[]

Dolar-Euro neden artmıyor ?

Hani sonbaharda 6 liranın üstüne çıkması bekleniyordu ? Aylardır 5.5~5.8 arası gidip geliyor. Yakın zamanda doların 6 lira üstüne çıkma ihtimali nedir ?




 
Bekleniyordu derken? Büyük yatırım şirketleri daha da düşük öngörüyordu. 4,70 hedefi ile sat veren yurtdışı aracı kurumlar var


  • trgydl  (01.10.19 13:01:48) 
trgydl

4,70 mi ? Ağzından yel alsın abi dur :(
  • Avoiding The Puddle  (01.10.19 13:04:56) 
4.70 beklentisi spekulasyondan baska bir sey degil.

6 civarlari yil sonu beklentisi, daha 3. ceyrekteyiz ve bir PPK karari daha var onumuzde.

Neden artmiyoru bilemem, onu piyasa bilir. Piyasa matematik gibi calismiyor.
  • stavro  (01.10.19 13:09:48) 
Tabii ben de dolar-euro cahili sayılmam. Bilhassa GBP ve Euro'yu da takip ediyorum ve USD ile bunlar arasındaki makas iyice daraldı son zamanlarda.

4.70 cidden hayal, dolar ülke tarihinde asla aşağı yönlü bir inişe geçmemiştir ve geçemez de.

5.5 direnç noktası ve benim derdim de açıkçası bunun daha da yukarı tırmanması.

Dolar birikimim yok ama paramı döviz olarak kazanıyorum. Doğal olarak bir gecede çeyrek asgari ücret kazanmak istemek hakkımdır.
  • Avoiding The Puddle  (01.10.19 13:16:14) 
Bir devlet mudahalesi mevcut ama ne derece devlet mudahalesi, ne derece piyasa tepkisi bunu bilmiyoruz ki.

Yanlis bilmiyorsam doviz zorunlu karsilik oranlari dusuruldu. Bu ne demek? Ben sunu anliyorum, kamu bankalari sinira dayanan kadar doviz satti, daha fazla satmalari isteniyor ama kitaba uymuyor. Kitap degistirildi. Bu sadece tahminim, belki de alakasi yoktur.
  • stavro  (01.10.19 15:55:40 ~ 15:56:40) 
çünkü tl değer kaybetmiyor.


  • ya ben lan neyse  (01.10.19 16:54:28) 
faizi düşürerek arabayı iterek vurdurdular, araba şu an çalısır gibi duruyor. O yüzden dolar değer kazanmıyor.

ama araba serçe...
  • binder dandet  (01.10.19 17:03:25 ~ 17:08:07) 
Faizin dusurlmesi neden TL nin degerini korumasini saglasin?


  • stavro  (01.10.19 19:21:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.