[]

Ne sıklıkla dolmuş/minibüs kullanıyorsunuz?

Şehirle beraber belirtirseniz sevinirim.

Bu arada arada nasil bir fark olduğunu da bilmiyorum. İzmirde mavi-yeşil gibi olanlara minibus, dış ilçelere gidenlere dolmuş diyorum ben ama net bi farkını da bilmiyorum pek.

Ben yılda maksimum iki kez falan kullanıyorum sanırım İzmir'de. Ulaşım pek bu saçma araçlara ihtiyaç duyulmayacak şekilde. Ha ama bazı yerlerde otobüs beklemek yerine daha sık gelen minibüsler tercih edilebilir ama otobüse aktarma sayesinde bedava binebilecekken minibüse para vermek mantıklı gelmiyor. Belediyenin uzun vadeli planlarından biri tüm minibüsleri ulaşım kartina ve aktarma sistemine dahil etmekti, umarım başarirlar.

 
istanbul
otobus metro vapur siklikla kullaniyorum
minibuse ozellikle binmiyorum, bu esnafi sevmiyorum, gerekirse bir saat beklerim ama minibuse binmem.

dolmus arada kullaniyorum (kadikoy-bostanci dolmuslari)

istanbul icin minibus sunlar oluyor i0.shbdn.com

dolmus da bu atasehir.com.tr
  • exlibris  (02.10.19 10:38:17 ~ 10:40:51) 
istanbul ayda 1, minibüs.
özel vapur ayda 1-2.
özel otobüs, haftada 3-4.
  • insan opusen hayvandir  (02.10.19 10:38:29 ~ 10:39:09) 
ankara

cogunlukla halk otobusu kullaniyorum. yilda max 20 defa dolmus kullanirim
  • onkiloversemtamamım  (02.10.19 11:08:56) 
istanbul. sıfır dolmuş - minibüs - metrobüs
metro, vapur

  • scudman1  (02.10.19 11:12:37) 
dün bindim. bi 5 yıldır binmiyordum. zaten ihtiyacım olmuyordu. ama 2-3 yıldır zaten soran olunca binme otobüsle git diyordum dün gene bindiğime pişman oldum.
minibüse bir biniyorsun sigara içeni var
minibüs kullanırken telefonla konuşanı var
bangır bangır mzik açan var
nerede tuhaf tipler var onları da şfor yapmışlar hele sağına da tanıdık oturduysa vay ki vay. trafik sıkışıksa saçma sapan ara yollara dalmalar.
yolun ortasında yolcu inip bindirmeler
gereksiz kornalar
karşı şeritten tanıdık minibüs gelince durdurum geyik yapmalar
rezil rezil hareketler
birilerine atarlanıp hızlı sürmeler
işte ben kadıkoye gitmeyeceğim siz şu arkadaşın arabasına binin. o minibüsten iniyoruz mülteci gibi başka minibüse geçiyoruz. indiğimiz geri dönüyor falan
mümkün mertebe binmiyorum. türkiye'ye gelen arkadaşlarıma da önermiyorum.
  • turbo sadık  (02.10.19 11:17:09) 
Minibüse çok lazımsa yılda 3-5 kez biniyorumdur herhalde. Dolmuşu haftada 5 gün işe giderken kullanıyorum. Şehir İstanbul.


  • ms brownstone  (02.10.19 12:03:06) 
dolmuş ben de kullanmıyorum izmir'de. izban ve metro kullanmaya özen gösteriyorum.

öğrenci kartım olduğundan ve ayakta gittiğim için genelde dolmuşları görmüyorum bile.
  • redeath  (02.10.19 12:10:40) 
İzmir, yılda 1-2 kere en fazla.

İzmir'dekiler minibüs, İstanbul'dan başka her yerde dolmuş diyorlar minibüslere ama. Dolmuş 8 yolcu alan, ayakta yolcu alamayan (ayakta duracak alan ve yükseklik yok) ufak bir araç. İzmir'de yok.
  • pati  (02.10.19 12:43:03) 
İstanbul
Hiç kullanmıyorum çünkü şoförlerin büyük bir kısmı aşırı kaba ve geçmişte birkaç kez taraflarından tacize uğradığım için korkuyorum binmeye.

  • tuzluleblebi  (02.10.19 13:09:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.