[]

uyku problemi

sabaha karşı yatıyorum, sürekli bir halsizlik var kendimi uykulu hissediyorum fakat uyuyamıyorum. yatınca hemen uyuyamıyorum en az bir iki saat oyalanıyorum. sanırım buraya kadar normal fakat şöyle bir durum var, uykudayken bazen uyandığımı düşünüyorum veya çok ağır rüyalar görüyorum. rüyalarımda kafam sürekli güzel ve ağır bir şekilde olduğunu hissediyorum. acayip acayip rüyalar görüyorum. uyanınca ise aslında sanki yarı-uyanık olduğumu düşünüyorum. bunu daha önce yaşayan oldu mu? rüyalarımda kafamın güzel olduğunu söylerken bildiğimiz, alkol veya başka bir şey kullanınca kafanızın güzel olduğunu hatırlayın. aynısını yaşıyorum rüyanın içinde ve bunun farkında oluyorum. bu nedir? bir sıkıntı mı var?




 
Kimyasal kullanımın var mı? Ben kullandığım dönemlerde rüyalarla ilgili sıkıntılar yaşıyordum ama başka neden olur bilemedim, ilk kez duyuyorum.

Tam uykuya dalarken kafanın içinde patlama sesi veya başka bir yüksek ses duyuyor musun, şimşek/ışık çakması gibi saliselik aydınlık görüyor musun?

Ben uyuyamama problemim için Melatonina kullanıyorum. Ama düzenli kullanmak gerekiyor, öyle 3-4 gün alıp bırakınca işe yaramıyor.
Uykuya dalmak için ASMR bana çok iyi geliyor. Bilmeyenler için başta komik gelebilir ama bir dene. İngilizce ile başla illa ki sevdiğin bi şeyler bulursun. Meditasyon isimli uygulama da uykuya dalmamda çok yardımcı oluyor. Özellikle 20 dakikalık nefes terapisi ile uyutma bölümü var onu falan deneyebilirsin bu gece.
  • jacque  (22.09.19 17:59:30) 
@jacque sanırım içtiklerimizde var ya kimyasal. her seferinde orijinaline denk gelemiyoruz bu devirde ne yazık ki. bu yüzden kaynaklanıyor sanırım. acayip acayip rüyalar görüyorum, herhangi bir patlama sesi yada yüksek ses duymuyorum. ışık falan da yok. bilmiyorum ya asmr falan hiç denemedim açıkçası hoşuma gitmiyor. uygulamaya bakabilirim ama teşekkür ederim.


  • rich brian  (22.09.19 20:51:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.