[]

Bahçe Dublex?

Selamiar,
Bahçe Dublex ev satın alma hayali geçici bir heves midir?
Ara kat normal daireden ise bahçeli, güvenlikli bir şekilde oturmak bana mı mantıklı geliyor?


 
istanbul'da cebinizde 3-4 milyon liraniz varsa, tabii bahceli evde oturmak mantikli gelebilir. bana da mantikli geldi.


  • ebabil curnatasi  (26.09.19 10:24:23) 
Eski bir evse sorunları olabilir. Kışlık yerde yollar kapanabilir. Çok değişken var ama daha rahat olacağı kesin.


  • bahoho  (26.09.19 10:27:47) 
@ebabil curnatasi; İstanbul'un nispeten az gelişmiş ilçelerindeki büyük firmaların yaptığı sitelerde 500.000 TL civarına bulunabiliyor.


  • hicunutmam  (26.09.19 10:30:37) 
Mutlaka bir bahçe katında kirada oturup tecrübe edin önce, kimi çok sever asla başka daire tipinde oturamaz, kimi de 1-2 ay sonra kaçar.


  • John Bloor  (26.09.19 10:38:38) 
ben de çok seviyorum. bahçede vakit geçirmeyi, kahvenizi içerken kitabınızı okuduğunuzu, kahvaltı ettiğinizi hayal edin. hava güneşliyken biraz güneş ışığı almak için orada oturduğunuzu hayal edin. mis gibi hanımeli kokusunun evi doldurduğunu orada çiçeklerinizle ilgilendiğinizi düşünün.


  • naksidil  (26.09.19 10:48:09) 
Giriş katlarda çok oturdum. Böcek, fare, akrep gibi fobileriniz yoksa önerebilirim.


  • eylul  (26.09.19 11:26:38) 
alt yapı kötüyse bazı yağmurlarda alt kat wc'si falan taşabiliyor.


  • 9kuyruklukedi  (26.09.19 11:31:04) 
istanbul'da degil ama bahceli giris kat bi evde oturuyorum, biraz dert olabiliyor.
kapilar ince ve tahta, ruzgar giriyor, yagmur siziyor
sonra hic alismamisiz giris kat mustakil evde oturmaya, guvenliksiz geliyor (celik kapi, parmaklik vb yok)
bahce isleri, camur, bocek bazen fare

ama gunes acinda unutuluyor
  • try again fail again fail better  (26.09.19 11:34:05) 
6 aydır bahçe katında oturuyorum. Çiçek bakmaktan zevk alsam daha hoş vakit geçirebilirdim. Bir kere çıkıp kapıda oturmadım koca yaz.

Camlar demirli herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadım. Direkt toprak üstü olursa rutubet fazla oluyormus sanırım bizim altında depo var. Yine de rutubet oluyor donem donem. Ama bizim bina eski. Zor ısınabilir bizimki merkezi o yuzden o problemi de yasamadım. Bence yeni binaysa sorun cıkmaz. Bir de tesisat konusunda problemler oldugunu duydum usk kattan akma vs.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (26.09.19 11:46:27) 
duz giris onunde bahce olan dairede oturuyorum. cok keyifli bir sey bence. bahceye girip saatlerce yaprak temizleyip, cicek ekip, sulayip huzur doluyorum. bitkilerin gelisimini gormek muthis mutlu ediyor. arkadaslar gelince bahceye iki sandalye atip sohpet etmek cok guzel. aracimi kapimin onunde yikayip bakimini yapabilmek guzel. eli kolu yuklu merdiven cikmamak harika. esya tasimak cok kolay. yol kapinin hemen onunde olunca dis dunya ile biraz daha iletisim halinde gibi olunuyor. konu komsu ile selamlasiyorsun, ayak ustu sohpetler vs. guzel seyler bunlar da.

bir iki kere fare olusu buldum bahcede. olmeye yakin kedi de geldi. kutu icinde yavru kedi birakildigi oldu. ciceklerimi calmaya calisan teyzeler oldu. bahcede biraktigim birtakim esyalar calindi. sigara izmaritleri, bos kola kutulari, cer cop topluyorum surekli. bir de kediler bahceye diskiliyor, kokuyor.
  • jimicik  (26.09.19 11:59:04) 
2 sene kadardir bahceli evde yasiyorum.
Bahce bakimi icin bir ucret odemek gerekiyor. Onun haricinde bahceden sebze, meyve toplayip yemek, bahcede oturmak, guneslenmek, yildilzlari seyretmek muhtesem. Bir de evde hayvan varsa muhtesem x 3500.
Ha ama bir kere fare girdi kediye ragmen, onu da kapanla hallettik.
Temizligi cok oluyor surekli verandadan giris cikis yapinca. Ben dert etmiyorum.
Tek ikazim gece gec vakitlerde ozellikle bahcede yuksek sesle konusmamaniz.
Ben kendime gore tavsiye ederim. Somineli bulun bir de.. ohh mis,
  • janderzel zartanyan  (26.09.19 16:59:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.