[]

yumuşak bir kahve istiyorum, tavsiyesi olan var mı?

kahveden nefret ederim, içmem de o yüzden. ama şu sıralar ayık olabilmek için kafeine ihtiyacım olduğuna kanaat getirdiğim için deneyeceğim bir. hiç bilmiyorum kahve türlerini markalarını, sert olmayan ve kahve makinesi gibi teferruat gerektirmeyen ne alabilirim? önerebileceğiniz marka da varsa harika olur.




 
Mehmet Efendi Etiyopya


  • malheiros  (24.09.19 21:54:10) 
ben de kahve sevmem ama frappuccino içebiliyorum. hazır da satılıyor bazı yerlerde, marketlere falan bir bakabilirsiniz.


  • tabirimekruh  (24.09.19 21:54:43) 
Ben geçenlerde getir ya da banabi'den filtre kahve sipariş ettim. Kahve Dünyası'nın Kosta Rika kahvesi epey yumuşaktı, çok sevdim.


  • chihirovekohaku  (24.09.19 22:12:22) 
Dert kafeinse cay da olabilir bence.


  • kuehles blondes  (24.09.19 22:18:08) 
Starbucks - Veranda Blend


  • einsteinin kedisi  (24.09.19 22:39:27) 
yöresel kahvelerden kosta rika nın içimi yumuşaktır


  • freebird5406_2  (24.09.19 22:46:59) 
Irish cream aromalı kahve.


  • piranase  (25.09.19 00:12:10) 
Nefret ediyorsanız büyük ihtimal sade içmekte zorlanırsınız. Önce nescafe gold alıp sütlü veya şekerli veya ikisini de ekleyerek içimine dayandığınız bir kıvam tutturun, her gün sütü/şekeri biraz azaltıp kahveyi biraz artırın. Başta o kadar da uyku kaçırmaz ama en azından kahveye alışmanızı sağlar.

Süte şekere gerek yok sade içebilirim derseniz, hem zaten süt kaynat falan uğraşamam derseniz a101'de tek kullanımlık portatif filtre kahveler satılıyor 1 liraya. 150 ml su ile hazırlanıyor. Başta 250 ml'lik kupada yapmaya başlar, günden güne suyunu azaltırsınız.
www.a101.com.tr

Şahsen ne kahve içince uykum kaçar ne de ayran içince uykum gelir. Size başarılar diliyorum.
  • apartman teyze  (25.09.19 00:28:39) 
turunçgil tadı içeren çekirdeklere koş.


  • alperz  (25.09.19 06:19:25) 
çözünebilen hazır kahve isterseniz jacobs'un cronat'ını ve özellikle jacobs velour'un övgüsünü duymuştum yumuşak içim olarak. ama onları tatmadım hiç.


  • yemrem  (25.09.19 09:15:16) 
hem farklı kahveler hem de farklı demleme yöntemlerini deneyebilirsiniz.

denediğim demleme yöntemleri arasında chemex en hafifiydi, sonrasında v60, filtre kahve vs diye gidiyor. bu yöntemlerin hafif olamsının nedeni içlerindeki kağıt filtrenin yağları asitleri vs filtrelemesi.

sertliği etkileyecek bir diğer mevzu da kahvenin türü, yöresi ve kavrulma tipi.

açık kavrulmuş arabica çekirdekleri genelde daha fazla lezzet barındırıyorlar ama buna karşılık daha asitli oluyorlar. filtre o asitleri süzdüğü için de geriye lezzeti kalıyor. bu noktada da artık bölgeler devreye giriyor, her bölgenin farklı lezzet profili vs oluyor. onu da kendi keyfine göre seçebiliyorsun.

bir diğer yöntem de süt bazlı espressolar. süt acılığı vs alıyor. latte, cappuccino, flat white vs daha bir sürü tür var. fakat genel olarak espresso çok kavrulmuş ve az asitli kahveler oluyor o nedenle diğerlerine kıyasla daha acı oluyor. bir de evde yapması zorlayıcı olabiliyor.

bir diğer yöntem de cold brew. hem klasik kahve tadının çok dışında bir lezzeti var (sanki başka birşey içiyorsunuz gibi), hem
de kafein miktarı bir tık daha fazla diğer türlere göre.

eğer evde hazırlayacağınız bir sistem istiyorsanız yapacağınız şey ucuza konchero demlik, uyguna bir kahve değirmeni ve isteğinize göre bir filtre. ya da french press de işinizi görür.

making-nice-coffee.com

burada bölgelere göre lezzetler yazılmış, artık kendi keyfinize göre bişeyler yaparsınız.
  • cedric tweedledee  (25.09.19 10:31:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.