[]

Kiradan önce depozitoyu göndermek

Mevcut evimi salı günü boşaltıyorum, aylar önceden de spotahome üzerinden bir ev beğenip tuttuk kafamızdaki tüm soruları sorduk vb. Bugün asıl ev sahibi mail attı, kontrat imzalamadan önce depozioyu vermem gerektiğini, şirket politikası olduğunu, aksi halde kontratı imzalamayacaklarını söyledi. Ben de tabi itiraz ettim, ne daha önce belirtmişti zaten böyle birşey, hem de öyle şey mi olur? Daha görüşmedik bile yüz yüze bir ton parayı körü körüne depozitoya mı vereceğim? Spotahome'a tekrar yazdık onlar da bir sıkıntı olmaz, olursa gardımcı oluruz gibisinden şeyler dediler.

Ne yapmak lazım ki aşırı kararsısız. Yani o evi tutmazsak başka ev bulmamız mümkün değil. Sokakta kalıyoruz gerçekten.


 
Evi görmeye cebinde para geleyim gelip gördüğümde kontrat yapalım diye teklif gotur bildiğin kaptı kaptı iş yapmaya çalışıyor depozitoyu görmeden gönderirsen tutmak durumunda kalırsın mecbur


  • ZetaStar1903  (28.09.19 01:17:03) 
yav deli misiniz?
@ZetaStar1903 haklı.

bir kusuru mu var, dışarıdan hasarı mı var, yanında yamacındaki evlerin tehlikesi mi var, leş bi dükkana mı yakın? bin türlü dert varken görmeden hemen depozito nedir?
salıdan önce gidin görün işte.
  • jimjim  (28.09.19 01:26:17) 
hicbir belgeye imza atmadan para verilir mi? diyelim evi gorunce begenmedin, depozito verdigini nasil ispatlican? o parayi geri alamazsin sonra. ya mecbur evi kiralican yada bir bardak soguk su icicen ustune


  • crucio  (28.09.19 02:04:37) 
sanirim spotahome'un politikasi bu. gecen ay ben de ordan ev bakiyodum, sirf bu durumdan dolayi rahatsiz oldum ve ordan ev kiralamaktan vazgectim. fakat sonra internette arastirdim, hakkaten sirket politikalari buymus, bi suru insan da ev kiralamis, sorun yasamamis vs. baska bi ev bulamasaydim, elim mahkum ordan ev kiralayacaktim.

sitesinde su yaziyo "All you have to do is collect your keys and sign your contract. The first payment – which you made at the beginning of the booking process – will be transferred to the landlord 48 hours after you move in." yani (soylediklerine gore) sen odemeyi spotahome'a yapiyosun, tasindiktan sonra onlar ev sahibine odemeyi yapiyo.

senin kararin, bilemedim. ama 3 gun sonra evsiz kalacaksan belki de risk alinabilir.
  • lamartin  (28.09.19 08:06:54) 
Kadına söyledim zaten kontrat imzaladıgımız gün hemen banka transferini yaparız yanınında diye, olmaz bizim şirket politikamız diyor. Evin güncel onaylı tur videosu var içini o şekilde gördük, biz kendimiz de mahalleye gidip evin önünden baktık. Yani ev konusunda şuphemiz sıkıntımız yok. Eğer tutsak zaten verecektik depozitoyu da miktar kinuşulmuştu sıkıntı yoktu.


@lamartin evet onların aldığı ilk ayın kirası. Onu zaten verdik yani de, bu istedigi security deposit yani. 2 aylığa tekabul ediyor ve miktar hayli yüksek.

Tekrar spotahomea yazdık cevap bekliyoruz şimdi
  • mirafiori  (28.09.19 18:16:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.