[]

kısırlaştırılmış dişi kediler için en iyi mama ve en optimum mama

pek çok yerde pek çok defa bu konuda içerik bulabilirsiniz ama her birinde farklı cevaplar alınmakta.

tahılsız mamaların böbrek ve kalbe negatif etkileri olduğu,

tahıllı mamaların genel olarak etçil bir hayvanın bünyesine uygun olmadığı,

çoğu mamanın (pahalı olan bir kaç marka hariç) hayvanların tavuk ayağı,gagası gibi en alakasız yerlerinden yapıldığı ve aslında sağlıksız oldukları

gibi bir çok argüman her yerde var ve bunlara bağlı olarak en pahalısından en ucuuna bütün mamalar için negatif bir şeyler okuyabilirisiniz.

bu işten gerçekten anlayan, veteriner veya hayvan sindirim sistemi hakkında uzmanlık sahibi olan veya uzun yıllar kedlerini sağlıklı şekilde besleyebilen tecrübeli kedi sahiplerine bazı sorularım var.

acana ve orijen gibi mamalar için ev kedilerine fazla oldukları, proteine ve tahıl yerine konan patates veya meyve-sebzelere bağlı olarak kedilerde bazı sağlık sorunlarına yer açtıkları yönünde yazılar okudum. hatta kalp büyümesi ile ilişkili bir korelasyon gösterdikleri gibi bir fda incelemesi bile var yanılmıyorsam.

hills, n&d veya pro plan için genel anlamda sağlıksız oldukları veya en azından fiyatlarını haketmedikleri , aslında pro değil market mamalarının bir başka versiyonları oldukları yönünde çok yazı var.

adını bile bilmediğim ve yine de benzer eleştirilere sahip bazı iyi ürünlerin adı da geçmekte ancak tedarik sorunları var ve yeterince kitle tarafından test edilmedikleri için benim gözümde güvenilmezler.

market mamalarının ise savunulacak pek bir yanı yok sanırım.

elbette bütçeye uygun ürünler tercih sebebi ama sonuçta bir canın sağlığı söz konusu ve bütçem el verdiğince en pahalısını bile almaktan çekinmem.bu yüzden bilen arkadaşlarden yardım istiyorum. kedim şu an pro plan kısırlaştırılmış kedi maması yiyor ve uzun vadede zararları olabilir mi acaba korkusuyla yeni mama arıyorum veya mamasının iyi olduğuna beni ikna edecek bir yazı.

bir de acana gibi mamaların kısır kedi versiyonları yok. sorduğunuzda doğal oldukları için filan diyorlar ama bu ne kadar mantıklı bir açıklama anlamıyorum. sonuçta besin içeriğinin değişmesi gerekmez mi?

iyi akşamlar dilerim.

 
valla hocam bende araştırdım çokça. 50 milyon tane makale-araştırma okuyup, her mamanın içeriğine falan baktım. ayrıca iki ayrı veterinere de danıştım. sonunda az tahıllı n&d'de karar kıldım. (kısırlaştırmadan önce proplan kullanıyordum) elbette daha iyi mamalar vardır. fakat dediğin gibi tedarik sıkıntıları ve fiyat açısından olmusuzluklar mevcut. farmina'nın web sitesinden bir bak derim yazanlara.


  • delidir yakalayin  (23.09.19 00:14:42) 
Öncelikle son derece ilgili duyarlı biri olduğunuz için size hayran kaldığımı belirteyim. Ben kedi sahiplenmeye karar verdiğimde erkek arkadaşım her konuda yardımcı oldu. Kendisi çocukluğundan beri sokak kedilerine bakıyor evinde ve bahçesinde. Kediler istediği zaman evinde istedikleri zaman dışarıda oluyorlar. Defalarca doğumlar yaptırmış yavru bakımı yapmış defalarca hasta hayvan tedavileri yapmış biri. Sizin kadar bilimsel araştırma yapıyor mu bilemem ama bana en başından beri temizmama.com ürünlerini tavsiye ediyor. Siz bu site ürünleri hakkında ne düşünüyorsunuz ben de bilmek isterim. Eğer bilgi sahibi değilseniz kendi deneyimlerimden bahsedecek olursam, kuzu ve pirinçli kuru mama alıyorum dişi kedime, henüz kısırlaştırmadık, kızgınlık dönemine girmedi. Mamasını çok seviyor. Yaş mama olarak da balık ezmesi konservesi tüketiyor, tüyleri inanılmaz sağlıklı parlak. 5 aydır benimle ve hiçbir sağlık sorunu yaşamadı. Bunları söyleyebilirim şimdilik. Sevgiler :)


  • apartman teyze  (23.09.19 00:36:14) 
teşekkürler cevaplarınız için. @apartman teyze, temizmama için de ne olursa olsun malzeme kalitesi açısından sokaktaki arkadaşlara da yardım etmek için belirli bir bütçe ayırabilecek arkadaşlara hitap ettiğini, ev kedileri için tam anlamıyla yeterli olmadığı gibi şeyler okumuştum ama bilgi sahibi değilim sadece aktarıyorum duyduklarımı, kefil olamam bu bilgiye . n&d sanırım optimum markalardan biri @delidir yakalayın.


  • eksisozlukokuryazari  (23.09.19 00:47:46) 
Yas mama icin nerdeyse gozum kapali schesir tavsiye ederim icerik olarak. Kuru mama konusu evet karisik. Orijen cok kullaniliyor. Kullananlar cok memnun ama daha da cok kullanilan nd tahilsiz. Cunku ulasmasi daha kolay fiyat daha kabul edilebilir. Kullanip da cok memnun kalmayan da yok.Yavru kediler icin de ben 2 senedir hills aliyorum sokak kedilerine ve kedicikler de ben de mutluyuz. Daha uygun fiyatlı mama arayisim var ama kiyamiyorum da miniklere.


  • hindistan cevizi  (23.09.19 01:14:25) 
benim de merak ettiğim bir konu ve başlığı takibe aldım.
bizim de kısırlaştırılmış bir kedimiz var. Yazları genelde dışarıda takılıyor, avlanıyor vs. kışları evden pek çıkmıyor, yani olabildiğince hareketli. beslenmesi de şu şekilde; ana gıdası purina one kısırlaştırılmış somonlu kuru mama. haftada 1-2 kere sabahları bizimle beraber yumurta yiyor. yine haftada 1-2 kere akşam köpeğimiz için yaptığımız tavuktan yiyor. giderek azaltmakla beraber yine haftada 1-2 kere felix yaş mama yiyor.(en zararlısı bu olduğu için giderek azaltıyoruz.)

  • surprise  (23.09.19 09:52:19) 
mama lazım olduğunda sabahlara kadar araştırma yapmış bir manyak olarak geldim. iki tane oğlum var ellerinizden öper. ne güzel kimse royal canin dememiş sevindim. kullandığım mamalar sanabelle, nd'nin hem az tahıllı hem tahılsız versiyonları, pro plan ve kısa bir süre advance ve matisse. sanabelle markasına çok güvendim bir ara. alman üretimi, tahılsız, taze kanatlı eti kullanılıyor vs. diye. zamanında araştırırken almanca bilen kuzenime mamanın almanca analizlerini ve kullanıcı yorumlarını çevirtmiştim. bence hala iyi mama.

nd'yi de sanabelle ayarında görüyorum. bir ara kinoalısını bile kullandım da öyle bir fiyatı var ki artık mümkün değil alıp kullanmak. zaten kinoalısı çıkalı asırlar oldu hala tek gramaj var galiba. 5'lik 10'luk paket üretmiyorlar. şimdi kinoalısına bakayım diye girdim.fotoğrafında yanlış görmediysem fençel ve enginarlı mama yapmışlar. vay arkadaş

pro plan artık almam, balıklı diye alıyordum ama glutenli, çok pirinçli ve sakatatlı. matisse ve advance de almıyorum nd ya da sanabelle ayarında değiller.

şu an bir yerli mama deniyorum umarım çok fazla kandırılmamışımdır. bir pet fuarında marka yetkilisi ile uzun uzun konuştum, tartıştım. üretim süreçlerini, ham maddelerini, kullandıkları yan içerikleri anlattı. marka felicia. özellikle protein ham maddelerinin yurtdışından geldiğini, buharlı bir pişirme sistemi ile kendi tesislerinde pişirildiğini, yan içerikler konusunda da çok iddialı olduklarını vs. anlattı. şimdilik hiçbir sorun yok. geçen gün tüylerini eldivenle tararken eldivenin eskisi gibi tamamen tüyle dolmadığını fark ettim. (havalar serinlemeye başladı ondan da olabilir.) umarım yanlış bir şey yapmıyorumdur.

yaş mamada tomi ve brit kullanıyorum genelde, beaphar malt macunu ve vitamin kullanıyorum. kendi yediklerimden de paylaşıyorum. lor peyniri çok seviyorlar arada veriyorum. fırında balık yapacağım zaman bir yağlı kağıdın içine onlar için ayrı bir parça sarıyorum biraz zeytinyağı oluyor sadece onlarınkinde. tavuk, hindi pişeceği zaman da ayırıyorum. çünkü en kaliteli mamayı da kullansak yazık hep aynı şeyi yedirmek rahatsız ediyor beni.
  • ofelia  (23.09.19 09:54:47) 
peki son tahlilde şunu sorayım, şu duyuruyu açana kadar acana almayı düşünüyordum.ama kısırlaştırılmış kedilere özgü bir mamalarının olmaması garip geliyordu.bu bir problem midir yoksa asıl bu mu doğrusu? sağlıklı ve doğal besleyelim derken aksine hayvanın böbreklerini zorlamayalım. sanırım acana alacağım söz konusu konular bir problem teşkil etmiyor, aksine fayda sağlıyorsa.

nd de anladığım kadarıyla övülüyor ve belki onu da tercih edebilirim, fiyatı da nispeten uygun acana ve orijene göre.

pro plan'da kal, o yeterli diyen olmamış. demek ki bırakmak mantıklı.

bir de tabi öneriler çeşitli bütçelere göre de söylenebilir. bir sürü öğrenci ya da az sayıda sokak kedisine en yüksek kalitede besin sağlamaktansa mümkün olan en çok kediye, sağlık standartlarını sağlayabilecek mama sağlamak isteyecek insan da faydalanabilir önerilerden.
  • eksisozlukokuryazari  (24.09.19 01:04:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.