[]

İmdat! Yurt dışındaki danışman hoca ile skype.

Merhaba sevgili akademik duyurucular!

TU Münih'teki bir hocaya, doktora tezim kapsamında bir sene misafir araştırmacı olarak kurumda bulunmak ve danışmanlığında araştırmamı yürütmek istediğime dair e-mail atmıştım. Çalışmamı desteklemek istediğine dair bir cevap vermiş ve perşembe sabah skype'tan görüşelim demiş.

Şimdii, Almanca biliyorum fakat bir süredir pratik yapmadığım için paslanmış durumda. Hocayla mutlaka Almanca konuşmak istiyorum, maili de Almanca yazmıştım. Geçmiş çalışmalarımı ve şu anki çalışmamı sorar diye tahmin ediyorum, bunun için de oturup Almanca bir metin yazsam bunlarla ilgili yardımcı olur diye düşündüm. Bir de Youtube'da hocanın 1-2 konuşmasını buldum, onları dinleyeceğim.

Başka tavsiyesi olan var mı? Benzer bir aşamadan geçmiş olan duyurucular varsa, neler sorabilir hoca? Nelere dikkat etmek lazım? Çok heyecanlandım, heyecanımı nasıl yenebilirim?

 
- yapabildiğiniz kadar prova yapın
- hocaya motivasyonunuzu zedeleyecek açıklamalarda bulunmayın (almancam paslandı vs.)
- başlıklar halinde genel bir konuşma planı çıkarmak iyi olabilir
- rahat olmaya ve tadını çıkarmaya çalışın
- işler kötü giderse ingilizce'ye geçmekten çekinmeyin, kıvranmaktan iyidir

bol şans ve başarılar
  • superb  (23.09.19 11:37:39) 
Merhaba,

Geçmiş çalışmalarınız, şu andaki çalışmanız, eğitim geçmişiniz, ilgi alanlarınız yüksek ihtimalle sorulacaktır. Çok kısa bir tanışma (isim soyisim) sonrasında doğrudan iş konuşulacaltır. Tavsiyem dil konusunda anlamadığınız yerleri anlıyormuş gibi yapmayın doğrudan sorun, anlayışla yeniden tekrarlar umarım.

Bol şans
  • but that was just a dream  (23.09.19 12:00:38) 
ingilizce ile karistirabilirsiniz rahat olun.
konulara hakim olun. onemli olmayan detaylar unutulabilir sorun degil. genelde size ne calismak istediginizi, neden onla calismak istediginizi, hem onun hem sizin bundan nasil bir fayda goreceginizi soracak konunuzla alakali. onun disinda da buyuk ihtimalle sohbet edecek.

is gorusmesi olarak dusunmeyin daha rahat olursunuz. sadece olayi resmilestirmek sizin de bahsettiginiz konuda bilginiz olup olmadigini gormek isteyecek. pozitif bilim dalinda oldugunu varsayarak bu zamana kadar bu dallarda skype gorusmesinde karsisindakini darlayan sadece bir kisiye denk geldim. onla da calisilmazdi zaten. cok fazla kendinizi gostermeye calismadan sadece oldugu gibi anlatirsaniz sorunsuz gececegine eminim.
  • tanaka  (23.09.19 12:11:00) 
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için!

Alanım mimarlık, bugüne kadar birçok mülakata girdim ve genelde rahatımdır, fakat yabancı bir akademisyenle ilk kez görüşeceğim.
  • gmzo  (23.09.19 13:07:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.