[]

Sporcuların çorapları

Çoğunlukla görüyorum, hep dizlerine kadar çekilmiş uzun çorap giyiyorlar. Hadi futbolcuları anlıyorum, içine tekmelik koyuyorlar. Tekmeyle işi olmayan adam da dizine kadar çorap giyiyor.

Benim için çorabın tek amacı; ayağımın terini emsin, ayak doğrudan ayakkabı ile temas etmesin, ayağım yara olmasın vs. Yani ayağımla ayakkabının temasını kessin yeter. Hadi düşüp ayakkabının içine kaçmasın diye bileğe kadar gelsin.

Dize kadar çorabın amacı ne? Şık da durmuyor bence. Kalf'leri falan sıksın kasları tutsun gibi bir amacı mı var?

 
üsümemek.

terliyorsunuz, ter asagiya dogru akiyor usulca. bu sirada ayaginiz üsüyebilir, konsantrasyonunuzu bozabilir.

bunlar disinda rüzgar eser, bocek konar gibi seyler konsantrasyonu bozacagi icin kullaniliyor.

ek olarak baska bir nedeni ise zamaninda bu islerde sorgu sual olmazdi, ne gördüysen devam eder, zamaninda alismis adam aynisina deva ediyor haliyle.
  • duygusuzromantik  (29.09.19 18:16:55) 
Bisikletçiler için, la vuelta izlerken duymuştum, çoraplar hava sürtünmesinin etkisini azaltarak 20 kilometrede 2 saniye avantaj sağlayabiliyor gibi bir şeyler söylemişlerdi, rakamları yanlış hatırlıyor olabilirim ama bu tür bir etki. Baya dizaltına kadar çorap çekme sebepleri sanırım bu. hatta ufak bi aratınca şöyle bişi gördüm mesela:

bikerumor.com
  • nimberjack  (29.09.19 20:43:50) 
kan basıncını artırsın diye varis çorabı gibi şeyler giyenler de var.


  • babilbaligi  (30.09.19 08:39:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.