[]

ingilizce seviyesi

sizce berat albayrak'ın ingilizcesi nasıl? ben oldukça beğendim. bu seviyeye yeni başlayan biri kaç yılda gelebilir? bu kadar akıcı, düzgün bir telafuzla bu seviyede konuşmak istiyorum. bir de telafuzu hedeflediğim gibi. native speaker gibi konuşmuyor ama türklerin geneli gibi de baskın bir türk telafuzu yok.

www.youtube.com


 
İlk saniyelerini izledim, bayaa çalışmış bu konuşmaya :-) sorunun tam cevabı değil muhtemelen


  • euteamo  (29.09.19 13:40:46) 
e adam dışarıda okumadı mı? gayet normal hatta sıradan. dışarıda okumuş başka türkleri görmelisiniz... Bu arada konuşmanın 1-2 dakikasını izledim.
prompterdan okunduğu çok belli ve ne yazık ki vurgular yanlış yerde. bazı aksan farklılıkları kulağıma geldi. amerikan ve ingiliz karışık gibi ama daha çok vurgulardan habersiz gibi konuşmuş.
açıkçası bu konuşmayı en az 10 kez rehearse etmiş olduğu gerçeğini düşündüğümde daha coşkulu daha natural bir sunum beklerdim.
bu da native olmamak ve kağıttan okumaktan kaynaklı.
ya yeterince çalışmamış ya da tarzı bu.
bulabilirseniz bülent ecevit'in konuşmalarını bulursanız anlarsınız. süleyman demirel bile daha iyiydi bu performanstan.. tansu çiller de baz alınabilir youtube da hangisi vardır bilmiyorum.

kısaca çok beğenmedim.

ama sonuçta uzman değilim.
  • ozdek  (29.09.19 13:52:56 ~ 13:58:37) 
birçok türk'ün aksanı ya ağır bir türk aksanı oluyor acun ılıcalı gibi ya da amerikalıları taklit ediyorlar. o da çok kulak tırmalayıcı ve komik oluyor bence. bu adamınki hem taklit gibi durmuyor ve acun gibi değil. o yüzden kulağıma hoş geldi.


  • black mamba  (29.09.19 14:07:07 ~ 14:07:30) 
Prompterden okuduğu çok bariz belli.
Aksanda sıkıntı yok izlediğim kadarıyla.
New york da Master yapmış o kadar da olsun zafen.
  • adwokat  (29.09.19 14:40:53) 
Bu abartilacak bir seviye degil ki. New yorkta okudugunu ise simdi ogrendim. Nyda yasamis birine gore pek iyi degil hatta, siradan turkiyedeki bi egitimle boyle konusuluyor zaten.
Burda kucuklukten baslamis iyi bi egitimden bahsediyorum bu arada.

Yurt disinda yasamis biri daha iyi olmaliydi.

Baskasi olsa konu heyecan olabilir dicem de bu adam insanlarin onunde konusmaya aliskin da biri.

Yeni baslayan biri icinse cok zor ama bu seviye. Dilin ulkesinde yasamak lazim, o zaman biraz da cabayla sollanir bile.
  • Flipsflops  (29.09.19 16:00:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.