[]

Ev arkadaşı sorunu? Tamam mı devam mı?

Şöyle ki bir adet ev arkadaşım var. Kendisi uzaktan akrabam, aile dostunun kızı, çocukluk arkadaşım vs vs olur. Buraya kadar iyi, hoş. Ancak çocukluğumda yakın arkadaşı olan ben 10 yaşında farklı bir şehre taşındıktan sonra tatiller de görüşürüz olmuştuk. İkimiz de İstanbul'da okumaya başlayınca sevinip aynı eve çıktık geçen ekimde. Şu an farkettim ki ayrı kaldığımız yıllarda çok fazla değişmişiz, çevremiz çok farklı olmuş, birbirine aşırı zıt karakterler haline gelmişiz. Benim doğrum onun yanlışı. Zevklerimiz de acayip farklı ve zıt. Mesela o Türkçe Pop Müzik sever Serdar Ortaç falan, bense rock, metal dinlerim; pop dinleyen adamı da adam yerine koymam hatta ya :S böyle de önyargılıyım, evet. O böyle hanım hanımcık kız, bense dağınık, gerektiğinde küfür eden (onun yanında edemiyorum, kızıyor...), rahat takılan bir insanım. O dine inanır, hafif muhafazakar; ben dinden nefret ederim, inanan insanlara şaşırırım, onları anlayamam. Yani oturup konuşamıyoruz, konuşsak da onun söyledikleri şeylere uyuz oluyorum. Derdimi anlatsam, anlayamayabiliyor, sinir olunacak yorumlarda bulunabiliyor. Erkek arkadaşlarımı hiç bir zaman beğenmez, olumsuz yorumlarda bulunur hep... Çok yakın arkadaşım da olmayınca onunla konuşma ihtiyacı duyuyorum ama işte hata oluyor...

Uzun lafın kısası sene bitmek üzere, yeni bir eve çıkılacak, o beraber çıkarız yine diye düşünüyor her şeye rağmen, bense yeni ev arkadaşı arayayım diye düşünüyorum; ancak hazırda yok öyle bir insan da... Aslında her ne kadar anlaşamasak da severiz birbirimizi. Ancak kafa dengi bir insanla ev arkadaşı olmak daha mantıklı değil midir? Napayım ben şimdi bu durumda? Yeni ev bakalım falan diyor, tamam olurum diyorum hep; ancak aklımda başka birini bulmak var. Ama bu düşüncemi ona söyleyemiyorum da... Başka birisiyle çıkmam daha mantıklı değil midir? Öyleyse ayrılacağımı nasıl söylerim? Ortada yeni bir ev arkadaşı yokken??


 
zıtlıkların ötesine geçin :) yaşınız ve kız olmanız dolayısı ile ortak bir çok noktanız var aslında. geçmişteki birliktelik de buna bir artı. birbirine kazık atma olasılığı düşüyor. bence bu durumdan çok sağlam dostluk çıkabilir. bilmem benim hoşuma gitti.
hayat tarzının, zevklerin farklı olması bana göre iki insanın anlaşmaması için çok önemli bir neden değil. sonuçta tutup da zimbabveli bir genç kızdan bahsetmiyoruz. erkek arkadaşlar da zevk konusuna girdiğine göre orada da problem yok...
bence durumu avantaja dönüştürmek çok mümkün, nasılsa kafa dengi arkadaşların olur okuldan.

trt'de bir dizi vardı ya o aklıma geldi valla :) böyle üç kuzen bir evi paylaşırdı filan..
  • kediebesi  (14.04.10 18:06:13 ~ 18:08:31) 
Kız olmak ortak nokta olamıyor işte, ben erkek gibi hissediyorum bazen kendimi onun yanında. Aslında gayet dişiyim :p Ama dediğim gibi o çok klasik Türk Kızı. Yaşlarımız aynı sadece. Okuldan da öyle çok kafa dengi falan yok, pek arkadaşım yok aslında... Neyi hoşuna gitti ki anlamadım...


  • loralynn  (14.04.10 18:10:04) 
ayrılırsanız arkadaşlığınız temelli bozulabilir. ki şu da var... sana fiziksel/manevi olarak büyük hasar vermiyorsa herkes kendi istediği gibi yaşasın. mesela inanmama konusunda aslında baya hoşgörülüymüş; çünkü islamda zıt fikirliler kabullenilmez değil arkadaşlık kurmak, o insanlarla konuşulmaz bile... bunu tartışmak veya seni küçümsemek için söylemiyorum.. insanlara saygı duymayı hatta kabaca insanları hazmedebilmeyi becerebilecek tek zamanlar bu öğrencilik zamanlarıdır...

hayatının başka döneminde arkadaşlık bile yapmayacağın insanla ayı evde yaşıyorsun, görünmeyen sınırları çizer her şeyine karıştırmazsan aynı evde kalmak kötü sayılmaz sanırım..
  • rubiks cube  (14.04.10 18:11:10 ~ 18:13:00) 
bence söyleyin düşüncenizi gitsin. ben onun gibi biri olsam sizinle aynı evde kalmak istemezdim, o da en az sizin kadar kendini sizinle kalmak zorunda hissediyor ve söylemiyor olmalı söylediğin gibi birbirinizi sevdiğiniz için. sanmıyorum sizin gibi biriyle kalmaya can attığını, resmen aşağılıyorsunuz dini, kültürel demeden arkadaşınızın değerlerini :) bir ergenlik havası sezdim ama küçük de değilsiniz gibi.


  • anoktak  (14.04.10 18:14:34) 
Aslında her ne kadar anlaşamasak da severiz birbirimizi...
benim hoşuma giden bu oldu.
çünkü seninle aynı şeyleri seven, aynı tarzda takılan insanlardan hem daha çabuk bıkarsın, hem birbirinizi yeni tanımış olacağınız için sorunlar olur, ailesini, arkadaşlarını hiç bişeyini bilemezsin, bir bilinmeyen insan yani tartının bir tarafındaki. bu tip insanlarla önce güzelce arkadaş olunur sonra eve-hayata dahil edilir.

diğeri ise gelmişini geçmişini bildiğin bir insan. nolmuş serdar ortaç seviyorsa? hayatına renk katar böyle insanlar. sana farklı bakış açıları sunar, her ne kadar salakça diye de düşünsen :)

sen beni hiç anlamıyosun diye kızmak yerine lan hiç anlamıyosun haa diyip gülmek de var yani. :) sen kendine bak diyip takılmak da var...
ayrıca her insanın en az bir ortak noktası vardır, çünkü insandır.
böyle bişiler.
  • kediebesi  (14.04.10 18:15:04 ~ 18:16:56) 
'..herkes kendi istediği gibi yaşasın. mesela inanmama konusunda aslında baya hoşgörülüymüş; çünkü islamda zıt fikirliler kabullenilmez değil arkadaşlık kurmak, o insanlarla konuşulmaz bile..' ne demk bu yaa, hiç mi bilmiyosunuz islamı be kardeşim; islam dünyanın en hoşgörülü dinidir, az biraz doğru kaynaklardan araştırın da doğrusunu öğrenip konuşun.
Loralynn; bence maddi gücün varsa tek başına bi stüdyoya çık, bu kadar zıtlık arasında arkadaşlığınız zedelebilir ilerleyen zamanlarda. hem en güzeli ve rahatı tek kalmak öğrencilikte, ben bunu bu yıl keşfettim:)

  • nameofrose  (14.04.10 18:37:10) 
Doğrusu ben de İslam'ın hoşgörülü olduğunu hiç sanmıyorum :). Kaynağa gerek yok, içinde yaşıyoruz zaten. Din konusunda konuşmamaya çalışıyorum bu sebepten. Zaten ucuz bir ev bulsam biraz birikmiş param olsa direkt stüdyo daireye çıkarım da... İstanbul yani... 400'e bile düzgün stüdyo daire yok!


  • loralynn  (14.04.10 18:41:44 ~ 18:43:24) 
Bence ideal ev arkadaşı kendisi. Diyelim kafa dengi diye bulduğun ev arkadaşın her hafta başka bir eleman getiriyor eve ya da ne idüğü belirsiz tipleri getiriyor, eşyalarından bazıları yok oluyor. Kendi evinden rahatça çıkıp ortalıkta dolaşamıyorsun...

"mülayim" ev arkadaşı her zaman iyidir, bence iki taraf da saygı duyarsa birbirine problem kalmaz.
  • kimlanbu  (14.04.10 18:42:03) 
ben de şu saatlerde aynen senin derdinden muzdarip girdim ekşi duyuruya. ancak bizimki de metalci bilmem ne falan. ama fazla duygusal ya da bu aralar öyle ya da bilmiyorum. ama psikolojisi iyi değil ve cok fazla stres yaratıyor bende. acık acık bir şeyleri konuşmak yerine bir laf batırma ile karşılaşıyorum arkadaslarıma burun kıvırıyor falan ha bunları sallamıyorum aslında ama bu böyle de gider mi bilmiyorum sonucta benim de kontratım haziranda bitiyor. evimde ot bok kullanılması dışında geri kalan noktalarda muhafazakar değilim. ona batacak aşırı bir olayım da olmadı hiç ama ben sanırım ona hafiften ifrit olmaya başlıyorum ve bunu istemiyorum.. yanına cıkabilceğim birisini bulursam dakika duracağımı ve onun istediği gibi kontrat yenileyeceğimi de zannetmiyorum.

içim karardı. hayat enerjim emildi.
  • okyanustaki depresif ruzgar  (14.04.10 18:45:15) 
Kafadengim olabilecek insan her hafta ne idüğü belirsiz adamlar getirecek, eşyalarımı çalacak biri olduğunu sanmıyorum.


  • loralynn  (14.04.10 18:46:40) 
Bir de ben çok açık sözlüyken, o hep rol yapıyor kibar olmak adına bu da beni sinir ediyor yani bunun gibi ufak ufak bir sürü şey var. Bunların dışında onun da alttan aldığı şeyler illa ki var; ancak huzurlu hissetmiyorum bir çok şeyden ötürü. Ancak bundan önce abimle kalıyordum, şimdi akrabamla; tanımadığım biriyle nasıl olur emin olamadığımdan kararsız kalıyorum...


  • loralynn  (14.04.10 18:53:10) 
Anladığım kadarıyla ciddi sen zaten kararını vermişsin destekleyecek insan arıyorsun. Tamam destekleyeyim ben seni ama ev arkadaşı nereden bulacaksın? Elinde alternatifler var mı? Tanımadığım biriyle nasıl olur bilmiyorum demişsin, tanımadığın insanın kafa dengin olduğunu nereden bileceksin? Her 3 ayda bir ev arkadaşı değiştirmek pek mümkün ve mantıklı bir hareket değil malesef.


  • cgen  (14.04.10 19:19:08) 
Bence tamam asdasd:d Ancak şu da var. Senin bahsettiğin şeyler sana aslında zararı olucak şeyler değil gibi geldi? Şunu demek istiyorum, kafa olarak uyuşmuyorsunuz, çok farklısınız anladım da, senin tek başına eve çıkmaya lüksün yok, başka eve çıkıcak da yakın bir arkadaşın yoksa yapabileceğin çok fazla birşey yok gibi. Kaldı ki ben birlikte eve çıktıktan sonra kedi köpek gibi olan yakın arkadaşlar biliyorum=) Diyelim birisini buldun çıktın ama sonra pişman olup kuzenini arama ihtimalin de var=) Bol şans(Y)


  • stroyaa  (14.04.10 20:32:26) 
ayrilmaniz gerekli bence. ama is evi ayirmaya geldi mi bi akraba, aile dostu vs.. ile, az da olsa bi kuskunluk kirginlik olacak. ailelerin iliskileri bile etkilenebilir. bunu goz onunde bulundur.

kuzenini begenmeyen, onu istemeyen sensin gibi gorunuyor. bu yuzden eline tasin altina koy, herseyi goz onune al git konus adam gibi. onun sadeti icin evi ayirmaniz gerektigini soyle. adam gibi konusma kismi yas dersen taktiksel davranabilirsin. misal kendi daginikligindan, metalikaciligindan, deistliginden, kufurbazligindan ve bunlarin ona ne kadar ters oldugundan, olabilecginden bahset. sen kesinlikle daha iyilerine layiksin de. boylece gucenme kismini da minimuma indirirsin. ozet olarak sorun "sen" ol. "o" olmasin da isler kolay olsun senin icin. boylece mazeret bulamaz.

bu arada kimlanbu'nun dedigi gibi mulayim ev arkadasi zor bulursun bi daha. kafa dengin olacak insan da daginik olursa, belki de pis, o zaman aglarsin iste. pismanliktan degil, metan gazindan..
  • ozza  (14.04.10 21:35:22) 
adı üstünde ev arkadaşı. evlenmiyorsunuz bu yüzden kafa dengi olmasına hiç gerek yok.
ev arkadaşlığında en önemli şey ortak kullanım alanlarında yaşamayı başarabilmektir. tuvaleti, koridoru, salonu, banyoyu, mutfağı temiz bırakıyor, faturaları ve kirayı aksatmıyorsa, ders çalışmanıza mani olmuyorsa, siz sormadıkça erkek arkadaşınız hakkında olumsuz konuşmuyorsa o ideal bir ev arkadaşıdır. ev arkadaşı her zaman samimi arkadaş olmak zorunda değildir. bir de erkek arkadaşınız varken zaten ondan daha samimi arkadaşınız olamaz. ne sorununuz varsa erkek arkadaşınızla çözmeniz gerekir hiç bir zaman böyle sorunlar samimi arkadaşlarla çözülmez. hepsi tecrübeyle sabit..

  • bir kavanoz recel bunlarda gecer  (15.04.10 01:24:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.