[]

Hamilelik şekeri, şeker yüklemesi vs. genel bir sorun?

Sevgili arkadaşlar, üzerinize afiyet 7 aylık hamileyim. (maşallah diyin)

7. ay sonunda doktor açlık -tokluk kan testi isteyene kadar herşey normaldi aslında.
ikili test ve renkli doblor çekildi.Gayet iyi dendi.
Bu sırada multivitamin ve demir hapı kullanıyorum.

Bu ay açlık testini ve 1 saatlik tokluk testini yaptırdım. Sonra doktor ertesi gün şeker yüklemesi için hastaneye gelmemi istedi.

Yaptırıp yaptırmamak da çok düşündüm. Malum Canan Karatay olayları vs.
Ama genel yorumlardan yaptırmaya karar verdim.
Sabah aç karnına kan verdim önce. Sonra 75 gr.lık glukoz içtim.
1 saat ve 2 saat sonra kan verdim.

doktor açken, şekeri suyu içmeden önceki kan değerimin 90 olduğunu yüksek olduğunu söyledi.
EĞER glukoz 1 bile yüksek çıkarsa seni dahiliye ve diyetisyene göndereceğim dedi.

Neyse sonuç çıktı. Hangisi bilmiorum ama şeker yüklemesi sonucu 200 çıktı dedi. Hemen dahiliyedeki şu doktora git dedi. O seni muayene edip, diyetisyene gönderecek dedi.

Dahiliye gittim. muayene etti falan, Bir kan teesti istedi neydi hatırlamıorum ama BCAh lı bişeydi. tabi özel olduğu için herşeye ücret ödüyorum.

hatta ilaç/rapor yazma ücreti bile aldılar ayrıca. Muayene ücreti ödemişim zaten. 115 TL.(sadece dahiliyeye, diğerleri hariç) yazdığı şeyde parmaktan kan ölçmek için o çubuklardan.

neyse, doktor bu 200 çok yüksek dedi, umarım inisüline gerek kalmaz dedi. Ben tabi başta şeker yüklemesi yaptırsam mı yaptırmasam mı gerginliğine bi de bu eklendi. Bi ara ağlamışım stresten.

1hafta boyunca kanını ölçüp gel, bakacağız inisülüne gerek var mı diye dedi.
bu arada diyetisyene git ve diyete başla hemen dedi.

Kilo konusuna gelince hamile kalmadan önce 64 kg.dım (normalde olmam gerekn 58-59) o dönem 70lere çıkıp 64e inmiştim.

64kg.ile hamile kaldım. ilk 3-4 ay sonunda kusmaktan 59-60a indim.
7 aylıkken 69 kg. oldum. sanırım 3-4.ayın sonundan itibaren kaç kilo aldığıma bakmalıyım. 3-4 ayda 9 kilo mu almışım ben yani? fazla mı? İlk hamile kaldığımda 64kg.dım çünkü. 69 fazla görünmüyor. ama dediğim gibi kusmaktan zayıflayıp tekrar aldım, kusma kesilince.

*******çok uzadı biliyorum kusura bakmayın ama detaylar önemli.*********

şimdi pazar gününden beri diyet listesini uygulamaya çalışıyorum ve kan şekerimi parmaktan ölçüyorum.
Açlık şekerim hep 89-95 arasında çıkıyor. Tokluk ise 115-127 aralığında. Bi ilk öçtüğümde 140 çıktı.
Doktor şekerini 160 ın altına düşürmeliyiz. Yoksa inisülin gerekebilir falan dedi.
Ben şimdi pazartesiye kadar ölçmeye devam edeceğim ama hamilelik şekerim varsa, 3 günlük diyetle hemen 120lere düşmesi normal mi? Hadi tokluk şekerim düştü ama neden açlık şekerim hep 90'larda??????

bu arada babam şeker hastası, ayrıca baba tarafım da(halalar) şeker hastası.
Anne tarafımda da şeker hastaları var(dayılar)

o yüzden yüzde 90 şeker hastası veya hamile şekeri adayımı oluyorum.

hamilelik sırasında ilk 3ay zayıfladığım için sonraki dönemde biraz saldım evet. meyve pilav,ekmek çok yedim. Diyet itibarıyla hepsini kestim.

hamile kalmadan önce yaptırdığım terstlerde hep şekerim biraz yüksek çıkardı ama hiç bir doktor sen şeker hastası olabilirsin demedi.

asıl takıldığım konu açlık şekerimin 90larda olması diyete rağmen!!
Bu özel hastaneler para için beni bu kadar korkutmuş olablir mi?
2 günde 500 tl bayıldım.
çocuğumun sağlığı için bir önemi yok tabiki ama yontulmak da var işin ucunda.
Çevremdeki ev hanımlarının çoğu biz yaptırmadık bunları gerek yok vs. rahatlığındayken ben böyle stres ve diken üstündeyim.

AYRICA şimdi hamilelik şekeri çıktı diye benim normal doğum ihtimalim kayboldu mu?
yoksa şekeri düşürebilirsem normal doğum yapabilir miyim.?
şimdi sende hamilelik şekeri var diyip denemeden hemen sezeryan mı yapar özel hastane?

uzunluğu için özür dilerim sizi seviyore.Şimdiden teşekkürler. Cevap ve yorumlarınız için?




neyse

 
Öncelikle maşallah , allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsiün , hamilelik şekerim vardı açlığım 120 lerdeydi , ama çok fazla saldığım içindi muhtemelen çümkü ilk 6 ayda 18 kilo filan almıştım , ben de ölçüm yaptım sonrasında insülin iğnesi kullanmaya başladım 3 ay kadar kullandım , doğum sırasında bebeğin kilosu tam ölçülemedi ben de canım çok tatlı oldupu için sezeryan oldum , ama o benşm kararımdı doktorlar hiç bir şeye zorlamadı , normal de olur dediler . Ben korktum sadece. Yani hiç korkmayın diyetinize uyun , sağlıkla doğurursunjz inşallah


  • proustun bir aski  (25.09.19 11:15:36) 
Merhabalar, Öncelikle sakin olun stres ve sıkıntı yapacak bir durum yok. Eşim yakın zamanda doğum yaptı bildiğim kadarı ile tecrübelerimizi aktarayım. Öncelikle Şeker yüklemesi testi abartılacak kadar zararlı bir durum değil iyi ki yaptırmışsınız.

Sonra ailede şeker hastalığı olması hamilelik şekerine dikkat edilmesi gereken bir kriter olduğunu doktorumuz söylemişti. Tahliller konusuna gelince her tahlili özel hastanede yaptırmak zorunda değilsiniz. İstenilen tahlilleri aile hekiminizle görüşüp oradan yaptırabilirsiniz. Aile hekimliğinde yapılmayanları kendi hastanenenizden yaptırın.

Şekerinize dikkat edin, diyeti mutlak suretle uygulayın. Şeker hastaları illa ki sezeryan oluyor diye bir şey duymadım ama siz doktorunuza danışın hatta gerekirse devlet hastanesinde bir doktor belirleyip ona da gidin.

Bakın burada önemli bir husus internette okuduklarınızı, çevreden gelen tavsiyeleri mantık süzgecinizden geçirin. Doktorunuza güveniyorsanız geriye kalan hiç kimseyi de dinlemeyin derim ben. Ve stres yapmayın bu normal olağan bir durum. Gebelik şekeri bir çok kişide çıkıyor ve çocuklarına sağlıklı bir şekilde kavuşuyorlar.
  • kraldan cok kralci  (25.09.19 11:18:26) 
@proustun bir aski AMİN, TEŞEKKÜR EDERİM. İNŞALLAH..


  • yansitmayan ayna  (25.09.19 11:19:05) 
öncelikle Rabbim çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder inş.

çok takmayın kafanıza, elinizden geleni yapıyorsunuz zaten. stres daha da kötüleştirir her ne varsa ki sizin yazdıklarınıza bakınca öyle çok da abartılacak bir mevzu yok gibi.

özeller zibilyon tane test isteyebiliyorlar, hem daha fazla para almak için hem de olurda binde 1 de olsa bir durum olursa üzerlerinden sorumluluğu atmak için ama daha çok para mevzusu, hele bir de mevzu çocuk olunca dayıyorlar da dayıyorlar, ne olsa millet çocuğumdan kıymetli mi diyecek diye.

şekeriniz kabul edilebilir seviyelere düşmüş çok şükür, nedenini nasılını boş verin.

siz bir üniversitenin araştırma hastanesine gidin isterseniz. tüm tahlilleri orda da yapıyorlar ama başka bir alternatif doktor daha değerlendirmiş olur durumunuzu
  • yemrem  (25.09.19 11:21:12) 
@kraldan cok kralci
@yemrem

teşekkür ederim arkadaşlar. Umarım herkes sağlıkla çocuğunu alsın kucağına.
Bakabilecek ve isteyen herkese de nasip etsin.

çocuk için biraz uğraştık. Olmayacak falan sanıp korktuk. (evliliğin 4.yılında oldu çok şükür) ve ilk başta da devlet hastanesi başlangıçta söktürücü ilaç içtiğim için (kendileri vermişti) yüzde85 riskli gebelik falan dediği için, baştan beri stresliyim açıkcası.
En ufak bir şeyde pimpirik yapıyorum doğal olarak.
  • yansitmayan ayna  (25.09.19 11:32:38) 
eşim de çok pimpirikliydi. bu nedenle düzenli olarak 2 farklı doktora gidiyorduk, tabi bunların birbirinden haberi yoktu. normalde aylık kontroller oluyor ya, biz onu 15 günde bir yapmış oluyorduk böylelikle. hem de iki farklı doktor görüşü almış oluyorduk. hatta birinin görmediği veya önemsemediği bir mevzuyu diğer doktor söylemişti de önlem almıştık, böylelikle normal kilo aralığında doğmuştu ilk çocuğumuz. pimpirikliyseniz siz de böyle yapabilirsiniz içinizin rahat etmesi için


  • yemrem  (25.09.19 12:39:54) 
@yemrem
aslında devlet hastanesine de gitmek istiyorum ama hem oralarda uğraşmak, beklemek çok zor geliyor. devlet hastanesi beni daha çok hasta ediyor. Kimseyi düşürmesin Allah.
bir de çalıştığım ve son 1 aya kadar artı doğum sonrası da çalışmayı düşündüğüm için ay içinde defalarca izin alamıyorum. tek doktorla idare etmeye çalışıyorum.

AMA tek bir defalık devlet hastanesinden randevu alıp, sonuçları göstermekte fayda var gibi. ama onlarda da ee niye geldin buraya diyebilme olasılığı var. işimiz gücümüz var bunu sormaya mı geldin diyebilirler. aynı doktora 1 ay sonra git doğal olarak seni tanımıyor bile.

veya başka bir özel hastaneden 1 defalık randevu alıp gideceğim.

teşekkürler.
  • yansitmayan ayna  (25.09.19 13:25:32) 
gebelik şekeri diyetle falan kontrol altına alınmazsa bebek iri olabiliyor çok iri olduğu zaman doktor riske atmıyor genelde gel sezeryanla alalım diyor. yoksa gebelik şekeri normal doğuma engel değil deniliyor ama en doğrusunu doktor bilir. yap sn güzel güzel diyetini son ay karar verilir zaten doğum şekline. bende 7 aylık hamileyim devlet hastanesine gidiyorum. beni özelde daha ilk muayenede korkuttular yok düşer bu bebek yok şu test bu test devlete gitmeye başladım. sende en azından bi gözükebilirsin.


  • ferrarimizolaydisatardik  (25.09.19 14:02:55) 
Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun.

Konuya gelirsek emniyetten arıyoruz diyerek kandırılıp parasını kaptıran bunak Canan Karatay'ın dediğine uyulur mu acaba diye bir düşünün.

Ben o kadının vizite ücretini arttırmak için televizyonda böyle abuk subuk konuştuğunu düşünüyorum.
  • boray eris  (25.09.19 16:12:22) 
doktorlara canan karatay demeyinde ne derseniz deyin. gözlerinden ateş çıkıyor. valla imkanınız varsa hamile kadınları muayene ediyorsa ona da bir görünün. muayenesi bin liraydı . sonuçta 5bin liralık telefonla geziyoruz çocuğumuzdan önemli olmamalı . ben çocuğum olursa en azından 1-2 defa gidip fikrini almak istiyorum. diğer doktorlar ilaç firmalarını çok fazla dikkate alıyor,güvenmiyorum. geçen bir şey oldu k.b.b doktoru botoks yaptıracaksınız, devlet karşılamıyor benim arkadaşım yapıyor aha da adresi bu telefonu bu diye kağıdı verdi elimize.


  • 50promil  (25.09.19 16:21:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.