[]

Yabancı kiracıyla sözleşme

Eve 2 tane Erasmus öğrencisi aldım. Bunlarla sözleşme falan imzalayayım mı? İmzalarsam İngilizce mi Türkçe mi nasıl olacak?




 
ingilizce hazirla kısa bir sozlesme, standart kira kontratından bakarak
herkes ona uysun
orn. evden cikacak olan 1 ay onceden haber versin diye madde eklersen
zart diye birakip gidemezler
kuralları da koy
  • kingcyrax  (27.09.19 17:30:52) 
Turkce imzalayin bence, isterlerse cevirttirip eklesinler sonuna ama ceviride uyumsuzluk durumunda turkcesi gecerlidir yazmasi gerekir. sanmiyorum ugrasacaklarini bi turk arkadaslarina baktirsinlar zaten en guzeli kirtasiyeden hazir sozlesme alip aynen imzalamak.


  • acan99670  (27.09.19 18:34:47) 
ev arkadasiyla yaptigin sozlesmenin bir gecerliligi var mi ki? yaparsan da turkce/ingilizce yap, turkce kesin olsun.

eger kirar dokerler diye korkuyorsan depozito iste.
  • hot potato  (27.09.19 18:49:48) 
Ben ing sözleşme yaptım. Hepside onun yararınaydı ama şansıma kız iyi çıktı. İnternetten bulmuş. Yangında falan kiracı sorumlu değildir yazıyordu.


  • banacevaplazım  (27.09.19 21:49:25) 
Bir türkçe bir ingilizce sözleşme düzenleyip, ingilizcenin altına imzasını attırıp, Türkçesi üzerine de kendi dilinde, bu sözleşmenin ingilizcesini okudum anladım ve kabul ettim yazıp imzalaması olası bir ihtilaf halinde işinizi kolaylaştırır.


  • irene  (27.09.19 21:56:49) 
O sözleşmenin geçerliliği olsa dahi türkiye gibi bir yerde bir işe yaramaz. Onları bununla korkutabileceğinizi de sanmıyorum.

Azerbaycanlı ve ıraklı kişilerden yediğimiz kira kazıkları sonucu edindiğimiz tecrübedir.
  • filipis  (28.09.19 01:36:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.