[]

Tabloya resim yapmak istiyorum ama yeteneğim sıfır

bir resim kursuna yazılmak istiyorum. resmi bir hobi olarak ölene kadar yapmak istiyorum ama yapmak istediğim şey karakalem değil tabloya yağlı boya ile düşündüklerimi çizmek istiyorum. yeteneğim gerçekten yok çöp adam çizerken bile yamuk yumuk çiziyorum. ben tabloya resim yapma olayını ne kadar sürede başabilirim? nereden başlamalıyım? istanbul avrupa yakası için kurs önerebilir misiniz? şuna dikkat et diyeceğiniz bir husu var mıdır?




 
Youtube'dan basla.


  • stavro  (29.09.19 23:12:40) 
Merhaba annem 50 yaşında benim israrlarimla resim kursuna yazıldı. Ki o da hic yapamayacagini düşünür cesaret edemezdi. Ancak şu an bana 2 tane olmak üzere tüm kardeslerime birer yağlı boya tablosu yaptı. Takribi 1 senesini aldı diye biliyorum. İlk olarak insan figurlerinden ziyade nesneleri yaptilar. Bunlari da fotoğraflarini cikartip 1 er cmlik karelere bolduler. Akabinde beyaz tabloya da ayni oranda kareler çizip kutu kutu ilerlemislerdi. Halk egitim merkezindeydi gittiği kurs. Siz de yine halk egitim merkezlerine bakabilirsiniz.


  • Amaranta ursula  (29.09.19 23:14:06) 
en eğlenceli yanından başlamak istersen, 80 90 lardaki bob ross amcanın videolarını izlemeni öneririm.

hani şu trt de belki şurada bir ağaç vardır, belki şurada bir dağ vardır diyip resim yapan bonus kafalı abi.

malzeme bilgisi konusunda da youtube da bir sürü şey bulursun, hazır tual falan satıyor zaten bazı kırtasiyeler.

www.youtube.com
  • Fodera  (29.09.19 23:32:48 ~ 23:33:35) 
Tablo değil Tuval..
Yağlı boya yerine Akrilik boya ile çalışmanı öneririm.
Fiyatı biraz daha pahallı olabilir ama çabuk kurur, heves söndürmez.
  • sadegazoz  (29.09.19 23:37:23) 
Bir yandan karakalem kursuna da giderseniz orantı, perspektif ve tonlama tekniklerini öğrenirsiniz. Böylece yağlı boyada daha çabuk ilerlersiniz diye düşünüyorum.


  • Olive  (29.09.19 23:50:37) 
yağlı boya genelde en son öğretiliyor. öncelikle karakalem ile önüne koyduğun nesneleri kağıda çizerek başla.
bunun için b,hb,2b kalem, hamur silgi ve normal bir silgi al. tabii ki de güzel, kalın gramajlı desen defteri al. normal a4 kağıda çizme.
dediğim gibi kafandan bir şeyler çizmeden önce üstteki arkadaşın dediği gibi; oran orantı, perspektif, ışık gölge ve tabii ki ölçü alma gibi temel bilgileri öğrenmen lazım.
önce nesneleri çizerek başla. meyve, sebze, ayakkabı, el ayak, bardak vs gibi şeylerden kompozisyon düzenle.
kursa gitmeyeceksen en azından internetten faydalan.
adım adım ilerleyip bir süre sonra guaş boya ile resim yapmaya başlayabilirsin. tavsiyem; siyah beyaz boya al ve gri tonlamalarla resmi öğrenene kadar renkli boyalara geçme.

ilerledikten sonra bir süre zarfında zaten yağlı boyaya geçmen gerektiğini fark edeceksin.
  • a man alone  (29.09.19 23:51:55 ~ 23:56:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.