[]

E-DEVLET'e düşen borçlar hakkında

Merhabalar; bir tanıdığımın şöyle bir durumu var;

Bankalara borçları var. Uzun süredir ödemiyor. Kendisi de uzun süredir çalışmıyordu. Şimdi sigortalı bir işe başladı. Bir yerden duyduğuna göre;

İşe başladığı için bankalar bunu öğrenebiliyormuş. Ve maaşından kesebilirlermiş. Ya da işte iletişim kurup anlaşma yoluna girebilirlermiş. (ayda şu kadar kesilsin maaştan.. gibi.)

Kendisi de zaten taksit taksit ödeme taraftarı. Ama 2 bankaya birden ödemek onu zorlayacak. Önce birini bitirip, sonra diğerini ödemek istiyor.

Tam bu noktada şöyle bir teori çıkarttı ortaya;

Duyduğuna göre, e-devlette bu borçlara ait bir şey görünene kadar herhangi bir kesinti yapılamazmış. Orada görünürse kesilebilirmiş. Bu doğru mu?

2. bir soru da; bankalar bunu aradığında, onlardan sözleşme tarzı bir evrak isteme hakkı var mıdır? Yani şu kadar borcunuz var; anlaşma yapıyoruz, şu kadar şu kadar ödeyeceksiniz gibi..

aramızda bu konulardan anlayan arkadaşlar varsa fikirsel yardımlarını rica ederim.

 
Sorulara tam cevap değil ama bildiğim kadarıyla alacaklıların maaşın tamamını alma hakları yok. Sadece 1/4'ünü alabiliyorlar her ay.


  • synthetic a priori  (22.09.19 13:40:41) 
Eğer üzerinden 3 ay geçmişse ve icra davası açıp kazanmışlarsa, maaşının 1/4'üne el koyabilirler.
Borcu için herhangi bir sözleşme imzalama konusunda dikkatli olsun, eğer, icrayı kaldırma karşılığında, sözleşme imzalarsa ve uymazsa, hapis vs gibi yaptırımlar olabilir.

Şu anki durumda, sadece maaşın 1/4'üne haciz koyma veya üzerinde mal varsa üstüne haciz koyma durumları olabilir.
  • PhoenixRising  (22.09.19 15:11:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.