[]

filmde diyalog ne kadar önemli? az diyaloglu filmde sıkılır mısınız?

sb




 
Diyalogsuz bir şey izleyeceksem balkona çıkar bahçeyi izlerim, yapay göl falan var balıklar yüzüyor onları izlerim.


  • angelus  (01.10.19 17:35:44) 
sıkılmam. nbc'nin çoğu filmi, 2001 the space odessey güzel filmler. filmine göre değişiyor.


  • insan opusen hayvandir  (01.10.19 17:46:24) 
Diyalogsuz olacaksa aksiyon filmi olmali. Patlama catlama izlerim, aksiyonu guzelse az diyalogluysa da sikilmam. Aksyion filmlerinin senaryolari tirt olur, surukleyiciligi de olmaz, sevmem film olarak ama sahneler icin izlerim. Sonrasinda netten behind the scenes izlerim hangi aksiyon sahnesini hangi teknikle cekmisler diye. Oyle bir hobim var, o yuzden o filmlerde diyalog cok onemli degil. Bir dram filminde diyalog yok, karakterlerin bir birine bon bon bakismasiyla, muzikle neyle geciyorsa sikilirim. Vakit kaybettigimi dusunurum.


  • stavro  (01.10.19 17:49:33) 
Tamamen filme, yonetmenin becerisine ve bana hitap etmesine gore degisir, hic diyalogsuz filmi zevkle izledigim de olmustur, geveze filmleri de severim bazen, benim icin aslolan filmin uzerinde dusunecek bir hikaye anlatmasi, bhnu sozlerle de goruntulerle de yapabilir.


  •   (01.10.19 18:03:26) 
yonetmenine gore degisir. bin-jip'te toplasan 3 satir cumle var ama izletiyor kendini.


  • brkylmz  (01.10.19 18:03:49) 
Şahsen bazı yönetmenler sinema değil festival izletiyorlar. Diyaloga fazla takılmam bu tarzda. Tümevarımda ne anlatmak istiyorsa ve bu gaye ile metodolojisi, sanatı kaliteliyse izlenir.


  • karacigerim vur kadehlere  (01.10.19 18:59:43) 
sıkılmam sanki fakat filmine göre de değişebilir, john wick mesela görece az diyalog var aksiyon ön planda izlerim ama the man from earth için aynı şeyleri söyleyemem.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (01.10.19 19:05:45) 
sıkılmam
revenant,space odessey,cast away ve daha bir sürü film var diyalogsuz güzel

edit: marslı The Martian
aklıma geldikçe yazarım :)
  • dafuq  (01.10.19 19:26:40 ~ 02.10.19 00:31:27) 
çok önemli ama şöyle; diyalog varsa sahte olmayacak. en nefret ettiğim şey karaktere uymayan, düzgün yazılmamış diyaloglardır. son dönem türk sineması bu konuda felaket mesela.

ama illa diyalog olacak diye bir kaidem yok. az diyaloglu müthiş filmler de var.
  • asisamus  (01.10.19 20:19:15 ~ 20:23:27) 
Sıkılmam. Şart değil. Sinemanın güzelliği de bu zaten. Birçok dili var.

En çok diyalogsuz belgeselleri seviyorum. En son Geyrhalter'in belgeselini izledim, hiç eksiklik hissetmeden.
  • buf-e kür  (01.10.19 21:16:55) 
Dafuq'un yazdiklarimi gorunce farkettim, sıkılmıyormusum diyalog az olsa da. Demek ki filmine gore.


  • stavro  (01.10.19 22:28:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.