[]

2. el arac, tramer sorgu sonucu hk.

Arkadaslar merhaba. 2. el bir arac satin alacagiz, araba 2013 model ve 69 bin km'de. Aracta hic bir boya yok, motor dynoda %90 cikti, sadece bazi airbag ve abs hata kodlari mevcut. Arac mini cooper, ve ilgili hata kodlarini google'ladigimda kronik gibi duruyor. Tramer'de kayit yok vs demisti satici fakat 300 TL'lik bir "carpma" diye kayit var 2014'ten. Sorun etmeyecektik tabii ki, ayna kapagi vs gibi dusunduk ekspertizde boya olmadigi icin, fakat 5664'ten detay sorguladigimda, parca 0 tl, iscilik 300 tl, km ise 152.321 olarak gorunuyor. Aracin km si dusuruldu desek, 1 sene 5 ay'da 152 bin km yapilabilir mi?
Ayrica tuvturk muayene kayitlarini sorguladigimda ilk muayene 2016kasim-24bin km, ikinci muayene 2018kasim-58bin olaak gorunuyor. Yani tuvturk'te problem yok.

Aracin yari tanidik birinden alicaz cuma gunu, arac bedelinin yarisi 50k'yi babam vermis, bugun de detayli temizlik vs yaptirdik, kafadan 500 tl harcandi bile. Yarin borusan'a gidip bir servis kayitlarina baktiracagiz.

Iskillenmeli miyiz yoksa hatali bir tramer kaydi mi var? Hataliysa 2014'teki bir kaydi duzeltmenin bir yolu var mi?

5664 sorgulari;

eksiup.com

eksiup.com

eksiup.com

 
motor dynosu dogru sonuç vermez, bitik motoru da dynoya sokunca iyi değerleri verebilir, işin çakallığı şurada katkı vs ile herhangi bir performans düşüklüğü önlenebilmekte. mühim olan motorun yağ kaçağı, üflemesi vs var mı bunları tesbit etmek.

tramer sorgusunda plaka değişimi yaşanmış, son sahibi 1 aydır sahibi görünüyor, bu nedenle eski plakada hasar vs olabilir. direk şasi ile sorgulamak faydalı olacaktır.

tramer sorgusu sıfır olması ya da küçük olması aracın %100 hasarsız olduğu anlamına gelmez. bazı kazalarda araç sahibi cepten sanayide yaptırıp kayıda sokmuyor veya pertli bile olsa dosyayı kapatmıyorlar. aracı başkası aldıktan bir hafta sonra eski dosyayı kapattıklarında nur topu gibi pertli araca sahip oluyor.

tramer sorgusu ve kaza bilgilerinde uyumsuzluk biraz can sıkıcı. yaptırabiliyorsanız hava yastıkları dahil detaylı ekspertize sokun. ancak kesinlikle satıcının tavsiye ettiği değil kendi bulduğunuz yere götürün.

www.youtube.com (motor dyno hakkında)
www.youtube.com (tramer hileleri)
  • Northern Mariner  (24.09.19 21:58:06 ~ 22:04:16) 
Cevap icin tesekkurler. Bayagi buyuk ve profesyonel gorunen bir ekspertize soktuk araci, airbag vs dahil heryerine detayli bakildi. Aracin OBD portundan hata kodlari okundu. Motor'a yapilab kontrollerde de bir problem yok. Yarin Borusan'a gidip servis kayitlari ve hata kodlarinin durumu icin bilgi alacagiz. Eger sorun yoksa araci alacagiz gibi. Tramer sorgusundaki km bilgisi duzeltilebilir mi acaba?


  • there is no happy ending  (24.09.19 22:22:43) 
araç o kilometreyi yapmış olabilir de, düşük bir ihtimal. benzini şirket karşılıyorsa, iş de sürekli yol yapmamı gerektiriyorsa neden olmasın.
tüvtürk kayıtları aracın ilk üç yılını göstermiyor, yani kilometre düşürülüp muayeneye sokulmuş olabilir gayet.
servis bakımlı ise servis kayıtlarını öğrenmeye çalışın tabii.
peki son sahibi neden bir ayda aracını satıyor?

sonuç olarak, işkillenmelisiniz bence.
  • gkhncnzdgn  (24.09.19 22:46:34) 
Cevap icin tesekkurler. Araci alacagimiz kisi galerici, 1 ay once almis kendisi araci. Araci tanidik bir sigortaciya sorgulattigimizda aracin 2013'te trafige ciktiginda otokoc firmasina ait oldugu, ve bizden once toplam 6 bucuk yilda 8-9 kez el degistirdigini gorduk. Yarin borusan'dan alacagimiz bilgiye gore karar verecegimiz hata kodlari ve servis gecmisini ogrenip.


  • there is no happy ending  (24.09.19 22:55:46) 
Arac sirket araci olarak kullanilmis olabilir. Zaten galerici satiyor. Ben uzak dururdum


  • oscar  (24.09.19 23:14:01) 
O arabadan hayır gelmez. Airbag ve aba hata kodları durup dururken olmaz. Dirençle kandırmışlar baya aracın beynini o da airbag ışığını yakmıyor ama arka tarafta hata çıktısı üretiyor. Ben olsam airbagleri kontrol ettirirdim düzgün bir ekspere, emniyet kemerlerinin fişeklerine de baktırın o da patlak olabilir.


  • goodman  (24.09.19 23:58:45) 
dedigin sorunlardan her biri ayri ayri olsa, cok sorun etmezdim ama bu kadar celiskili durum bir aradaysa o araba temiz degildir. ben olsam almazdim.


  • crucio  (25.09.19 00:26:20) 
araç beni almayın diye bağırıyor gibi.


  • rosencruz  (25.09.19 13:14:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.