[]

deprem çantanız var mı

sb..




 
Nö.


  • datnet  (29.09.19 11:03:31) 
Guzelinden bi kamp cantam var, bu ise ayirdim, yavastan icini dolduruyorum, simdilik su, ton baligi ve 20.000 mAh'lik bi powerbank var icinde. Calismalar devam etmekte.

Enkaz altinda kalmasak bile depremden sonraki birkac gun (hatta belki hafta) ciddi anlamda kaynak yetersizligi yasanacak. Buna gore olusturmak lazim icerigi.
  • msb  (29.09.19 11:29:11) 
tam hayaller/hayatlar durumu.

evet deprem çantası gerekli, evet bilinçlenmek gerekli, evet depren anında şunu yapmak bunu yapmak gerekli.

ama deprem olurken yanınıza almanız gerekiyor o çantayı. burada millet çocuğunu falan bırakıp topukluyor, nereden gelecek aklına çanta.

sürekli kapının yanında veya sığınacağınız yer neresiyse orada duracaksa hazırlayın. hazırlayıp "deprem olurken burdan alırım" diye dolaba kaldıracaksanız boşa uğraşmanıza gerek yok.
  • kibritsuyu  (29.09.19 11:44:02) 
Spor valizim var. Kapinin onune koydum. Aklima geldikce ekliyorum icine. Ama ben anca onu deprem olur biter etraf sakinler. Binada sorun olmaz. O zamam bi ara girer alirim sonra yasamak icin. Normalde alip onla inmek lazim inebiliyorsak ya da evdeki guvenli alanimiza siginmak durumunda kaldigimizda ihtiyaclarimiz hemen yanimizda olsun diye yapilmasi gerekn bir sey saniyorum.


  • Flipsflops  (29.09.19 12:48:29) 
1+1 bir evde yaşadığım için yatağım ve sokak kapısı arasında 50 cm falan bir mesafe var. Deprem çantası da ortada duruyor.
Şu anda içindekiler acil bir durumda sağ kurtulup bir yere (aile, arkadaş evi vs) varabilirsem orada bir süre yaşayabilmem için yeterli olur herhalde. Ama kesinlikle uzun vadeli değil. Ben içine diploma, sertifika, pasaport falan koydum ki istanbul'u ailecek falan terk edersek başka yerde bir şeyler yapabileyim. Fakat bir arkadaşım dedi ki, türkiye de birçok şeyin merkezi istanbul'da, beklenen büyüklükte bir deprem olması sadece İstanbul'u değil, diğer şehirleri de kesinlikle etkiler. O yüzden bilemiyorum.

  • sopiro  (29.09.19 12:54:43) 
yaklaşık 2 yıldır var. başucumda duruyor. sırt çantasının en altında eşimle bana kazak/ çorap, yağmurluk ve ufak bir ilkyardım çantası (içinde yara bandı, yanık kremi, göz damlası vs), powerbank, şarj kablosu, kedi maması (ama deprem sonrası iki kedimizi nasıl yakalayıp alırız bilmiyorum) var. üstünde de bez torbada etimek, kuruyemiş, 1er lt su, çakı, fener, çakmak, düdük var. ayrıca kimlik fotokopileri, pasaport, evlilik cüzdanı, bir miktar para da ön gözde duruyor.
şu ara evdeyken hangi odadaysak çantayı oraya götürüyorum. evde her odada hayat üçgeni yapılabilecek yerleri ve dışarıda ayrı yerlerdeysek muhtemel buluşma noktalarını belirledik. eve pek güvenim yok, bu hafta apartmandakilerle görüşüp deprem dayanıklılık testi yapılmasını önericem bakalım..
korkuyoruz ama yapacak bir şey de yok. 2 yıldan önce istanbul’u terk etmemiz mümkün değil. başka eve çıksak gerçekçi olmak lazım kaç tane ev sahibi apartmanın dayanıklılığına kesin kayıtlarla belgelerle kefil olabilir? ha öyle bir ev ha samanlıkta iğne..
  • ozgur bir kusun hatirati  (29.09.19 16:16:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.