[]

hava sahası haritası

selam duyarcalar,
aklımın 5/7'si ile yine tuhaf bir soru soracağım!

hava sahaları var ya hani, askeri, sivil falan. bunlarla ilgili, nerede oldukları, irtifa bandları vb. bilgileri içeren haritalar bulunabilir mi? bulunabilirse nereden?

özellikle ankara ve civarı için bu tür haritalar arıyorum.

demem o ki, tepemizde kanatlarımız uçuyoruz gönlümüzce ama, hem yasal olarak bir zora girmeyelim, hem de gidip de f-16 falan öpmeyelim istiyoruz.

yamaç paraşütçülerine buradan selam ederim.

@kediebesi
ankara'da ve etrafında pek çok askeri üs var. eğitim uçuşları oluyor onların. ayrıca eseboğa'dan kalkan uçakların da hava koridorları var. ayrıca pek çok askeri arazi var, üzerlerinde uçmak yasak.
bu tür sınırları bilmek adına şeyaptım. haritalar olursa gps alıcıma ilgili bölgeleri işaretleyip etraflarından dolanmak gibi fantastik işler tasarlıyorum da.

hem paraşütle o irtifalara çıkmamız da gayet mümkün :)

 
yani konuyu pek bilmiyorum ama hava sahası herhalde ankara üzerinde bir değişiklik göstermez di mi?
çeşme'de uçsanız anlıycam ama :) ankara ve çevresi sonuçta bizim değil mi yani?
hem paraşütle o irtifalara çıkmanız da pek mümkün değil... neyse cahil çenemi kapatıyorum :)

vauv evet bak hiç düşünmemiştim, çok salağım. böyle uçan bi arkadaşım daha var. görünce sorarım kendüsüne.
bi de şuradan www.tyyf.org şunu buldum:
www.lloydbailey.net
  • kediebesi  (14.04.10 13:50:14 ~ 15:18:14) 
benim arkadaş uçuş kontrolörü ama telefonu yok be hafız.


  • seyduna6687  (14.04.10 16:16:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.