[]

Check up yaptiriyor musunuz?

Hafta sonu bi hastaneden aradilar. Check up indirim yapmislar iste.

Ben hic yaptirmadim daha once.
Ve sanal ortam diye itiraf ediyorum: cok salakca bi dusunce ama ciddi biseyim varsa bunu ogrenmeye hazir degilim.
Biliyorum erken tedavi vs ama bu dusunceden dolayi soguk bakiyorum check upa
Evet, turumun son ornegi olabilirim

Sizde durumlar nasil? Her sene mi yaptiriyorsunuz yoksa

 
Yaptırmıyorum.
Türünüzün son örneği de değilsiniz, çok kişi tanıyorum öyle.
Ama şunu yapabilirsiniz, tatile falan gittiğinizde bir aile hekimine gidip istediğiniz testleri istetebilirsiniz.
Yaşınızın genç olduğunu düşünüyorum, bu durumda erken teshisden de öte, ihtimalleri değerlendirmek için bir fırsat olur. Örneğin ailede kalp hastalığı varsa erken yaşta baktirarak kalp hastalığının ilk evresinde yakalamış olmak yerine, şu değerler önemli, bunlar yükselirse tedbir almak gerekir gibi bir şey söyleyebilirler.
Yani ortada bur sıkıntı yokken bile güvenli sularda tutarlar.
Bu arada checkup yaptırmamamın sebebi, bunu kimse sizim benim iyiliğim için isteyip aramaz.
Onun yerine ailede olan hastalığa ilişkin bir tetkik bana daha mantıklı geliyor. Ayrıca ileride özel sağlık sigortası yaptirirsaniz muhtemelen kapsam dışı kalır bu hastalıklar.
  • kisa  (23.09.19 21:04:53) 
Yaptırmıyorum.


  • Amaranta ursula  (23.09.19 21:08:36) 
Aile hekimi senin istediğin testleri yazmıyor. Tanıdık doktor olması lazım. Arkadaşımın doktor kardeşi sağolsun detaylı kan tahlillerimi her sene yapıyordu ama tayini çıktı, aile hekimi de yazmıyor, ondan yaptıramadım bu sene. Yapacak doktor bulsam yaptıracağım aklımda hep. Sadece kan tahlili ama. Numune kabına işemekten veya vücuduma dokunulmasından bakılmasından fln hoşlanmadığım için başka bir şey yaptırmıyorum.

Kötü bir şey varsa öğrenmek olarak değil de her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için diye bak olaya.
  • pati  (23.09.19 21:12:46) 
ben geçen unutkanlık sebebiyle dahiliyeye gittim, başımdan geçen unutkanlık hikayelerini duyunca kadın bi ciddileşti, nörolojik bişey de olabilir diyip zibilyon tane test verdi. bissürü yere işedim 4 tüp kan verdim, bissürü sayfa sonuç çıktı.

sonucunda takiplik şeyler olduğu için seneye bi daha gidicem, yine aynı şeyleri anlatıcam bakıyım yine iliğimi kemiğimi kurutacaklar mı...
  • Bruce  (23.09.19 21:22:14) 
Bu arada, o hastanelerin check up indirimlerine de güvenme. İndirimli (!) check up yapacaklar ama sonra önemli bir şeyin olmasa bile çok korkunç ölümcül bir hastalığın varmış gibi anlatacaklar sana, korkutacaklar panikletecekler oradan yolacaklar. Devlet hastanesinde ayarlamaya çalış tanıdık doktor fln varsa.


  • pati  (23.09.19 21:34:56) 
Pati: ben de oyle dusundum. Ekstraya girecek bir suru gereksiz test isteyip indirim oranini kapatip ustune kara gecerler muhtemelen
Arayan hastane benim hep gittigim ve deli para almasiyla unlu bi yer zaten. Temiz, duzgun ilgileniyorlar diye gidiyorum...

  • Flipsflops  (23.09.19 21:39:07) 
Kronik hastalığım olduğu için her ay tahlil yaptırıyordum. Şimdi 3 ayda 1. Sıkıntılı bir durum varsa ekstra tahlil istiyorlar.


  • sutlu nescafe  (23.09.19 21:52:06) 
İsraf.


  • reno  (23.09.19 23:01:16) 
param olmadığı için yaptıramıyorum, olsaydı kesinlikle yaptırırdım.

daha önce ben bu platformda "imkanım yok ama check up yaptırmak istiyorum, devlet hastanesinde bu işlevi görebilecek hangi tetkikler var? hangisini istesem yaptırabilirim ücretsiz olarak?" dediğimde paranoyak ve hastalık hastası olmakla suçlanmıştım. duyuru'dan zaten müthiş bir seviye beklemedim hiçbir zaman ama yine de büyük hayal kırıklığı olmuştu benim için. düzenli aralıklarla sağlık kontrolü yaptırmak istemek paranoya olmuş, vay anasını.

kitle değişmediyse eğer cevapların %95'i "yaptırmıyorum" olacaktır. ben param olsa üç ayda bir yaptırırım. hoşuma da gider. bi şey varsa erkenden öğrenmiş olurum, yoksa da sonuçları alınca kendi gtüme "aferin" gibisinden şaplak atıp kendimi meyve suyuyla ödüllendiririm. mis. öyle fakir gibi her ağrıda bi şey mi oluyor diye endişelenmekten iyidir.
  • der meister  (23.09.19 23:14:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.