[]

Amfi - Dipses durumları

Kısaca: Büyük ihtimalle topraklamayla ilgili bir sıkıntı var. DI Box alsam ve XLR çıkışından çıkıp Xlr to TS kablo ile amfiye girsem gürültürüsüz ses alabilir miyim? Ground loop denen elektrik gürültüsünü çözer mi? Normal kullanımı böyle değilmiş ama hepsinin üstünde Ground butonu var. Bana çözer gibi geldi sormak istedim.

Detay:
Geçenlerde yeni bir gitar aldım, mağazada ve arkadaşımın evinde-amfisinde tertemiz olan ses benim evimde dipsesli gelmeye başladı! Eski evimde amfim ve pedalım çok temiz çalışıyordu ama aylar önce buraya taşındım ve hiç elektro çalmamıştım. Bende Roland Cube 30x var, ve Boss ME70 prosesör. Amfiye bağlayınca direkt dipsesi duydum, aklıma hemen topraklama ile ilgili olduğu geldi. Çevredeki elektromanyetik alan da etkili olabilir demişler. Tamam.

Fakat, prosesörümü pille çalıştırıyorum :D Onda problem olmamalı değil mi? Onda da var ama. Bu sefer gitarda/manyetikte mi bir sorun var veya kablo mu diye düşündürüyor fakat aynı gitar aynı kablo ile başka mekanda ve amfide temiz çalmıştım. Sırf sorunun evle ilgili olduğunu netleştirmek için arkadaşıma tekrar amfim, gitarım ve pedalımla gidip testler yapacağım.

Bunu araştırırken de elektriği halletmek için DI Box olayını gördüm işte. Apartman eski, gerçek topraklama yapma işi çok zor sanırım.

Bir fikri olan - çözümü bilen var mıdır acaba?

Çok teşekkürler

 
di box kurtarmaz. empedans tutmaz kotu ses alirsin. cozumu topraklama. baska yok.

sakin amplinin topragini falan kesmeye kalkma.
  • alperz  (25.09.19 13:32:52) 
Bas gitar amfisinde dip gürültüden ziyade elektrik kaçağı sebebiyle evin salonunda topraklama olmadığını öğrendim. Evet bir apartman dairesine topraklama hattı çektirmek pahalı iş ancak tanıdığınız bir elektrikçi varsa toprak hattı ile nötr hattını köprüleyerek çözüm bulabilirsiniz. Ben kendime kendi içinde köprülü bir üçlü priz yaparak çözdüm. En azından elektrik kaçağının önüne geçtim, dip gürültü de almıyorum, dediğim gibi bir elektrikçi tanıdık bulursanız daha hesaplı bir şekilde çözebilirsiniz, en azından denemeye değer...

Son olarak, dip gürültü konusu sizin de dediğiniz gibi bir sürü etken var. Umarım çözersiniz...
  • arpaci kumrusu  (25.09.19 14:01:52) 
arpacının dediğini sakın yapma sonra gitar çalarken ölenler kervanına katılabilirsin.


  • alperz  (25.09.19 17:05:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.