[]

edevlet neden personel tasarrufuna sebep olmuyor?

kagit tasarrufu ve burokratik engelleri onlemede cok basarili; ama neden personel tasarrufu saglamiyor? her sene gene yuzbinlerce memur aliniyor. yorumlarinizi alayim.




 
İşsizlik fazla.


  • sessiz kalma hakkina sahipsin  (24.09.19 10:18:11) 
çünkü az insanla çok iş yapmak için nitelikli yönetici gerekir. o da kamuda yok, durmuyor. azıcık nitelikli insan hemen özele geçip iki kat para alıyor. kamuda da başka hiçbir iş bulamayanlar kalıyor. dolayısıyla e-devlet de yapsan, kurumsal evrak yönetim sistemi de yapsan, e-beyenname de yapsan personel tasarrufu sağlayamıyorsun.

çünkü o süreci yönetecek, işleri hızlandıracak kalitede yöneticin yok.
  • babilbaligi  (24.09.19 10:21:02) 
her sene yüzbinlerce memur mu alınıyor?

15 temmuz’dan beri neredeyse 0’a indi memur alımları. nitelikli (sağlıkçı, öğretmen, din görevlisi vb) personel alımı oluyor ağırlıklı olarak. bunların yaptığı işe de e-devletin bir katkısı yok zaten. e-devletten halledilebilecek kağıt kürek işlerini yapan hizmetli, düz memur, vhki gibi kadrolarda alım yok.
  • hadsafhada  (24.09.19 10:25:24) 
Her sene yüzbinlerce memur alınmıyor.

Her sene 50-60 bin kamu personeli alımı yapılıyor. Bunun 50-55 bini sağlık ve eğitim alanında alınıyor. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı alınan hemşireler ya da öğretmenler de takdir edersin ki e-devlet ile personel tasarrufu yapılamayacak yerler.

Kalan yerlere de 3-5 bin kadro veriliyor zaten, uzmanlıklar, kariyer memurlukları dahil. Kağıt kürek işlerine pek kadro ayrılmıyor artık. Mesela Nüfus Müdürlüklerine her yıl, atıyorum, 1000 kişi alınıyordu önceden. Şimdi bunun sayısı 100'e düşmüştür. Bunun sebebi de dediğin gibi e-devlet, teknolojinin hayata girmesi falan filan yüzünden. Sıfıra insin gibi bir düşüncen varsa, çıkar onu aklından hemen bence. Türkiye'de internete erişimi olmayan milyonlarca insan var çünkü.
  • akatreil  (24.09.19 10:51:47 ~ 10:52:32) 
çünkü devletimiz sosyal devlettir ve gücü elverdiğince işsizlikle mücadele edecek şekilde personel almalıdır.

anayasaydı sanırım.
  • binder dandet  (24.09.19 10:54:26) 
öğretmen alımı az bile . çocuklar 40 kişilik sınıfta okusa sınıf az diyoruz . kimi okulda 60 kişi normalleşti artık. matematik dersinde 60 kişiye ne anlatacak adam ? adam gibi öğretmen alsalar da sınıflar 20 kişi olsa.


  • 50promil  (24.09.19 11:11:03) 
öncelikle devletin çalışan konusundaki yaklaşımı zaten makul olmamakla birlikte o konuyu burada tartışmak makul değil.

ama basit bir anlatımla şöyle denebilir. e-devlet sizin kamu kurumuna gitmeden hizmet almanızı sağlıyor. ama oradaki bilgilerin ve belgelerin işlenmesi gerekiyor. bunun için de personel gerekiyor. ayrıca, her sene istifa, ölüm, emeklilik vb. nedenlerle bir azalma da var. dolasıyla bir tek e-devlet parametresinden yola çıkarak karar vermek doğru olmaz.
  • helenart  (24.09.19 11:52:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.