[]

Fren yaparken gelen ses

2012 auris aracım var. 53000 km. Fren yaparken (özellikle camlar açıkken duyulacak kadar) ses geliyor. klasik fren sesine benzemekle birlikte, çay bardağında şeker karıştırırken gelen sese benzer şekilde. Şimdilerde fren yapmasam da gaza basmadan kullanırken, virajlarda filan da bu ses gelmeye başladı. Fren mesafesinde bir sorun yok.

Yetkili servise götüreceğim ama nedir bu sesin nedeni? Fren balataları mı bitmiş? Daha önce hiç değişmedi sanırım.


 
Balata bitmiştir disk sürtüyordur. Bir an evvel götürün servise, disklere zarar vermesin.


  • dilemma of subscribtionability  (24.09.19 15:33:14) 
Balata bitmemiş ama sertleşmiş olabilir, uzun süredir balatalar asbestsiz üretiliyor ve ötmeyen balata yok gibi bir şey.

Balata kalınlığı yeterliyse merak edecek bir şey yok, değiştirelim derlerse atlamayın bence. Yenileri de ötecek byük ihtimal.
  • John Bloor  (24.09.19 15:34:39) 
dilemma +1


  • kitik  (24.09.19 15:35:56) 
John Bloor +1 direkt atlamayin balata bitmiş diye. Bitmese de geliyor o ses. 0 balata takınca dahi geliyor hatta. Yine de göstermekte fayda var.


  • westblack  (24.09.19 15:41:08) 
benim de geliyordu balatayi bitirmiş hatta diskleri catlatmisim, adam da gösterdi.


  • cedex  (24.09.19 15:43:43) 
disk ve balataları yeni değiştirdim. ara sıra hala ötüyor. çok yavaş sen yine de bir uğra göster. bir sorun yoksa en fazla 10 dakika vaktini alır. eğer balata,disk vs değişecekse de 2 saat vaktini ve ciddi miktarda paranı alır. ; )


  • draconas  (24.09.19 15:53:39) 
Balata ve disk kontrolü sonrasında sorun çıkmazsa balata/disk temizleyici spreyler var, 15-20 lira, tozlanma/kirlenme sebebiyle çıkan fren seslerini kesiyor.


  • Abdurrahman  (24.09.19 15:54:55) 
Balatalar bitmistir diyecegim ama o durumda fren mesafesindeki farki cok rahat farkedersin. Ozellikle yokus asagi tutmamaya baslar. Ama balalar bitikse diskten yemye baslar, diskleri de degistirmek zorunda kalabilirsin. Diskten cok yemediyse torna ile kurtarilabilir.


  • stavro  (24.09.19 16:07:48) 
Olası durumlar ;
1- balatalar bitik
2- diskler bitik
3- disk-kaliper arasına taş girmiş
4- tekerdeki bilyalar dağılmış
  • creedwar  (25.09.19 00:45:01) 
çay bardağında şeker karıştırırken gelen sese benzer diyorsan bilya yada salıncaklara baktır derim. tiz bir ses varsa pek önemli değil çünkü ses yapmayan balata ve disk sayısı az.


  • false pretension  (25.09.19 01:32:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.