet:(

Canim duyurucular merhaba
Internet özürlü bir insanim ve taşındık.
Eskiden fiber kullaniyorduk şimdi taşıdığımız yerde tum herkes max 8mps hiz verdiler ttnet mac 16 mps hiz verdigi icin ttnet secmek zorunda kaldik ama adsl yani fiber falanndegil.

Evde eskiden kalma modemimiz vardi adsl o yuzden modemsoz basvurdum.
Geldiler baglamaya o da ne? Binamizin sadece 2 ve 6 numarali dairesinde port sorunu mu ne varmis elektrikçi cagirmam gerekiyormus??
Biseyler anlatti gercekten anlamadim elektikci binanin disindan gecirecekmis bilmemne gerkcekten anlamadim .elektrikci tanidigim yok cagirmak istemiyorum. Napabilirim
Nedeeen? :( internet istiyorum ben.

 
Türk Telekom telefon hattını binanın kapısına kadar getiriyor, iç tesisata karışmıyor. Eğer içeride aşağıdan sizin evinize çıkan kablo yoksa onun için elektrikçi çağırıp kablo çektirin diyor.


  • talasas  (02.10.19 11:13:14) 
telekom apartmana kadar hat getirdi mi?

telekom mahalledeki santral kutusundan, apartmanın girişine kadar internetinizi getirir ve orada bırakır. o interneti evinize çıkarmak sizin sorumluluğunuzda ki bunu da elektrikçi halleder.

eğer dediğim gibi apartmanın içinde bulunan ankastreye kadar internetinizi getirdilerse kolay iş, elektrikçiyle anlaşıp yaptıracaksınız. ama port sorunu dediğiniz şey varsa telekom çözecek o işi.

gel gelelim siz adamların ne dediğini anlamamışssınız :D
  • brkylmz  (02.10.19 11:19:31 ~ 11:19:47) 
Aynen anlamadim sanirim internet var ama elektiekcinin eve getirmesi gerekiyor.


  • zynppp  (02.10.19 11:57:43) 
Bina yeni mi? Yeni ise her daireye hat çekilmiş olmalı ama daha önce o dairede kullanılmadıysa karışıklı olabiliyor, tesisatcı çeken elektrikçi kolayca bulur uçları.

Yok hat hiç olmadıysa, yeniden çekilmesi lazım. Ki çok zor, internet olmadığı tarihlerde bile telefon hattı çekilirdi, aynı hattı kullanıyor ADSL zaten.

Bölgedeki iki üç elektrikçiden fiyat alıp karar verin kime yaptıracağınıza.
  • John Bloor  (02.10.19 16:08:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.