[]

günümüz mısırları hep GDO mu?

mısır haşlıyorum bildiğimiz suda. tadı resmen şekerli sanki karamel sosuna bandırmışım gibi o kadar güzel. tuzladığım halde şeker tadı alıyorum resmen. bunun sebebi genetiğiyle oynanmış olması diyebilir miyiz?




 
evet,
gidip bi köyden alsan bile o da aynı. çünkü tohum gdo'Lu artık.
almanya hollanda gibi tarımda daha iyi yerlerde nasıldır bilemem.
  • jimjim  (26.09.19 11:11:31) 
soyle bir sey soylenmisti;

aldiginiz misir 6-8 sirali ise guzel, olmasi gereken sey o. ama 16-18 sirali ise oynanik genetikli ithal tohum. koylu daha cok verim alabilmek icin bu ithal tohumlari kullaniyor artik.

bazen cok eski kurumus misir kocanlari gorursunuz, dekor gibi durur bir kosede, onlar hep az sirali, aralari bosluklu misirlar.
  • jimicik  (26.09.19 11:22:20) 
evet, genetigi degistirilmis misir. gdo kategorik olarak kotu bir sey degil, ama eski misirin tadini ozluyorum.


  • ebabil curnatasi  (26.09.19 12:03:53) 
tadinin oyle olmasi cinsinin sweetcorn olmasindan kaynakli. sweetcorn da dogada olusan bir mutasyonun hibridizasyonu ile elde edilmis bir misir turu. seker orani yuksek. o yuzden bildigimiz misirlarin aksine tam olmadan henuz daha yumusekken yenmesi gerekiyor. bu yuzden yurtdisindaki konserve misirlarin cogu sweetcorn oldugundan tatlidir, bize garip gelir.

genetigiyle oynanan misirlar genelde tat ile alakali degil verim, tarim ilaclarina karsi dayaniklik, boceklere karsi guvenlik vb. konularda oluyor.
  • tanaka  (26.09.19 15:38:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.