[]

Araç seyir halinde iken

Arabam peugeot 5008 otomatik dizel 2016 model 79 bin km de. Son 2 aydır arabamda şöyle bir sıkıntı var ama hep yapmıyor mesela 10 kez kullansam 2 kez falan yapıyor. Seyir halinde iken gaz yemeyi kesiyor, çay kaşığını karıştırırmış gibi ses geliyor tekleme yapmaya başlıyor ve araç stop ediyor. Aracı kenara zar zor çekip bekliyorum bazen 10 dakikada bazen de daha uzun süre beklesem düzgün çalışmaya başlıyor. Stop ettikten sonra beklemeden tekrar çalıştırsam motor titremeye başlıyor ve gaz az yiyor araba sanki boğuluyor gitmek istemiyor o sebepten 10-15 dakika kadar bekliyorum sonra genelde düzeliyor ve gidiyor. Yokuş çıkarken çekiş düşüklüğü oluyor mesela orta şeritten sol şerite geceyim diyorum motor boğulmaya başlıyor gazı az yiyor sonra düzeliyor. 3 kez bu şekilde yol-da kalmıştım, çekici ile peugeot yetkili servisine gittim dediler ki silindir kapağını açıp bakacağız ne çıkacağını bilemiyoruz işte falanca bie masrafı olucak (yüksek miktar) garantisi de olmadığı için ben yetkili serviste yaptırmaya yanaşmadım ve sanayiye gittim oradaki ustalar baktılar araca işte dediler araç 2-3 gün dursun bizde iyice bakalim araca 2.günü aradılar beni dediler ki enjektörler de sıkıntı var tamir ettirelim şu kadar masraf çıkacak tamam dedim bir de yakıt filtresini değiştirdiler. Bu şekilde 2-3 hafta kadar sorunsuz kullandım ancak son 5 gündür gene aynı hatayı yapmaya basladi aracim. Dün yolda kaldim ustayi aradim getir tekrar gözden geçirelim dedi ancak ben hep böyle sanayi sanayi gezmek istemiyorum korkuyorum bu problem tekrarlayacak diye o yüzden arabayi satmaya karar verdim sorunun devam etmesinden korktuğum için. Sizce aracı satayim mi yoksa bir kaç ustaya daha göstereyim mi arabayi? Sizce aracın sorunu ne olabilir?




 
dizel peugeot ve yeni araç
sayısız şekilde bu hata kaynaklanabilir(abarttım evet)
turboda sıkıntı olabilir katalizörde olabilir aldığın yakıtta olabilir silindirlerle alakalı olabilir genelde en kolay ve en olası şekilde malzemeler değişmeye başlar şansa kalmış denebiilir.

maalesef racon kesecek bir usta tanımıyorum ancak bilmediğin referanssız birine gitme derim.
  • basond  (25.09.19 01:06:57) 
semptomlar benzin pompası arızasını gösteriyor fakat tabiki ekran başından bilmek mümkün değil ateşlemede veya ateşleme organlarında bile problem olabilir ama öncelikle benzin pompası gibi

bir diğer problemde arabalarda pedaldan motora giden sistemde sensör vardır gaz sensörü arıza yapmış olabilir
  • baknedicem  (25.09.19 01:13:23 ~ 01:16:36) 
katalitik konventör gibi geldi.


  • false pretension  (25.09.19 01:29:53) 
devir uygun da olsa vites uygun değilse saydığın problemler(çekişte düşme, silkeleme, tekleme...) olur. araç otomatik olduğuna göre şanzımanda sıkıntı varmış, vitesler düzgün geçmiyormuş gibi.


  • sinek kral  (25.09.19 01:51:41) 
forum.peugeotturkey.com
Şu linke bi göz atıp, gerekli kontrolleri yapın.yine tespit edemezseniz araçla alakalı Facebook grubuna sorun, yine de olmazsa referanslı bi usta arayın.

  • mutlu yillar sana  (25.09.19 08:16:00) 
Benzer bir şekilde katalitik konvertör arızasından dolayı yolda kalmışlığım var.


  • zombi  (25.09.19 09:41:48) 
Arabayi bu şekilde malum siteye ilana koysam tahmini değerinden kaç bin tl kadar aşağıda satabilirim?


  • atcapar  (25.09.19 10:02:13) 
Hocam, yazdıklarınızı okuyunca ben de enjektör sorunu diye düşündüm. Aracı satmanızı gerektirecek bir sorun değil, tekrar götürün baksınlar, enjektörden değilse, yakıt pompası olabilir, hatta benim aklıma volan sensörü de geldi. Çözülmeyecek bir şey değil, bunlar her araçta olabilir. Tamirden sonra tekrar edecek problemler değil.

Bir de şöyle bir durum var, eğer enjektörler sıfırı ile değişmediyse, tamir edilememiş olma ihtimali var. Enjektör tamircileri ayrı oluyor, götürdüğünüz usta söküp enjektörleri tamirini yaptırdığı adama geri götürecektir muhtemelen.
  • chaoslord  (25.09.19 11:07:27 ~ 11:11:38) 
O yüksek miktarı göze alıp yetkili servise vermenizi öneririm. Sanayi deneyiminiz anladığım kadarıyla yok, gezdire gezdire yetkili servistekinden daha yüksek bir rakam ödetirler size. Şu anda sorununu belirtip satmaya kalkarsanız ölü fiyatına alırlar haklı olarak (ben alsam en az 30-40 bin aşağısına almaya çalışırım, sonuçta saatli bomba).


  • roket adam  (25.09.19 11:31:59 ~ 12:03:53) 
yakıt pompası veya turboda sıkıntısı olabilir. turboysa maliyeti yüksek olur. poampa da sıkıntı varsa boru vs değişir. dizel yakıt zaten çok kalıntı bırakan bir yakıt türüdür. uzman bir servise göster. rastgele bir yere gidersen sağlam masraf çıkartabilirler.


  • mikahakkinen  (25.09.19 12:07:45) 
milletin ah'ını almamaya inanan, özen gösteren biri isen problemini bildirerek sat.
aracından memnun isen belirtildiği gibi referanslı birine gidip son kez göster çözülemesse yapacak birşey yok yetkili servis bu işi çözer gibime geliyor.

bu arada bu pejo 3008 5008 güzel araçlar ama bu tarz arızaların çok sık ekşiye vs. düşmesi can sıkmaya başladı ve marka bu arızaların arkasında durmuyor gördüğüm kadarı ile.
  • technicalte  (25.09.19 13:24:23) 
Aracı 2017 senesinin nisan ayında almıştım, garantisi bittiği için peugeot yetkili servisi ücret talep etti. Müşteri hizmetleri ile görüştüm belki iyi niyet garantisi kapsamına girebilir dedi ve size dönüş yapacağız dediler. 2 gün sonra dönüş yaptılar, araci neden 10 bin km de degilde 15 bin km de bir bakima soktunuz diye sordular bende dedim bakımların hepsini yetkili serviste 15 bin km de bir yaptirtmistim oradaki servisteki usta nin verdiği kâğıtta öyle yazıyordu dedim. Sonra bana dedi garanti kitapçığında 10 bin km de bir bakım yapılması yazılıyordu o sebepten iyi niyet garantisi kapsamına girmeyecek dediler. Bende dedim müşteri yetkilisine 4 bin TL masraf için müşteri kaybettiniz bir daha da peugeot markası bir araç almayacağım


  • atcapar  (25.09.19 13:31:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.