[]

Sırf meraktan soruyorum deprem sigortası

Şimdi bir haber okudum iki günde 15 bin kişi deprem sigortası yaptırmış. Diyelim ki siz Silivri'de bir sigorta sirketisiniz. Bir haftada 3_4 bin kişi size deprem sigortası yaptırdı. Kısa zamanda orada deprem olacağı açık. Bir sigortacı bu durumda iflas etmeyi garantilemiş mi olur?




 
zaten zorunlu deprem sigortasını herkes yaptırıyor.
genelde yaptırmayanlar oluyor. zaten ucuz kafam almıyor neden yaptırmadıklarını. şimdi sarsılınca imana gelmişlerdir.

  • ozdek  (29.09.19 14:39:44) 
Devletin depreme bulduğu mükemmel çözüm : ölmezseniz bir miktar para alabilirsiniz sigortadan.


  • prizmatik  (29.09.19 14:47:13) 
kisa zamanda deprem olacagi nasil acik oluyor?


  • n62  (29.09.19 15:09:43) 
O deprem olduğunda bankacılık sistemi çalışmayacak paranın bir anlamı kalmayacak bence. Enflasyon zaten kim bilir ne olur, ya da mesela o parayla evini tamir ettirmen gerekecek ama ettireceğin kişi kaldı mı veya ne halde?

Yine de işler düzene geçince sıfırdan başlamamak için iyi tabii.
  • nhk ni youkosu  (29.09.19 15:15:30) 
Deprem tahminini DASK yaptıran konut sayısının artması genellemesi üzerinden yapmaya çalışan sigortacının diplomasını yakması lazım. İnsanların paniği ile jeolojik bir olayın hiç bir alakası yok.


  • roket adam  (29.09.19 20:58:10) 
dask van depreminde 28.000 hasarlı konut için 120.000.000 lira ödemiş. ev başına beş bin liradan az para düşüyor. iyi bir çadır alınır heralde o paraya.

ask gibi tekel olan kamu kurumları prim alırken lüks konuta göre alır, o parayı lüks araça, plaza kirasına falan basar, hasar oluşunca da elinize üç kuruşu verip gönderir sizi.

dask tarafından açıklanan rakamlara göre, konut başına ortalama ödemesi 7522 lira. artık pimaüen yaptırırsınız o parayla.

siz devletin size sigorta karşılığı para vereceğini mi sanıyorsunuz?

www.sigortam.net
www.dask.gov.tr
  • babilbaligi  (30.09.19 08:55:42) 
abov bu gerçek bir sigorta değilmiş. yani risk/prim kavramlarının bir önemi yok. devlete sen ödeme yapıyorsun, devlet sana deprem olursa para verecek. devlet para verecek. cek. cek cek....
çoktan yemişlerdir o paraları.

  • prizmatik  (01.10.19 16:37:27 ~ 16:42:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.