[]

espresso makinesi

kardeşime alıcam 1000tl civarı. iyisi hangi markanın hangi modeldir?




 
ben 2500 tl üstü espresso makinelerini tercih ederdim, gerisi biraz yalan geliyor bana. özellikle o delonghi'ler aşırı sorun çıkarıyorlar çünkü malzeme kaliteleri çok kötü.

eğer bütçeniz yoksa da ben olsam bialetti moka pot, wacaco minipresso, aeropress tarzı manuel alternatiflere yönelirdim. artan parayla da iyi bir kahve değirmeni ve süt köpürtücü alırdım. belki yukarıda bahsettiğim aletler tam espresso yapmıyorlar, ama o 1000TL fiyat aralığındaki makinelerin de aynı şekilde ne kadar espresso yaptığı tartışılır.

lezetli bir kahve yapmak için en çok ihtiyaç duyacağınız şey taze kahve. taze kahveye de ancak değirmeniniz varsa ulaşabiliyorsunuz. kahve çekildikten sonra hızla tüketilmesi gerekir. maksimum 2-3 gün dayanır sonrasında lezset olarak hemen kendini belli eder. o nedenle kahveyi çekirdek almak ve ihtiyaç kadar öğütmek çok önemli. o nedenle de lezzetli bir kahve içmek istiyorsa kardeşiniz sahip olması gereken yegane şey kahve değirmeni. sonrasında ucuz pahalı farklı ekipmanlar alıp farklı demleme metodlarını deneyimleyebilir kendisi.
  • cedric tweedledee  (23.09.19 13:21:07) 
bu arada evde çok eski bir delonghi makine kullanıyorum, ama eski makinelerin malzeme kaliteleri güncel modellere kıyasla ciddi farklı, zaten o endenle sorunsuz kullanabildim bunca sene aynı makineyi. ha lezzet olarak ortaya çıkan kahve vasat, bazen de vasatın biraz üstü, çünkü dediğim gibi bu tür makinelerden çok birşey beklememek lazım.

bugün makinem bozulsa moka pot ile devam ederdim, belki cafflano kompresso,wacaco nanopresso, ya da aeropress tarzı ek bir ekipman aldırım. ne zaman para olur o zaman ciddi bir espresso makinesine yatırım yapardım.
  • cedric tweedledee  (23.09.19 13:26:40) 
ben yıllardır delonghi'nin en ucuz serisini kullanıyorum, bir sıkıntı yok. ne arıza, ne başka bir şey. işini gayet güzel yapıyor.

sadece ucuzundan alırsan biraz yavaş oluyor, o kadar.
  • babilbaligi  (23.09.19 13:32:51) 
www.istanbulbilisim.com

Biz de 4 yıldır delonghi'nin bu makinesini kullanıyoruz; memnunuz gayet. Bizden sonra birkaç arkadaşımız daha aldı aynı makineyi, kimseden sorun olduğuna dair bir şey isitmedim.
  • fraise  (23.09.19 14:26:58) 
Cedric +1 bu dolar kurlarıyla vs. 1000tl'ye düzgün bir espresso makinesi almanız çok zor.
Manuel demlemeye yönelin bence

  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (23.09.19 14:45:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.