[]

İşsizlik ve depresyon

Merhaba
Yaklaşık bir yıldır işsizim. Hacettepe üniversitesi'nde doktora yapıyorum. Amacım akademisyen olmak (ti)... Gülüyorum halime. Hangi kapıyı çalsam bomboş çıktı. Evden kısa süreli reklam işleri yaptım ama artık boğulacak haldeyim.
28 yaşındayım, yaşıtlarim bir baltaya sap oldu ama ben olamadım. Çünkü akademisyen olabileceğime kendimi öyle güzel inandırmisim ki.
Yaklaşık iki üç hafta öncesine kadar çabalıyordum. Okuyordum, araştırıyordum, bir yerlere ulaşabileceğime inanıyordum. Ama o çabalama hissim de kayboldu, kendime olan inancım da... Her günüm aynı geçiyor. Sabah kalk, ağzına bir şeyler koy ki ilaçlarımi alabileyim. Sonra televizyon izle ve uyu. Her günüm aynı. Ben bu döngüden nasıl çıkacağım? Hayatım sonsuza kadar böyle mi geçecek?
Not: 1 yıldır majör depresyon tedavisi görüyorum. Oldukça hassas bir dönemden geçiyorum lütfen kırıcı cevaplar vermeyin, tutunacak bir dal arıyorum sadece...

 
Sagligin yerinde ise hic kafani takma,gerginligini azalt kendini salma.Bende senin gibi dusune dusune stres yapa yapa bel fitigi oldum suan yataktan kalkamiyorum.
Bu arada 2.5 senedir issizim halen de is bulamadim.
Hayatta tek onemli sey var o da saglik.Bu laflar klise gelir onu kaybedince anlarsin.
  • E.R.W.  (29.09.19 18:07:11) 
Çok haklısınız... Majör depresyon atağı geçirdikten sonra aynısını düşündüm ben de ama bu da öyle bir bela ki. Hani şu ay depresyona girdim 3 kutu çikolata bitirdim diyenler var ya, keşke onlar gibi çikolata ile geçse. Ailemden uzağım, yeni evliyim, yeni hayata da adapte olamıyorum. 3 ileri gidiyorsam, 2 geri gidiyorum...


  • Sakinolmamlazim  (29.09.19 18:11:24) 
ben de böyleyim. bu günler geçecek ama en az hasarla atlatmak lazım. ben hobilerime odaklanıyorum. sosyalleşmeye çalışmalısın.


  • diffarentiationation  (29.09.19 18:27:53) 
belki iyi bir psikiyatriste gidebilirsiniz? evet bahsettikleriniz ugrasmasi cok zor seyler fakat ruh sagligimiz yerinde oldugunda bunlarla daha kolay basedebiliyoruz. ilaclarla biraz toparlanirsaniz surecten kurtulmak icin daha kolayca cabalayabilirsiniz. gecmis olsun.


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (29.09.19 18:32:17) 
2-3 hafta önce ne oldu da bıraktınız çalışmayı araştırmayı? Eğer gerçekten olacak gibi değilse, torpilli birileri önünüze geçtiyse vb. sebepten soğuduysanız bence vakit kaybetmeden ara verin akademisyenlik yoluna.
Bazen kendi alanınız dışında bi iş yaparak para kazanmak iyi hissettirebilir, az da olsa para kazanmak insanın kendini işe yarar hissetmesini sağlar.
Araştırma azminizi kaybetmek ve şuanda ara vermek istemiyosanız part time bir işte çalışmayı deneyin. Elbette sizi mutlu edecek, iyi hissettirecek bişey vardır bunu da deneyerek bulacaksınız.
  • megalomaniac  (29.09.19 18:33:27) 
Hepiniz harika insanlarsiniz çok ama çok teşekkür ederim


  • Sakinolmamlazim  (29.09.19 18:33:28) 
Senin ilacın ayahuasca.


  • redskull  (29.09.19 18:38:01) 
@megalomaniac aslında söyle bir şey oldu. Yüksek lisans döneminden beri torpilliler önüme geçiyor ama hiç pes etmedim devam ettim DHA da hırslanarak devam ettim hatta. Bu düşüş birden bire ve çok hızlı oldu. Sanırım kendime inancımı kaybettim. Yeni evlendim ve yeni bir şehirdeyim. Arkadaşım hiç Yok. Eşimin arkadaşları var çevremde. Hepsi de çalışan kadınlar. Ne yazık ki onların aaa işin yok mu, tüm bunları parasız mi yapıyorsun demedi beni kırdı. Alanım da kadın ve çocuğa yönelik her türlü şiddetin önlenmesi üzerine. Bu alanda da iş bulmak mümkün olmadı. Başvurmadigim STK kalmadı diyebilirim


  • Sakinolmamlazim  (29.09.19 18:39:01) 
@bora benim lan aslında cevabınız kafama bir şeylerin dank etmesine vesile oldu :) evet, çalışılan hiçbir işten utanilmaz bunu çok iyi biliyorum. Evet, kazandığı parayı bir Pazar kahvaltısina da gömen çok. Bu pencereden bakmak çok şey kattı


  • Sakinolmamlazim  (29.09.19 18:43:06) 
eşinden ve eşinin arkadaşlarından uzak dur bir müddet. seni zehirliyor olabilirler.


  • redskull  (29.09.19 18:43:09 ~ 18:43:28) 
@redskull eşimden uzak kalmam pek mümkün değil de arkadaşları mümkün:))


  • Sakinolmamlazim  (29.09.19 18:45:25) 
@borabenimlanaslinda meslek kadın çalışmaları olarak geçiyor. O nedenle STK başvurusu yaptım sıklıkla. bir de çocuk gelişimi okuyorum açıktan :)


  • Sakinolmamlazim  (29.09.19 19:08:59) 
+5 yıl işsiz olarak arttırıyorum. sağlığın yerindeyse gerisi önemli değil. mutlaka bir kapı açılacak. önemli olan bu süreci depresyona düşmeden barışık geçirmek. nickinin hakkını ver yani:=


  • iamx  (29.09.19 19:15:29) 
Ayahuascadan once samanik seans.
Turkiye’de ayahuasca seremonisi yapanlara hic guvenmiyorum sahsen. @redskull

Bu issizlik ve yarattigi duygu, beden hissi artik donusmesi gereken hir duyguyu bagiriyor, o her ne ise samanik seans ile donusturebilirsiniz.
Ucretsiz seans veren arkadaslarima yonlendirebilirim.
  • janderzel zartanyan  (29.09.19 19:36:00) 
Ben kendimi kapatıp paniğe sevk ettim kendimi. Yarın mahallemizdeki muhtar hanım ile görüşeceğim. Buraya ilk taşındığımda kadın girişimciler ile ilgili çalışmış olduğundan bahsetmişti. Sakin olunca aklıma geldi bu fikir de. Belki bir süre gönüllü deneyim kazanırım ama olsun önemli olan da insanlık için çalışmak değil mi zaten. Varsın para sonra kazanılsin. Hepinizi güzel kalplerinizden öperim. iyi ki varsınız.


  • Sakinolmamlazim  (29.09.19 19:41:24) 
Uzmanlık alanın nedir?


  • opitseri  (29.09.19 20:03:26) 
yurt dışına gitmeye çalışın akademi yoluyla
özel ders verin, ücretli sitelere üye olarak.
yaş 30 olmadan evs ya da workaway yapın mesela imkan varsa bir sene.en azından ekstra bir diliniz olur.
doktora bi şekilde biter önceliğiniz olmasın.
  • jimjim  (29.09.19 21:08:20) 
Valla en azından eşin ve eşinin arkadaşları var. Ben bu dediğin şeylerin aynısını tek başıma yaşıyorum. Antidepresan da içmiyorum çünkü ilginç bir şekilde bende işe yaramıyorlar. Yalnız olmadığın için kendini şanslı olarak düşünebilirsin belki mutlu olursun o zaman.


  • ashleybon  (29.09.19 21:50:06) 
@opitseri kadın ve çocuğa yönelik her türlü şiddetin önlenmesi. (Psikolojik şiddet, fiziksel, cinsel, ekonomik şiddet)


  • Sakinolmamlazim  (29.09.19 21:53:49) 
Çok uzun zamandır yazmıyordum, moral olsun diye yazmak istedim.

Hayatta sağlık ve bir hedefinin olması çok önemli ki, öncelikle sağlığınızı korumaya ki buna akıl sağlığı da dahil gündelik rutinler oluşturun,

Her akşam yürüyüş veya bir müzik topluluğuna dinleyici olarak katılma. Toplum yararına gönüllülük klübünde çalışma da olur.

Sonra da hedefinizden şaşmayın, bitirin kalsın kenarda öyle bir yerde bir fırsat çıkar ki şaşırırsınız
  • mech  (29.09.19 22:03:38) 
Sağlığını düzeltmeye veya kendine iyi davranmaya calis. Gerisi boş. Ben 40 yaşındayım mühendisim ve bekar bir babayım. Cocugum benimle beraber. Isyerim kapandı işsizim. Kiradayım ve kimsem de yok. Oğlum kolejde (onun parasını çalışırken ödemiştim) birikimim veya yardım aldigim kimse yok. Ama hayata küsmüyorum. Evet benimde her günüm aynı kimseyle pek görüşmüyorum ve benimde arkadaşlarım, okul arkadaşlarım iyi yerlerde. Ayrıca ağır yalnızım, arkadasım çok az ve az görüşüyorum, mesela yarın hastanede işlemlerim var yanımda gelecek birini istiyor insan ama yok ne yapayım. Böyle durumlarda insan kendini başarısız ve şimdiye kadar yaptıkları boşmuş gibi düşünüyor. Yaşın çok değil okulun güzel. Depresyona filan girme hayata bakisin sey olsun taktik maktik yok bam bam bam. Yolun açık olsun . Inşallah dilediğin gibi olur.
''sen ne kadar plan yaparsan yap hayatın senin için başka planları vardır.'' diye bir şey mi vardı neydi?

  • Filinta61  (29.09.19 22:28:49 ~ 22:44:24) 
Hepiniz ayrı ayrı çok güzel insanlarsiniz hepinize yürekten çok teşekkür ederim. Önce sağlık elbette :) hepinizin verdiği tavsiyeler kulağımda küpe.


  • Sakinolmamlazim  (29.09.19 22:45:24) 
Eşinizin arkadaşları için bir tahmin yürüteyim, fırsatları olsa çoğu çalışmamayı tercih eder. Kimse işinde/evinde pek mutlu değil. Deli görünmemek için normal taklidi yapıyoruz:) Söylenenlere takılıp kendinizi üzmeyin demeyeceğim, insan üzgün ya da yorgun hissetmezken fazla etkilenmiyor zaten başkalarının yorumlarından. Ve her saniye durum tetkiki yapmayın hayatta nerdeyim diye(kendim dahil herkese tavsiye)

Güne güzel kahvaltı ile başlayın, sporunuzu ihmal etmeyin, telefon/tv başında vakit öldürmeden uzmanlık alanınızı en sevdiğiniz konu gibi araştırmaya devam edin. TÜİK'in verilerini inceleyin, uzmanlarından bilgi alın. Konu ile ilgili araştırmalara katılıp diğer katılımcılarla sohbet edin. araştırmalarınızı, yazılarınızı dergilere gönderin mümkünse. Yabancı diliniz varsa yurtdışını da değerlendirin.

Sağlığınız ve huzurunuz herşeyden önemli. İş hayatını bilen biri olarak söylüyorum bunları. Kendinizi salın demiyorum, biraz oluruna bırakın hayatı.
  • zihua  (29.09.19 22:50:40) 
Bilgisayarla aranız nasıl?


  • selimcigimisik  (29.09.19 23:44:45) 
@selimcigimisik çok iyi


  • Sakinolmamlazim  (30.09.19 14:35:17) 
@zihua her cümlemize katılıyorum bu kadar güzel anlatılabilirdi :)


  • Sakinolmamlazim  (30.09.19 14:35:49) 
yapabiliyorsanız spor yapın mutlaka
koşmak da çok iyi gelecektir

  • superb  (30.09.19 14:39:58) 
stk ve avrupa birliği kurumlarında ücretsiz gönüllü çalışarak hem çevre yapmış hem piyasayı tanımış hem de yeni fırsatlar için kapıyı aralamış olursunuz. çözüm olarak bir şekilde evden dışarı çıkmakta görüyorum


  • yemrem  (30.09.19 14:47:53) 
@yemrem bugün birkaç yere gönüllü başvuru yaptım. Güzel enerjileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim herkese :)


  • Sakinolmamlazim  (01.10.19 16:03:39) 
maddi olarak ihtiyacın yoksa bir tane patronun üç kuruş parası için ağız kokusunu çekme hevesi niye?
Eşinin maaşı yetiyorsa kitap yaz makale yaz başka şeyler yaz
O çok bilmiş aaa çalışmıyor musun diyen mahalle karılarından daha mutlu olursun inan
  • trgydl  (01.10.19 16:15:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.