[]

Birine aptal demek suç mu? Cezası nedir?

Sosyal medya kullanırken (bıraktım şimdi) aşırı sinirleniyordum aptal aptal postları (S*rkan İ*ci gibilerini) görünce. Bi de sinirleniyorsun, yapacak bişey yok, daha kötü.

Sonra aklıma bu siniri kanalize edebileceğim bir fikir geldi. Bi tane websitesi düşünün, aptal olduğunu düşündüğünüz postları ss'leyip siteye atıyorsunuz. Müze gibi. Dijital aptallık müzesi. Millet kullansın diye bi derdim de yok, küratörü olacaktım, "internetin göt deliği" sloganıyla, isteyen girsin okusun.

Sonradan sosyal medya kullanmamak gibi bi yola girip fikirden vazgeçtim ama "yapsaydım nolurdu lan" düşüncesi aklımda kaldı. Aldırırlar mıydı evden? Bana suç olabilirmiş gibi gelmiyor, sonuçta insanlar aptal yani, bunu söylemek niye suç olsun ki? Ama emin değilim, o yüzden bir bilene danışayım dedim.

 
aldırırlardı. hatta açılacak hakaret davası sayısından bir daha gün yüzü göremeyebilirdin (bu ülkede hakaret suçu kadar detaylı başka suç tanımı yok!)


  • rusd  (27.09.19 15:48:43) 
Çoğu kişi takma adla gezinirken tam olarak "kişiyi suçlama" durumuna girilir mi bilemiyorum ama böyle bi site olsaydı müdavimi olup her 1 saatte 5-10 tane post atardım herhalde :D


  • superfluid  (27.09.19 15:58:14 ~ 15:59:18) 
projeniz başka bir fikri anımsattı. (bkz: kokuyorsun.com) yüzüne karşı söyleyemediğiniz ya da tepkisinden çekineceğiniz zevceniz, aileniz, ahbaplarınız, yalnızca selam verdiğiniz çevreniz ve ağız dolusu sövdüğünüz patronunuzu bu şekilde uyarabiliyorsunuz. güzel yanı da kimliğinizi gizliyorsunuz.

böyle mecra oluşturacaksanız "dijital aptallık müzesi" postları yükleyecek kişileri anonim yapın ve siteye giriş yapmadan postlara erişimi kısıtlayın. ola ki aptal olan taraf içeriği kaldırmak istiyor bununla alakalı iletişim sayfası kurarsınız.
  • kurmalifare  (27.09.19 15:59:59) 
opsec üzerine ne kadar düşündüğünle alakalı. gidip her şeyi yerli firmadan havale ile falan alırsan yargıya gittiğinde iş bulunman 15 dk falan sürer.


  • denek hayatım  (27.09.19 17:39:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.