[]

ozel aracta sigara yasagi

daha yeni ogrendim bunu. 155tl de cezasi varmis. 50bin kisiye ceza kesilmis. ben haberi oha diye okurken ofisten arkadaslar ne var iyi olmus diye tepki verince merak ettim, siz ne dusunuyorsunuz?

bu arada arabada cocuk varken icilmesi ceza kapsaminda olsun bence. ama tek basina arabasinda sigara icen insana ceza kesilmesini aklim almiyor.


 
bir elinde sigara tutarken araba kullanmak riskli. ama bu mantıkla düşünüldüğünde araba kullanırken bir şeyler yiyip içmenin de yasaklanması lazım. sonuç olarak art niyet var evet. amaçları herşeye ceza yazıp ceplerini doldurmak.


  • theseachange  (26.09.19 16:10:07) 
burada mesele kesilen ceza miktarı da değil, sağlık güvenlik riskleri de.

burada mesele yöneticilerin özel alanlara kadar müdahale ederek toplumu kafalarına göre şekillendirmek istemeleri. ben sizin özel aracınıza dahi karışırım mesajı vermek için yapıyorlar.

yoksa daha bugün dev gibi ilçede kimyasal sızıntıları boyutları ve sonuçları ile ortaya çıkaran akademisyeni yargılıyorlar. ayrıca adamı işten attılar çektirmedikleri kalmadı.

mesele sizin sağlığınız değil, mesele islamcı faşist rejimin özel hayatın her noktasına müdahale etme isteği.
  • babilbaligi  (26.09.19 16:13:58) 
Özel alan diyip yasağa karşı çıkmak pek mantıklı değil, araç sürerken sigara içen biri başkalarına karşı da bir tehtittir.

"Direksiyon hakimiyetini kaybetti" ana temalı kazaların kaçının teyple uğraşırken, kaçının düşen sigara izmariti paniğinden, kaçının telefona mesaj yazarken olduğunu bilemiyoruz.

@theseachange;

Zaten yasak, araç sürerken birşeyler yiyip içemezsiniz. Su bile içmek yasak direksiyon başında aslında.
  • John Bloor  (27.09.19 10:21:39) 
Tütün içermeyen ancak tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü nargile ve sigara, tütün ürünü kabul edilir.

yani elektronik sigaraya da ceza yazabilir. bu isin sinirlari nasil ciziliyor?

su icene de yazilabilir ama yazilmiyor. arac surerken konusmak da dikkat dagitici bir eylem. telefonu hoparlore baglayip konusmak yani. kafani yanindaki kisiye cevirmek de tehlike yaratir. bu sinirlari cizilebilecek bir sey degil ki.
  • jimicik  (27.09.19 10:35:41) 
Sigara içmiyorum, içilmesinden hoşlanmıyorum, bir kişinin her önüne gelene karışmasından da hoşlanmıyorum.


  • SiyamkedisiZorro  (27.09.19 11:10:54) 
gayet olumlu buluyorum. içki kötülüklerin anası ise sigara kötülüklerin babasıdır. hem de ağa babası!


  • '  (27.09.19 11:21:53 ~ 13:47:19) 
peki yasaklanmasi uygundur diyenler icin gerekceniz sagliga zararli olmasi mi yoksa trafikte surus guvenligini riske attigini dusunmeniz mi?


  • jimicik  (27.09.19 11:46:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.