[]

araç amortisörü

araç honda civic 1.4 spotr i-shift

şimdi, son zamanlarda, nadiren de olsa tümseklerden geçerken arka amortisörlerden lokurdu geliyor.

gitmiş mi amortisörler? basitçe nasıl anlayabiliriz?

not: ustaya gidicem bir iki haftaya. araç 82000'de. 75000'den sonra değiştirilmesi gerek amortisörlerin diye okudum. elimden geldiğince dikkatli kullansam da aracı leş yollarda kullanmak zorundayım bu arada.

 
amortisor kulesinde takozlaridir o amortisor degisir mi ya yok artik daha neler anasi aglamadiysa ki kolay kolay aglamaz amortisor degismez. bu oyle fren gibi ya da debriyaj balatasi gibi bir sey degil hocam


  • turbo sadık  (25.09.19 21:05:19) 
belki de amortisörün kendisi değil bileşenlerden başka biridir. arabanın altından bakma şansınız varsa çevresinde yağ falan görürseniz o zaman mümkündür.

amortisör gayet değişir, üreticilere göre ideal ömrü beş yıl veya seksen bin kilometredir, fakat bu şartlar çok gerçekçi olmuyor her zaman, şehir şartlarında kullanılan binek otoların süspansiyonları on yıla kadar sorun çıkarmıyor pek, sonrasında darbeleri iyi sönümleyemiyor.
arabayı salladığınızda şöyle sallanmaya devam ediyorsa zaten gitmiştir, ama 1,5-2 kereden fazla sallanırsa amortisörler pek iyi değil demektir.
www.youtube.com
  • gkhncnzdgn  (25.09.19 21:19:45 ~ 23:09:36) 
Hocam sana hikayemi anlatayım,

Aracımda kasislerden geçerken sağ önden ses geliyordu. 3 farklı tamirciye gittim, hepsi farklı bir sorun söyledi. Sonra amortisör körüğünü elimle salladım, baktım onu salladıkça ses geliyor. Tekrar tamirciye gittim. Söktü amortisörü, ben baktım körüğün üstünde plastik bir parça var, o aşınmış. Ama tamirci eliyle amortisörü bastırdı. Dedi ki amortisör patlamış. Dedim hayır bak bu parça aşınmış bundan ses geliyor, yok inanmadı ve o ses yapmaz dedi. Amortisör değişecek dedi. Hatta ön sağ-sol beraber değişmeliymiş ve parça+işçilik 2500 TL dedi. Bende dedim ona sadece plastik parçanın yenisini tak ve monte et, boşuna para vermiş olacaksın dedi bana. Ben de tamam dediğimi yap dedim. Sonuçta ses kesildi. 100 tl vermiş oldum, parça+işçilik.
  • piotr  (26.09.19 16:02:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.