[]

spora başlamak hakkında sorular

kilo vermek icin yaklasik bir aydir yuruyorum, ancak havalar soğudu ve yuruyusu birakmaya karar verdim. bunun yerine evde kardiyo yapiyorum. ancak artik agirlik da kaldirmak istiyorum. tabi isin acigi pek kasim yok, calisirken zorlaniyorum. internetten birkac hareket buldum. ancak pek düzgün yapamiyorum. benim merak ettigim mevzu şu, bu ağırlık kaldirma isi toplamda kac dakika surmeli? ve yeni baslayan biri icin set vw tekrar sayisi ne olmali? ben maksimum 15 kaldirabiliyorum ama ikinci sete gecince bu birden 5 e düşüyor. ek olarak evde dambilla yapabileceğim hareketlere dair bir site veya dokuman bilginiz varsa ve atarsaniz sevinirim.




 
ağırlığı öyle bir ayarla ki 3 set yap, hepsinde de 8-12 tekrar olsun. mesela son sette 12 yerine 9-10-11 tekrar çıkartabilirsin, problem değil. kendini zorla ama, gerekli tekrarı çıkartacaksın diye hareketi bozup kendini sakatlama.

8-12 tekrar derken de mesela bir hareketi 10 kg x 10 tekrar ile yapıyorum. (hepsi 3 set) sonra baktım kesmiyor 10 kg x 12 tekrara çıkıyorum. bir süre sonra kaslar gene gelişiyor, bu sefer ağırlığı artıp, tekrarı düşürüyorum. 12 kg x 8 tekrar gibi. bu süreci devam ettirerek ağırlıklarını arttıracaksın.

iyi program kısa süren programdır. eskiden gidiyordum mesela adam kardiyo ile beraber 2.5 saatlik program döşüyordu, zaten bir süre sonra insanı bayıyor, bırakıyorsun. ağırlık 45 dakika ideal bence. zaten belirli başlı kas grupları var. 2 sırt, 1 göğüs, 2 omuz, biceps triceps derken 7-8 hareketin oluyor. her hareketin seti ortalama 5-6 dk sürüyor. 45 dakikada tamamsın. hadi 2 bacak hareketi ekle maksimum 1 saat olsun.

bu işin çok detayı var, doğruları da her geçen gün yeni bir çalışma ile değişiyor. sen yeni başlamışsın. kafanı karıştırmaya gerek yok bana kalırsa. çoğu insan da zaten öyle çok iyi bilmiyor, ne gördüyse etraftan onu yapıyor. şimdi gelir benim dediklerimi çürütür, başkası gelir onun programına laf eder. zaten bu programla ayda %20 gelişirken, diğer bir sistemle %25 gelişirsin. öyle çok farklar olmaz. maksat kendini alıştırıp o sırada kasları biraz güçlendirmek. zaten biraz yaptın ki kendin de merak edip araştırmaya başlıyorsun. hareketi böyle yaptım mı doğru mu vs gibi.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (25.09.19 04:21:07 ~ 04:23:39) 
www.bim.com.tr

cuma günü bim'e gelecek olan bu ürünü al kullan. güzel bir şeye benziyor şahsen ben alacağım. vücut ağırlığınla tüm bölgeleri çalışıyosun mis gibi.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (25.09.19 11:06:33) 
Konuya çok uzaksın belli ki. Bunu kötü anlamda söylemiyorum ama bence önce bir salona yazılıp temel bir programı uygulasan bir süre, senin için daha hayırlı olur.


  • arnold schwarzeneger  (25.09.19 11:06:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.