[]

Kredi Borcu Devam Eden Konutun Kredi ile Alınması?

şimdi hali hazırda ziraat bankasından konut kredisi devam eden bi ev için anlaştık. eksper'de onay verdi, yarın bankaya gidip imzayı atacağım. daha sonra bankadan mesaj geliyomuş galiba tapudan randevu alıyomuşuz.

emlakçı diyorki siz elinizdeki nakiti ev sahibine göndereceksiniz. daha sonra alım satım tapuda yapılacak, daha sonra çektiğiniz kredi miktarından banka evin kalan borcunu tahsil edecek, artanını da alım satımdan sonra ev sahibinin hesabına geçecek.

burada alım satım işlemi süreci nasıl işliyor? bu şekilde mi oluyor gerçekten? bu işlerde acemiyim, o yüzden bişey diyemedim şu anda.

edit: benim kredi çektiğim banka ile evin şu an devam eden kredisi aynı bankadan.

 
bankalar kendi arasında halledecek o işi evet. (kredi çekeceğiniz bankayı durumdan haberdar etmişsinizdir zaten)

siz elden vereceğiniz kısmı tapudayken internet bankacılığından gönderin. öncesinde değil. açıklamayı da güzelce yazın. (şu parsel şu adadaki şu şahsa ait şu dairenin alımı için ödenen vs.vs. diye)

isterseniz o parayı da kredi çekeceğiniz bankaya yatırıp bloke ettirebilirsiniz, direkt onlar gönderir ev sahibine ama o durumda 100-150 tl bi eft ücreti alıyorlar genelde. bunları kredi çekeceğiniz şubeyle görüşün onlar aydınlatır sizi.
  • brkylmz  (23.09.19 14:28:41 ~ 14:29:24) 
elinizdeki nakiti tapuda verin , öncesinde vermeyi anlayamadım.


  • alicandan  (23.09.19 17:01:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.